سبک زندگی اسلامی انسانیت را از سقوط نجات می بخشد

خبرگزاری شبستان:نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی موجب نجات انسان از سقوط و براندازی بنیاد اشرافیگری وهوس پرستی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، امروز دشمنان با بهره گیری از فضای رسانه ای، ماهواره و بویژه فضای مجازی و اینترنت به دنبال رواج سبک زندگی غربی در جامعه است.

 

دشمن طرح ترویج بدحجابی و بی عفتی را با رویکرد فروپاشیدن کانون خانواده ها دنبال می کند.

 

هدفی چون حذف معنویت از زندگی مردم بویژه مسلمانان امروز با توطئه های مختلف دنبال می شود و پروژه ترویج سبک زندگی غربی را می توان بخشی مهم از توطئه های دشمنان دانست.

 

دشمنی که با هزار حلیه و مکر تلاش می کند چهره ای غیر واقعی از مسلمانان ارائه دهد، در قالب طرح ترویج سبک زندگی غربی به دنبال گرفتن معنویت، اعتقاد و ارزش محوری از زندگی خانواده هاست.

 

دشمن تلاش می کند مادران و پدران را سرگرم فضای مجازی، ماهواره، مدگرایی، چشم چرانی و خیانت کرده و از اصل مهمی چون فرزند آوری و تربیت صحیح فرزند دور کند.

 

تقویت معنویت و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی را می توان حلال مشکلات نظام  خانواده و راه مقابله با توطئه های دشمنان دانست.

 

خانواده بستر رشد و بالندگی خانواده و جامعه است

 

مرتضی پیرحیاتی، کارشناس مسائل دینی و اجتماعی لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: خانواده، بنیادی ترین واحد جامعه از نظر دین مبین اسلام است.

 

وی با بیان اینکه خانواده مکان برای تربیت صحیح، آرامش و اندیشه انسان است، افزود: سبک زندگی اسلامی بستر رشد و بالندگی و سلامت خانواده و جامعه است.

 

پیرحیاتی، با اشاره به اینکه سبک زندگی هر فرد و جامعه ای از باورها و ارزش های حاکم بر افراد جامعه تاثیر می گیرد، خاطرنشان کرد: سیره و منش زندگی پیامبر گرامی اسلام و ائمه معصومین (ع) اسوه های بی مانند برای نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی در جامعه هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: سیره و روش رسول اکرم(ص) همانا ترجمه کامل و تفسیر عملی کتاب آسمانی او قرآن مجید است.

 

کارشناس مسائل دینی و اجتماعی لرستان، با برشمردن برخی ویژگی های بارز اخلاقی پیامبر(ص) چون ادب و معاشرت، بیان کرد: پبغمبر مکرم(ص)  در ادب و معاشرت بی نظیر بود، در میان جمع، بشاش و گشاده رو و در تنهایی سیمای محزون و متنفکر داشت، هرگز به روی کسی خیره نگاه نمی کرد و بیشتر اوقات چشمهایش را به زمین می دوخت.

 

وی افزود: پیامبر گرامی اسلام(ص) در سلام کردن به همه حتی بردگان و کودکان پیشدستی می کرد، اغلب دو زانو می نشست و پای خود را جلو هیچکس دراز نمی کرد و هرگاه به مجلس وارد می شد نزدیکترین جای خالی را اختیار می کرد.

 

پیرحیاتی، ادامه داد:اجازه نمی داد کسی جلوی پایش بایستد و یا جا براش خالی کند، سخن همنشین خود را قطع نمی کرد و بیش ازحد لزوم سخن نمی گفت، هیچگاه زبانش را به دشنام و ناسزا آلوده نمی ساخت.

 

وی افزود: درحیا و شرم حضور بی مانند بود، اگر ازرفتار کسی آزرده می شد، گله و اعتراض بر زبان نمی آورد.

 

پیرحیاتی ادامه داد: جز در مقام دادخواهی اجازه نمی داد کسی در حضور او علیه دیگری سخن بگوید و یا به کسی دشنام بدهد و یا سعایت نماید و بدرفتاری و بی حرمتی را نسبت به خود با نظر اغماض می نگریست، کینه کسی را در دل نگاه نمی داشت و درصدد انتقام برنمی آمد.

 

وی بیان کرد: روح نیرومندش که در افقی بسیار بالاتر از انفعالات نفسانی و عقده های روانی قرار داشت عضو بخشایش را بر انتقام ترجیح می داد.

 

این کارشناس مسائل دینی، افزود: پس ازفتح خیبر جمعی از یهودیان غذایی مسموم برایش فرستادند او از سوء قصد و توطئه آنها آگاه شد، اما آنها را به حال خودشان رها کرد.

 

وی با اشاره به اینکه باردیگر زنی از یهود دست به چنین عملی زد و خواست زهر درکامش کند او را نیز عفو کرد، ابراز کرد: در بازگشت از غزوه تبوک جمعی از منافقان به جانش توطئه کردند که به هنگام عبور از گردنه، مرکبش را رم بدهند تا در پرتگاه سقوط کند و با اینکه همگی صورت خود را پوشانده بودند آنها را شناخت و با همه اصرار یارانش اسم آنها را فاش نساخت و از مجازتشان صرفنظر کرد.

 

وی تصریح کرد: در جنگ احد با آن همه وحشیگیری و اهانت که به جنازه عمویش حضرت حمزه(ع) روا داشتند، بعدها که به مرتکبین آن دست یافت و در مقام انتقام برنیامد. در اوج قدرت در آن لحظه که سپاهیانش مکه را فتح کرده اند، شهری که بیست سال او و یارانش را شکنجه داده و آواره کرده است، خطاب به آنها می پرسد: ای قریش فکر می کنید که با شما چه خواهم کرد؛ آنان پاسخ می دهند که: تو برادری بزرگوار و برادر زاده ای بزرگواری و ... و آنگاه با آهنگی که از گذشت و مهربانی گرم است می گوید: بروید همگی آزادید.

 

وی با اشاره به برخی ویژگی های چون زهد وپارسایی پیامبر گرامی اسلام(ص)، گفت: رسول خدا(ص) زوائد معیشت را از زندگانی خود حذف کرده بود، او و یارانش که می خواستند انسانیت را از سقوط نجات بخشند و بنیاد اشرافیگری و نفس پرستی را براندازند و بندگان خدا را آزاد کنند، نمی توانستند بنده هوس باشند.

 

پیرحیاتی، بیان کرد: پیامبر خدا(ص) بیشتر اوقات گرسنه بود، قوت غالبش نان جوین و خرما بود و هرگز از سه روز متوالی نان گندم نخورد.

 

وی تصریح کرد: به مرکب بی زین و برگ سوار می شد و یک نفر را هم پشت سر خود ردیف می کرد، او بر روی زمین می نشست و زیر اندازش قطعه حصیری بود.

 

پیرحیاتی، اظهار گرد: پیامبر اسلام(ص) جامه و کفش خود را با دست خود وصله می نمود و با دست خود شیر می دوشید و دست آس می کرد و در کارهای منزل به خانواده اش کمک می کرد.

 

 امروز که دنیا در بحران معنویت به سر می‌برد و سبک زندگی خانواده‌ها در معرض تهدید قرار دارد، توجه به اشاعه سبک زندگی اسلامی وآشنا شدن هرچه بیشتر خانواده ها با سبک زندگی دینی و اسلامی و سیره و منش پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

 

کد خبر 678001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha