دفاع مقدس سنگر تحصیل عشق و سرمشقی ماندگار برای نوآموزان مدرسه آزادگی

سرمشقی که امام در سر دفتر زندگیمان، در مدرسه مقاومت و ایستادگی دفاع مقدس، حک کرد، برای همیشه در کارنامه افتخار ملت ایران، ثبت شد.

خبرگزاری شبستان/ گیلان


زمان نواخت شدن زنگ های مدارس بود که کرنای ناموزن شیپور جنگ، همچون پتکی، هیاهوی شادی مدرسه رفتن را در قلب کوچک آرزوها به لرزه انداخت و امضا آوار را بر دفترهای مشق نانوشته، کشید.

 

آن روز وقتی به جای گلباران کلاس درس، نوید بمباران و خمپاره را بر سر نیمکت های سرنوشتمان، فریاد زدند، تپش قلب هایمان بی امان می رفت تا "در" آزادگی چشمانمان را تسلیم تیرهای نا امیدی کند.


اطمینان کلامش بود که امید قلبمان را به امانت گرفت و در سنگر ایستادگی و صلابت، آزادگی را سرمشق زندگیمان کرد.


صدایش را شنیدیم که می گفت: دشمن از ما می ترسد، باید متحد باشید و در سنگر تحصیل علم و با قلم خود، دشمن را شکست دهید:
"اینکه می بینید عراق به ایران حمله می‌کند، علتش گرفتن چهار وجب خاک نیست، بلکه علت اصلی آن ترس آنها از حکومت اسلامی و اتحاد اسلامی است." (صحیفه امام، ج15، ص5)


"جرم واقعی ما از دید جهان خواران و متجاوزان، دفاع از اسلام و رسمیت دادن به حکومت جمهوری اسلامی به جای نظام طاغوت ستمشاهی است." (صحیفه نور، ج20، ص116)

 

جوانان و نوجوانان دانش آموز در پیروزی انقلاب اسلامی و 8 سال دفاع مقدس نقش ما برجسته و تعیین کننده شد و درس خود را در سنگر عشق به معلم آزاده پس دادیم و با طلایه داری در جبهه ها و تقدیم بیش از 36 هزار شهید و هزاران جانباز و آزاده در طول دوران جنگ تحمیلی دین خود را به اسلام و انقلاب اسلامی به خوبی ادا کردیم.


امام خمینی قدس سره در مورخه 31 شهریور 1359، در پیامی به مناسبت باز شدن مدارس درباره آغاز جنگ تحمیلی فرمودند:
"این جنگ، جنگ با اسلام است به هواداری کفر و یک همچنین جنگی برخلاف رضای خداست و خدای تبارک و تعالی نخواهد بخشید بر این کسانی که بر ضد اسلام قیام کنند به واسطه همراهی با کفر."

اکنون که سال ها از دوران دفاع مقدس می گذرد، بسیاری از جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب، توجه کمی به آن دارند و حتی کمترین خاطره ای از آن دوران مهم را با خود ندارند، با توجه به این که هنوز نسلی که مستقیم در دفاع مقدس حضور داشته اند زنده بوده و گواه این واقعه عظیم تاریخی هستند.

کسانی که گواه قداست این دفاع، حتی پس از گذشت 32 سال از سالگرد آن هستند.
 

دفاع هشت ‌ساله ما، صرفا وظیفه‌ای ملی تلقی نمی‌شد، بلکه دفاع از کیان اسلام بود، و اسلام امری قدس است و هر واقعه‌ای که با آن گره بخورد مقدس می‌شود.


و چنین شد که دفاع ما دفاع مقدس نام گرفت جنگ که مخرب ترین رخ داد بشری است و عواقب تخریبی و ویرانی نامطلوبی را در ابعاد وسیع به دنبال دارد، از عمده ترین محورهای بررسی تاریخ است که همیشه سعی بر فراموشی آن و خصوصاً برای نسل های بعد می باشد، چرا که هرگاه سه واژه(ج)، (ن)، (گ) کنار هم قرار گیرند جز تباهی و تنفر چیزی به ذهن متبادر نمی شود و از این روست که جنگ ها همیشه دارای چهره ای کریه و مبغوض بوده اند، اما این که چرا میان همه این جنگ و گریزهای بشری که بیشتر عمر بشریت را نیز در برگرفته است، فقط یکی دو تا از آنها در تاریخ ماندگار و مقدّس شده اند، و اصلاً مگر در همه جنگ ها دفاع نبوده است ولی اینکه چرا فقط تعداد انگشت شماری از این دفاع ها دارای ارزش و قداست شده است، باید دلیل آن را جستجو کرد.


امام(ره) قداست آن را این چنین بیان می کند:
"هر روز ما در جنگ برکاتی داشته‌ایم که در همه صحنه‌ها از آن بهره جسته‌ایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده‌ایم ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نموده‌ایم. ما در جنگ پرده از چهره تزویر جهان‌خواران کنار زده‌ایم. ما در جنگ دوستان و دشمنانمان را شناخته‌ایم. ما در جنگ به این نتیجه رسیدیم که باید روی پای خودمان بایستیم. ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم. ما در جنگ ریشه‌های انقلاب پربار اسلامی‌مان را محکم کردیم. ما در جنگ حس برادری و وطن‌دوستی را در نهاد یکایک مردم مان باور کردیم. ما در جنگ به مردم جهان و خصوصا مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرت‌ها و ابرقدرت‌ها می‌توان سالیان سال دفاع کرد." (منشور روحانیت – اسفند67 )

 

حتی حضرت امام(ره) 3/12/1367 هفت ماه بعد از پذیرش قعطه نامه درجمع طلاب می فرمایید:
"جنگ ما جنگ حق و باطل بود و تمام شدنی نیست، جنگ ما جنگ فقر و غنا بود. جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد."


آیا با بیان این گفتار، می شود پایانی برای دفاع مقدس را تصور کرد؟ در حالی که پایان جنگ آغازی برای حفظ و دفاع از دستاوردهای ارزشمند ایثارگران، رقم می خورد؟

 

شهید چمران در خصوص دستاورد جنگ، می گوید: "وقتی شیپور جنگ نواخته می شود مرد از نامرد مشخص می شود." و چه نقاب هایی که در این 8 سال، راز مخوف پنهان چهره ها را کنار نزد.

 

ما سرافراز میدان دفاع مقدسیم چرا که جنگ نکبت است، اما دفاع نعمت است، جنگ مظلوم‌ کشی است، اما دفاع تحقیر ظالم است، جنگ حکم طاغوت است، اما دفاع حکم خداست.


امام(ره)، فرمودند:
"ما میل داریم همه[جا] صلح و صفا باشد. همه عالم در صلح و صفا باشد.... اسلام اجازه نمی‌دهد که ما تعدی بکنیم به یک کشوری، لکن فرموده است که اگر به شما تعدی کردند، بزنید تو دهنشان.:( صحیفه نورج 15 ص 102)


ارزش شهادت در قرآن
آیه هایی از قرآن کریم این حقیقت را بیان می کند که شهادت در راه خدا سبب تقرب الی الله و لقای اوست که کمال نهایی انسان و هدف آفرینش اوست و این بزرگترین ملاک، برای ارزش گذاری افعال اختیاری انسان است.

 

خداوند در قرآن کریم می فرماید: "اگر در راه خدا کشته شوید یا بمیرید،به آمرزش و رحمت خدا رسیده اید که این از تمام آنچه (کافران) جمع آوری می کنند، بهتر است و آن کس که در راه خدا پیکار کند و کشته شود یا پیروز گردد، پاداش بزرگی به او خواهیم داد."


هجوم وحشیانه و گسترده رژیم بعث عراق که در آخرین روز شهریور 1359، به عنوان حادثه ای بزرگ را در تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رساند، سرانجام به خلق حماسه ای جاودان و حیرت انگیز در تاریخ سرزمین ایران انجامید

این جنگ از دیدگاه عرفانی و معنوی حضرت امام، برای ملتی که به تازگی از استبداد رژیم شاهنشاهی رهایی یافته بود، یک "امتحان الهی" قلمداد شد.


آن انسجامی ‌که در اثر جنگ بین همه قشرهای مردم پیدا شد و آن معنای روحانی و معنوی که در خود سربازان ارتش و ژاندارمری و سپاه پاسداران به نمایش گذاشته شد و آن روح تعاونی که در همه ملت از زن و مرد در سرتاسر کشور تحقق پیدا کرد، به دنیا فهماند که این مسأله ای که در ایران است با همه مسائل جداست." (صحیفه نور، ج16ص19)

 

 

همچنین امام جنگ را برای ملت مقاوم و مبارز ایران ، عامل آگاهی، حرکت و خروج از فترت و سستی می‌دانست: "وقتی یک جنگی شروع شود، ملت ما بیدار می‌شود، بیشتر متحرک می‌شود." (صحیفه نور،ج13،ص 157)


ماهیت جنگ تحمیلی از دیدگاه حضرت امام خمینی:
در روزهای آغازین جنگ شبهاتی درباره دفاع مشروع مطرح می‌شد. زمینه بروز این شبهات، اسلامی بودن کشور عراق و مسلمان بودن آنها بود. از این رو امام خمینی به دفع این شبهات و تبیین ماهیت جنگ و متجاوزان پرداختند تا رزمندگان با بصیرت کامل به دفاع مقدس خویش ادامه دهند. ماهیت جنگ عراق علیه ایران از دیدگاه امام دارای سه مشخصه ذیل بود:

 

1ـ جنگ اسلام و کفر:
با مروری بر عملکرد حزب بعث عراق از آغاز تسلط بر کشور عراق که با کودتا انجام پذیرفت تا کنون، مخالفت شدید آنان با احکام و قوانین اسلامی به خوبی مشهود است. امام به عنوان یک مرجع دینی سال های متمادی در عراق تبعید بودند و از نزدیک شاهد فعالیت های ضد دینی آنان بود، می‌فرمود:

"ما حزب بعث عراق را می‌شناسیم و می‌دانیم که این‌ها به اسلام عقیده ندارند و دشمن اسلامند و اسلام را خار راه خویش می‌دانند و صدام حسین این جنگ را بر ملت مسلمان ایران تحمیل کرد. ما کسانی را که از اصول اسلام و قرآن کریم انحراف حاصل می کنند و به قتل عام مسلمانان می‌پردازند را مسلمان نمی‌دانیم... و شما، رزمندگان برای حفظ اسلام دارید جنگ می‌کنید و صدام برای نابودی اسلام، الان اسلام به تمامه در مقابل کفر واقع شده است." (صحیفه نور، ج13 و 15، ص197 و53 )

 

2ـ جنگ حق و باطل

از معیارهایی که نشان می‌دهد ملتی در یک حرکت و عمل در موضع حق یا باطل قرار دارد، انگیزه های درست یا نادرستی است که از انجام آن دارد. رژیم عراق با انگیزه نابودی انقلاب اسلامی و تصرف بخش هایی از میهن اسلامی تجاوز به خاک ایران را آغاز کرد و برای تحقق آن از هیچ جنایتی فرو گذار نکرد، اما رزمندگان اسلام با انگیزه دفاع از اسلام و ارزش های اسلامی پا به عرصه جنگ گذاشتند.

 

"این جنگ، جنگ اعتقاد است، جنگ ارزشهای اعتقادی – انقلابی و ما در مقابل ظلم ایستاده ایم." (صحیفه نور، ج15، ص229)

 

3ـ جهاد دفاعی
ماهیت جنگ ایران در برابر عراق از دیدگاه حضرت امام جهاد دفاعی بود:
"ایران برای خدا قیام کرده است، برای خدا ادامه می‌دهد و جز دفاع، جنگ ابتدائی با هیچ کس نخواهد کرد." (صحیفه نور،ج16، ص68)


جنگ تحمیلی، پایان یافته اما دفاع مقدس ادامه دارد. دفاع از ارزش ها دفاع از خون های پاک ریخته شده، دفاع از اسلام که موجب سربلندی و سعادت ما شد. دفاع از ارزش هایی که طلوع بیداری اسلامی را رقم زد.


امروز مدرسه سنگر است و تفکر وبصیرت، سلاح مقاومت. امروز زبونی استکبار به اثبات رسیده و سرسپردن به درس معلم آزاده و مقتدر سنگر عشق، راز این سربلندی است.


پایان پیام/

کد خبر 68729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha