به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری جشنواره قرآنی آیات در رشته نقاشی خط با حضور علی تن مدیر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نصرالله افجهای دبیر هنری جشنواره در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
در حاشیه این نشست نصرالله افجهای دبیر هنری جشنواره در جمع خبرنگاران در خصوص هنر خط نقاشی گفت: نقاشی خط یک حرکت و هنر به شمار میآید که میتواند هر موضوعی را به طور خلاصه بیان کند، این هنر سالیان دراز است که رایج شده و علاقمندان به آن در هر دورهای سعی کردند فعالیتی در این هنر داشته باشند.
وی ادامه داد: در هنر نقاشی خط باید آموزش به درستی انجام شود و یک هنرمند الگوگیری درستی در این عرصه داشته باشد، هنر نقاشی خط در وهله اول آموزش دادنی نیست بلکه هنرمند در انتخاب خط، رنگ و نوع خطوط باید از ذهن خود تراوشهایی را داشته باشد، پس یادگیری در این هنر به استعداد فرد بستگی دارد زیرا داشتن استعداد در این هنر فرد را به سوی راه و روش خاصی میبرد.
افجهای تاکید کرد: امروز در جهان 70میلیارد اثر انگشت وجود دارد که این میتواند برای ما یک الگو باشد، بنابراین امروز اگر اثری را خلق میکنیم باید اثرانگشت خود را حفظ کنیم تا از دیگری متمایز شود.
در ادامه عینالدین صادقزاده نیز با بیان اینکه ما برای آشنایی با هنر خط نقاشی باید آگاه به هنر جهانی و گرافیک باشیم، خاطرنشان کرد: در واقع باید با خوشنویسی وارد عرصه نقاشی شد، امروز صرف یادگیری خوشنویسی یا گرافیک باعث نمیشود که ما استاد نقاشی خط شویم، متاسفانه امروز در خوشنویسی افراد به دنبال تقلید هستند در حالی که در این کار باید ابتکار داشت، در اصل داشتن هنر خوشنویسی و گرافیک و نقاشی لازمه اصلی در نقاشی خط است و یکی از آنها کافی نیست.
همچنین در حاشیه این نشست مهدی راضی دبیر جشنواره با اشاره به وسعت هنر نقاشی خط گفت: اگر برای این هنر محدودیتی ایجاد شود دیگر نقاشی خط وجود نخواهد داشت، نقاشی خط قابل آموزش دادن است و دارای مبانی خاصی است که باید فرد را در همان راستا آموزش داد، اما اینکه یک فرد در این هنر تا چه اندازه موفق است بستگی به استعداد، تمرین و پشتکار فرد دارد زیرا این موارد فرد را به نتیجه میرساند.
دبیر جشنواره اظهار کرد: در بسیاری از موارد شاهد بودیم که هنرمندان عرصه نقاشی به هنر نقاشی خط هم ورود کردند اما کسب موفقیت در این هنر قابلیت هرکسی نخواهد بود، در واقع ما نمیتوانیم خیلی راحت رویکرد حرفهای و مدرن فضای نقاشی خط را که در آثار اساتیدی مثل زنده رودی میبینیم نادیده بگیریم.
راضی یادآور شد: کسانی که در این هنر تبحری ندارند نمیتوانند همچون استاد زندهرودی بروی حروف به عنوان عنصر بصری نگاه کنند و با استفاده از نقطه، سطر و رنگ کار جدیدی از نقاشی خط را به وجود آورند، ساختار کار این استاد حروف است و با سختترین شیوه و تکنیکهای هنری آثاری فاخر خلق میکنند.
وی افزود: به راحتی میتوان با استفاده از سادهترین شکلها نقاشی خط ساخت، در اصل نقاشی خط هم میتواند انتزاعی و هم تصویری باشد، ما میتوانیم ریشههای این هنر را در دورههای گذشته ببینیم، اما هنر نقاشی خط جریانی است که رنسانس آن تازه در حال اتفاق افتادن است.
راضی در خصوص تعداد آثار رسیده به جشنواره آیات در رشته نقاشی خط نیز خاطرنشان کرد: در سه روز اخیر 10 اثر رسیده که البته هنرمندان تا 12 بهمن فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.
وی ادامه داد: مهلت ارسال آثار به این جشنواره ممکن است تمدید شود، چنانچه برخی آثار تایید شود مهلت ارسال آثار تا پایان بهمن تمدید خواهد شد، همچنین اختتامیه اسفندماه در یزد برگزار خواهد شد.
نظر شما