محبوبه جوکار، معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان کرمان به مناسبت ۱۷ دی، سالروز کشف حجاب رضاخانی، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان به رابطه حجاب و احساس شخصیت درونی پرداخت و افزود: اگر انسان داشته های خود را بشناسد، دیگر به سمت مانور دادن با ابزار ظاهری نیست.
وی افزود: اگر انسان داشته های خود را نبیند یا احساس کند داشته ای ندارد، برای جبران این ضعف درونی دنبال خودآرایی و مسائلی از این دست می رود و الا کسانی که برخوردار از غنای درونی هستند نیازی به بروز جلوه های بیرونی ندارند و بخشی از این موضوع به خانواده و نوع تربیت و موضع گیری خانواده در برابر مسئله حجاب برمی گردد.
جوکار با تأکید بر اینکه خانواده باید مسئله حجاب را با لطافت و نه سختگیری و نیز عادت دادن به پوشش مناسب و برجسته کردن ویژگی های خوب اخلاقی جا بیندازد، تصریح کرد: البته بینش خانواده نسبت به جایگاه زن و دختر نیز خیلی مهم است که اگر این بینش درست در قالب بیان و رفتار مناسب به دختر داده شود شخصیت درونی او را رشد می دهد و دیگر احساس حقارت نمی کند.
وی برخوردهای خشک خانواده، احساس کمبود محبت از سوی والدین، تأثیرهمسالان، عواملی چون رسانه، فضای مجازی و حتی معلمان و مربیان و... را از دیگر عواملی برشمرد که ممکن است در نوع پوشش افراد اثر گذار باشد و در این باره گفت: رسانه گاهی زنان مذهبی را بدبخت القا می کند و این در گزینش پوشش افراد می تواند اثر داشته باشد.
این استاد حوزه علمیه، توجه به مبانی انسان شناسی اسلامی را نیز مهم خواند و با تأکید بر تفاوت آن با مبانی انسان شناسی غربی، خاطرنشان کرد: بر اساس مبنای انسان شناسی اسلامی، انسان خلیفه خدا است و این قابلیت و ظرفیت را دارد که جانشین خدا باشد لذا یک سری دستورات برای رسیدن به این مقام از جمله حجاب و پوشاندن در مقابل نامحرم، داده شده است.
وی تأکید کرد: فوائد و مصلحت این دستورات به خود زن بر می گردد و او را از خطرات جسمی و روحی مصون می دارد لذا اگر بدانیم که خداوند ما را با کرامت ذاتی خلق کرده، آن را حفظ می کنیم.
نظر شما