به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سومین کارگروه بانوان و خانواده شهرستان بیرجند امروز (24 دی) در محل فرماندار برگزار شد.
حسین مالکی، بخشدار بیرجند در این جلسه با اشاره به اقدام مهم شرکت تعاونی زنان خراشاد در احیای هنر صنایع دستی حوله بافی، گفت: در راستای حمایت از حوله بافی در روستاهای دیگر اعلام شده که در صورت آمادگی آنان دوره آموزش حوله بافی به صورت رایگان برگزار می شود.
وی افزود: همچنین با تعاملی که شرکت تعاونی توسعه دهیاریها با بخش مرکزی دارد افراد ممتاز شرکت کننده در دوره های آموزشی می توانند دار دستگاه حوله بافی را به صورت امانی از شرکت تعاونی دریافت کند.
بخشدار بیرجند خاطر نشان کرد: تولیدات هنرمندان حوله بافی به صورت تضمینی توسط شرکت تعاونی توسعه دهیاری ها و شرکت تعاونی زنان خراشاد خریداری می شود.
مالکی در پایان بر توسعه هنر حوله بافی که برند صنایع دستی در شهرستان بیرجند است تاکید کرد.
فاطمه ذاکریان، مدیرعامل شرکت تعاونی زنان خراشاد نیز در این جلسه به احیای هنر پارچه بافی سنتی و یا در اصطلاح محلی «تو بافی» با قدمتی ۳۰۰ ساله در خراشاد اشاره کرد و گفت: این شرکت تعاونی در سال 82 با عضویت 175 نفر تشکیل شده است که اکنون با احیای هنر حوله بافی 297 بانو محصولاتی مانند حوله، چادر شب، پرده، دستمال کوچک و دستمال نان تولید می کنند.
وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در راستای احیاء این هنر دستی در خراشاد موجب شده تا این روستا به عنوان اولین روستای هدف صنایع دستی کشور در سال 86 معرفی شود، ادامه داد: همچنین در سال 95 روستای خراشاد به عنوان اولین روستای حوله بافی کشور، ثبت ملی شده و در آینده نزدیک شاهد ثبت جهانی آن خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت تعاونی زنان خراشاد با اشاره به اینکه با تجار آلمانی و فرانسوی رایزینی شده تا محصولات حوله بافی به صورت چمدانی به این کشورها صادر شود، افزود: و پیگیر احداث کارگاه رنگ ریزی گیاهی هستیم.
نظر شما