به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، برنامه «دو قدم تا سیمرغ» به منظور معرفی فیلم های حاضر در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از ۴ بهمن ماه در پردیس ملت آغاز شده است و در روز دوم میزبان عوامل فیلم های مستند «زنانی با گوشواره های باروتی» و «بانو قدس ایران» بود.
در دومین و آخرین نشست، مصطفی رزاق کریمی کارگردان و محمدرضا کریمی راد پژوهشگر و نویسنده مستند سینمایی «بانو قدس ایران» حضور داشتند.
مصطفی رزاق کریمی درباره همکاری با موسسه عروج و توضیح چگونگی پذیرش کار توضیح داد: سال ۹۴ در جشنواره سینما حقیقت بودم که از موسسه عروج با من تماس گرفتند و پیشنهاد ساخت مستندی با محوریت همسر حضرت امامخمینی (ره) مطرح کردند. گرچه موضوعی جذاب بود اما پذیرش این کار مسئولیت داشت به همین خاطر اجازه خواستم مدتی تحقیق کنم تا به نتیجه برسم که میتوانم این کار را انجام دهم یا نه. من هم مثل سایر منتقدان، نویسندگان و روزنامهنگاران خیلی کم درباره زندگی ایشان میدانستم و تقریبا هیچکس از نهانخانه پنهان زندگی امام(ره) خبری نداشت. البته تجربه تولید مستند درباره شخصیتهای برجسته ایرانی و خارجی را داشتهام و این اولین بار نبود که در این مسیر مستند میساختم اما امروز که «بانو قدس ایران» به پایان رسیده هنوز هم معتقدم کار سختی بود اما من در تولید مستند سه اصل مهم مدنظر دارم که شامل تحقیق خوب، تحقیق خوب و تحقیق خوب است.
وی با بیان اینکه منابع اصلی تحقیق ما نوشتههای مکتوب و گفتگو با نزدیکان ایشان بود، گفت: مهمترین منبع مکتوب نیز دستنوشتههای خانم بود که در پیشرفت پروژه تاثیر بسزایی داشت. ایشان دستنوشتههایی دارند که گویا به درخواست مرحوم حاج احمدآقا انجام داده بودند و از محتوای متون مشخص است که ایشان انسانی صریح بودند و ابایی ندارند درباره خودشان بگویند و این به ما کمک کرد به شخصیت ایشان نزدیک شویم. تنها مشکلی که ما در دسترسی منابع داشتیم در حوزه تصویر بود که متاسفانه خیلی موجود نیست. هر چند که با در اختیار داشتن همه آنچه در مستند به کار رفته متوجه میشویم خانم شخصیتی بودند با اعتماد به نفس و آن را از خانواده ای به ارث برده که به ایشان یاد داده بودند آنچه در ذهن دارند به زبان بیاورند.
رزاق کریمی با تاکید بر اینکه خودش را در این فیلم سانسور نکرده است، افزود: همچنین این فیلم کلیشه نیست روایت زندگی از نهانخانه پنهان امام(ره) است. همه تلاشمان بر این بود تا حریم را در فیلم حفظ و احترام بگذاریم.
وی با اشاره به عدم حضور خانم طباطبایی همسر حاج احمد آقا در نسخه اولیه فیلم که در جشنواره سینماحقیقت نمایش داده شد، گفت: من در جشنواره سینما حقیقت اعلام کردم که به خاطر غیبت ایشان فیلم من ناقص است. خانم طباطبایی بعدها به تیم پیوستند و در جهت تکمیل فیلم کمک بسزایی کردند و نسخه نهایی مستند به دفتر جشنواره فیلم فجر ارسال شده است.
نظر شما