حکمرانی ایمان و تسلیم در برابر خداوند وجه تمایز حج با سایر عبادات است

آیت الله ضیاء آبادی با بیان این مطلب که لذت معنوی و دلایل عقلانی در تمامی عبادات حرف نخست را می زند گفت: اما در حج تنها ایمان و تسلیم بدون توجه به عقل و نفس حکمرانی می کند و این همان وجه تمایز حج است.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیت الله سیدمحمد ضیاءآبادی در دیدار با اعضای کاروان قرانی حج این اعزام ها را توفیقی عظیم خواند و گفت: این که شما قاریان در کنار تشرف خانه الهی خادم حجاج نیز می شوید علی رغم تمامی سختیها و مشکلات که نیازمند صبر و سعه صدر است مقام بزرگی را نصیب شما می کند.

وی با بیان این مطلب که خداوند عبادت را هدف کلی خلقت انسان معرفی می کند اظهار کرد: عبادت یعنی معرفت و تقرب به ذات الهی است بنابراین حجاج باید به هنگام ورود در خانه پروردگار صاحب خانه را در این سفر معنوی و پرارج بشناسند.

آیت الله ضیاءآبادی انسان را به طور فطری طالب کمال و جمال دانست و تصریح کرد: البته گاهی جمال سوری و گاهی باطنی است که نوع سوری آن فانی بوده و تنها نوع باطنی یعنی جذب جمال و کمال مطلق یعنی خداوند شدن است که می تواند ما را به مسیر سعادت رهنمون کند.

 

آیت الله ضیاءآبادی نماز را از مظاهر پرواز به سوی خداوند خواند و عنوان کرد: انسان رستگار کسی است که از این وسیله با دو شرط تزکیه از آلودگی ها و نیاندیشیدن به هر که غیرخدا بهترین استفاده ها را بکند. چراکه اگر غیرخدا یعنی دیو و دد از دل بیرون رود قطعاً فرشته معنویت جایگزین آن می شود.

وی با بیان این مطلب که نماز به عنوان ابزار پرواز به سوی خدا از ارکان اصلی آیین سیاسی عبادی حج است ابراز کرد: ما در خانه خدا تنها زمانی امکان شناخت ذات باریتعالی را داریم که دل را از غیر او پیراسته کنیم و چنین است که در قران اخطار می شود که نمازگزارانی که در عین اقامه نماز از حقیقت آن غافل هستند.

آیت الله ضیاءآبادی افزود: این اخطار تنها به نمازگزاران غافل داده نمی شود بلکه روزه داران، حجاج و نیز شما قاریان را که به سرزمین وحی برای اجرای برنامه اعزام می شوید نیز دربرمی گیرد چرا که شما باید از بیماری های قلب خود آگاه باشید و داروی شفای آن را در قرآن بیابید.

 

آیت الله ضیاءآبادی سرلوحه قرار دادن آموزه های قرآن را در امور زندگی ابزار فهم باطن حقایق دانست و بیان کرد: قاری قرآن باید بداند که جامعه با دردهایی همچون کفر، شرک، حسد، بخل، دنیاطلبی و حب مال دست به گریبان است و باید راه درمان و معالجه آنها از آیات نورانی وحی استخراج شود.

آیت الله ضیاءآبادی با بیان این مطلب که وظیفه و رسالت قاریان و تالیان قرآن در جامعه امروزی بسیار سنگین است گفت: امتیاز حج بر سایر عبادات فقدان دلایل و لذات معنوی و عقلانی است چرا که در عباداتی همچون تالم، ازدواج و کمک به مستمندان هم لذت نفسانی وجود دارد و هم لذت عقلانی.

آیت الله ضیاءآباید تاکید کرد: اما در حج و اعمال خاص آن همچون سعی صفا و مروه و رمی جمرات دلیل نفسانی و عقلانی برای انجام وجود ندارد و این تنها عشق است که آدمی را در مسیر پیش می برد نظیر عشقی که حضرت ابراهیم (ع) را به قربانی کردن فرزند ترغیب کرد امری که نه عقل آن را می پذیرفت و نه با لذت نفسانی همراه بود.

 

وی انجام اعمال خاص حج را به دلیل ایمان و عشق به خداوند دانست و تصریح کرد: این اعمال به معنای تسلیم شدن در برابر قدرت لایزال حق است و نشان می دهد که ما بنده عقل هستیم و نه بنده نفس و تنها عبد و مسلم خداییم.

آیت الله ضیاء آبادی اطاعت را لازمه و محبت ضرورت معرفت خداوند دانست و خاطرنشان کرد: وجه تمایز حج با سایر عبادات عدم حکمرانی نفس و عقل در آن و حاکمیت ایمان و تسلیح در محضر خداوند است.

این گزارش می افزاید: محمدتقی میرزاجانی مسئول دبیرخانه اعزام و دعوت از قاریان در ابتدای این دیدار به ارایه گزارشی از روند کاری کاروان نور متشکل از 32 چهره قرانی پرداخت.

شایان ذکر است دیدار اعضای کاروان نور با آیت الله ضیاءآبادی چهارشنبه 30 شهریور در منزل وی انجام گرفت.

پایان پیام/
 

کد خبر 68899

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha