علی دریمی، متخصص حقوق بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان در مورد ابعاد حقوق بین المللی نفتکش سانچی و اینکه آیا کشور چین با توجه به کنوانسیون های بین المللی در این حادثه کوتاهی کرده است یا خیر، گفت: در موضوع نفتکش سانچی باید با استناد به نظر کارشناسی صحبت شود و اینکه کشور چین امکاناتی داشته است که از آن بهره نبرده است باید مورد بررسی قرار گیرد. همچنین اگر این کشور در امر کمکرسانی کوتاهی کرده باشد نیز قطعا باید مسئولیت این واقعه را بپذیرد.
عضو گروه حقوق بین الملل و حقوق بشر مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: تاکنون هیچ نظر کارشناسی اعلام نشده است که کشور چین امکاناتی داشته و از آن در حادثه سانچی بهره نبرده است.
وی در مورد حقوق بازماندگان حادثه سانچی گفت: در بحث حمل و نقل دریایی موضوع بیمه بسیار پررنگ است و در ابعاد بین المللی بیمه ها فعال اند و تمام خدمه و این نفتکش بیمه بودند و به لحاظ مدنی نقش دولت ها در این حادثه به قوت خود باقی است اما هنوز هیچ نظر کارشناسی در مورد کوتاهی یا کارشکنی کشور چین اعلام نشده است و باید دید کمک رسانی و اطفای حریق در حد توان کشور چین بوده است یا خیر.
دریمی با اشاره به حادثه پلاسکو در کشور خودمان تصریح کرد: در این حادثه نیز با توجه به اینکه امکانات کم و بیش در کشور وجود داشت اما باز نتوانستیم جان این افراد را نجات دهیم و در مورد حادثه سانچی نیز در حال حاضر نمی توان نظر صریح و واضحی در مورد اینکه کشور چین مقصر بوده است، داد. در حقوق بین الملل موضوع کیفری این حادثه مطرح نیست اما به نظر می رسد مسئولیت حقوقی این حادثه بر عهده چین باشد و در حوزه کمکهای انسان دوستانه این موضوع متوجه کشور چین است.
نظر شما