چرا برش‌های سیاسی زندگی حضرت امام(ره) در «بانو قدس‌ایران» حذف شد

خبرگزاری شبستان: رزاق کریمی گفت: این فیلم مستند هیچ شعاری ندارد و هر چه در فیلم گفته شد بر اساس واقعیت و اسناد و مدارک است و من نیز برایم لطافت رابطه بانو و امام خمینی مهم بود.

«مصطفی رزاق کریمی» کارگردان فیلم مستند «بانو قدس ایران» درباره این مستند و مراحل ساخت آن به خبرنگار سینمایی شبستان گفت: نزدیک به یک سال تحقیق و پژوهش روی موضوع فیلم طول کشید، 5 ماه به نگارش سناریو اختصاص یافت چون چندین بار نگارش شد و در نهایت، پس از تکمیل شدن سناریو، کار را آغاز کردیم. مهمترین موضوع برای ما در کار این بود که منسوبین درجه یک در فیلم حضور داشته باشند و درخواست کردم که همه منسوبین درجه اول در مستند جلوی دوربین بروند و درباره بانو صحبت کنند. به همین دلیل لوکیشن اصلی فیلمبرداری را در بیت امام (ره) قرار دادیم چراکه همه خانواده در روزهای حضور امام و بانو به این خانه می‌آمدند و درخواست کردم که حتما همه به بیت بیایند.

 

وی با اشاره به اینکه اولین فیلمسازی است که به اندرونی بیت امام پا گذاشته است، بیان کرد: این موضوع سبب شد هر قدمی که بر می‌داشتم مسئولیتم را سنگین‌تر می‌کرد و از خدا کمک می‌خواستم که این را هرا اشتباه نروم و تا انتها راه را ادامه دهم.

 

رزاق کریمی تاکید کرد: این فیلم مستند قدم اول در مورد همسر امام خمینی (ره) است و در مورد ایشان یک فیلم کافی نیست و باید فیلم های بیشتری ساخته شود که امیدوارم فیلمسازان دیگر این کار را به عهده بگیرند.

 

وی در پاسخ به این پرسش که محتوای سخنان راوی فیلم (نریشن) از چه منبعی است، توضیح داد: محتوای سخنان راوی یا نریشنی که در فیلم است، از میان خاطرات بانو و نامه‌هایی است که از ایشان به جا مانده است. دست به قلم خانم بی نظیر بوده است. وقتی نوشته‌های ایشان را دیدم شگفت زده شدم؛ «چرک نویس، نوشته» و «پاکنویس، نوشته» و دوباره بر نوشته هایشان، اصلاحاتی مقرون کرده بودند. نوشته‌های بانو آنقدر قوی است و برجستگی دارد، هرچند برای نگارش سناریوی فیلم زحمت کشیده شده، اما اصل سناریو از قلم بانو استفاده شده است و ما سعی کردیم برای فیلم این نامه‌ها و نوشته‌ها را مرتب کنیم. نوشته‌های بانو خودش یک فیلم است. وقتی فیلم تمام شد، نزدیک به یک سال طول کشید که تدوین فیلم انجام شود.

 

این کارگردان فیلم مستند در ادامه درباره کمرنگ بودن برش‌های سیاسی زندگی حضرت امام (ره) و پرداختن به زندگی عاطفی بانو با حضرت امام خمینی به شبستان گفت: خانواده خانم از خانواده مرفهی بودند و امام خمینی از خانواده نوع دیگری. وصلت اینها اتفاق خیلی مهمی بود و اینکه چرا خانم از این دنیا به دنیای دیگر رسید، به عقیده من به خاطر عشق و محبتی بود که امام به ایشان داشتند. خانم نه تنها در زندگی با امام ذوب نشدند بلکه همراه امام شدند و حتی امام را رشد دادند آنقدر که امام علاقه و احترامی خاص برای ایشان قائل بودند. این فیلم هیچ شعاری ندارد و هر چه در فیلم گفته شد بر اساس واقعیت و اسناد و مدارک است و من نیز برایم لطافت رابطه بانو و امام خمینی مهم بود.

 

رزاق کریمی در پایان عنوان کرد: امام، عاشق خانم و خانواده‌شان بودند اما هر جا تکلیف اقتضا می کرد، خانم هم همراهشان می‌شدند. بعد از رحلت امام خمینی، بانو با همان ویژگی 16 سالگی‌شان به زندگی ادامه دادند و متانت شان را حفظ کردند.

 

 

کد خبر 685646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha