ایران و روسیه هرچه بیشتر مناسبات خود را عینی کنند می توانند راهبردی تر عمل کنند

خبرگزاری شبستان: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر روز گذشته پوتین به ایران گفت: ایران و روسیه هرچه بیشتر مناسبات خود را عینی کنند می توانند راهبردی تر عمل کنند.

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات در مورد سفر پوتین به ایران و مناسبت ایران و روسیه به خبرنگار شبستان گفت: در طول سال های بعد از فروپاشی شوروی یعنی از دهه 1390 به این طرف همواره بین ایران و روسیه خواسته هایی مبنی بر همکاری میان دو کشور مطرح شده است ولی هیچ وقت همکاری بین ایران و روسیه راهبردی و استراتژیک نشده است.

 

وی در مورد دلیل این موضوع گفت: به این دلیل این همکاری راهبردی نشده است که این احساس نیاز بیشتر یک طرفه بوده است. در ابتدای دهه 90 بیشتر روس ها نوعی احساس نیاز کردند و آن هم به دلیل این بود که دچار فروپاشی سیاسی و اقتصادی شده بودند، بعدا نیز که ایرانی ها در فضای تحریم بودند این احساس وجود داشت.

 

فلاحت پیشه تصریح کرد: روز گذشته در دیدار پوتین و آقای روحانی دیدیم که پوتین به طور کم سابقه ای موضوع همکاری راهبردی را مطرح کرد و دلیلش نیز این است که نوعی نیاز مشترک بین ایران و روسیه شکل گرفته است ضمن اینکه این نیاز مشترک با همکاری مشترک دو طرف در موضوع تحولات منطقه به ویژه در بحث سوریه همراه شده است.

 

وی بیان کرد: برای اولین بار ایران و روسیه همکاری ای را در تاریخ مناسبات دو کشور با هم انجام دادند که این همکاری بی سابقه است، یک بحران بین المللی را در راستای راهبردهای همسوی خودشان به نتیجه رساندند و آن هم بحران سوریه بود.

 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همزمان با ایران و روسیه، آمریکا در راس 44 کشور دنیا موضوع حل بحران سوریه را در دستور قرار داده بود که آمریکایی ها نه تنها با شکست بلکه با اتهام همکاری دوجانبه مواجه شدند و نوعی اعتماد عمومی نسبت به آمریکا کاهش یافته است.

 

وی خاطرنشان کرد: ایران و روسیه توانستند بحران را به نتیجه برسانند و بزرگترین شکست سران تروریسم را رقم بزنند و این باعث شده است که عملا یک سری مقدمات مورد نیاز برای همکاری راهبردی بین ایران و روسیه فراهم شود.

 

فلاحت پیشه تاکید کرد: روی کار آمدن ترامپ و رویکرد افراطی که آمریکاییان در پیش گرفتند و در کنار آن تقویت راهبردهای منطقه گرایی نو وجود دارد یعنی راهبردهایی که در دنیای امروز به گونه ای شکل می گیرد که کشورها با هم منافع و مولفه های امنیتی شان را یکدست کنند و بعد وارد چانه زنی شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط فوق بین ایران و روسیه نیز وجود دارد لذا اگر ایران و روسیه بتوانند هرچه بیشتر این مناسبات را عینی کنند می توانند در آینده راهبردی عمل کنند و عینی کردن مناسبات یعنی ارتقای مناسبات اقتصادی، فناوری و رسیدن به یک سری موافقت نامه های امنیتی و سیاسی و مهم تر از همه تنها نگذاشتن همدیگر در دنیای پرنوسان امروز است و اگر این شرایط شکل بگیرد ایران و روسیه می توانند مصداق خوبی برای سیاست های جدید همکاری خلاف مشی غالب استکباری که آمریکایی ها دنبال می کنند، باشند.

کد خبر 666814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha