به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، روزنامه همشهری در گزارشی پر سر و صدا به تشریح نحوه افزایش حقوق نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۹۷ پرداخت.
در این گزارش آمده بود که تصمیم هیأت وزیران درباره تعیین سقف حقوق مدیران دولتی در پی جنجالآفرینی ماجرای حقوقهای نجومی صورت گرفت. اواسط خردادماه سال 95با فاششدن فیشهای حقوقی جمعی از مدیران بیمهای و بانکهای دولتی بحث حقوقهای نجومی مطرح شد و به استعفا و برکناری بعضی مدیران دولتی انجامید. در پی خبر استعفای برخی مدیران دولتی، دولت اعلام کرد در سامان دادن حقوق مدیران ارشدش جدی است و پیگیر ماجرا.
در جدولی که همشهری منتشر کرده جزئیات افزایش دستمزد نمایندگان مجلس در سال ۹۷ به شرح زیر است:
اما این خبر نگرانی عظیمی در بین افکار عمومی ایجاد کرد و مردم نسبت به کسانی که قرار است حامی حقوق آن ها باشند کمی بی اعتماد شدند.
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به این خبر واکنش های متفاوتی نشان دادند به این نحو که عده ای حقوقشان را تا ۷ میلیون اعلام کردند و عده ای هم گفتند که ۲۱ میلیون دریافتی دارند.
بنابراین گزارش، خلاصه ای از این واکنش ها را در زیر می خوانید:
لاریجانی: افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان صددرصد کذب است
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان صددرصد کذب است، گفت که ما در هیئت رئیسه به دنبال کاهش بوجه مجلس هستیم لذا نباید با آبروی افراد بازی شود ما در کشور بیشتر از عدالت اقتصادی به عدالت اخلاقی نیاز داریم.
تاجگردون: بحث افزایش حقوق را تکذیب می کنم
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: به عنوان کسی که شش سال در کمیسیون برنامه بودم هر سال از رئیس و هیئت رئیسه درخواست داشتم که حقوق نمایندگان متناسب با قانون باشد که در این دوران شخص آقای لاریجانی مخالف افزایش حقوق نمایندگان متناسب با حقشان بود به طوریکه میزان دریافتی نمایندگان از آنچه در قانون خدمات کشوری آمده کمتر است.
وی با تاکید مجدد بر اینکه چنین پیشنهادی در سال ۹۷ مطرح نشده است، گفت: بحث افزایش حقوق را تکذیب می کنم نمایندگان مجلس آنقدر تخصص دارند که بدانند نباید بیشتر از سایر مقامات و افراد در کشور حقوق دریافت کنند.
لطفی: ۷ میلیون حقوق ماهانه نمایندگان در سال ۹۶
نماینده رزن با بیان اینکه حقوق نمایندگان با افزایش ۴۶ درصدی به ۷ میلیون تومان رسیده است، گفت که بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری باید حقوق نمایندگان همتراز با وزرا باشد که بیش از ۱۰ میلیون تومان دریافتی ماهانهشان است.
تابش: حقوق نمایندگان پایینتر از مصوبه قانون مدیریت خدمات کشوری است
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «حقوق نمایندگان پایینتر از مصوبه قانون مدیریت خدمات کشوری است»، گفت که مقرری نمایندگان و هزینههای مترتب بر کار نمایندگی و بودجه مجلس، پیش از این در جلسه مشترک کمیسیون برنامه و بودجه و هیات رییسه مصوب میشد اما امسال با اصلاح آییننامه، کمیسیون در این رابطه نقش مشورتی داشت و این امر راسا از سوی هیات رییسه مجلس انجام گرفته است.
حضرتی: حتی یک ریال هم به حقوق نمایندگان اضافه نخواهد شد
نماینده مردم تهران هم در توئیتی گفت: ما به مردم ایران حتی یک ریال هم به حقوق نمایندگان اضافه نخواهد شد. در واقع اجازه نخواهیم داد که اضافه شود.
مازنی: واریز هزینه ۱۱ تا ۱۷ میلیونی به حساب نمایندگان
حجتالاسلام سیداحمد مازنی در گفتوگو با ایسنا، با رد شایعه افزایش ۷۰ درصدی حقوق نمایندگان مجلس، گفت: به حساب نمایندگان مجلس علاوه بر حقوق دریافتی که کمتر از شش میلیون تومان است مبالغ دیگری بین ۱۱ تا ۱۷ میلیون تومان بابت هزینههای مربوط به اجاره دفاتر، کارمندان و مشاوران و خودرو واریز میشود.
این در حالی است که محمود صادقی نماینده تهران سال گذشته در همایشی میزان حقوق نمایندگان مجلس را بین ۱۷ تا ۲۱ میلیون تومان اعلام کرده بود.
به گزارش شبستان، دولت لایحه بودجه ۹۷ را در حالی در ۱۹ آذرماه تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد که گفته شده این بودجه ریزی بنابر میزان عملکرد دستگاه ها انجام شده است.
نظر شما