به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، عبدلرسول عمادی، با حضور در استودیو الفبای وزارت آموزش و پرورش گفت: ارزشیابی یک بخش مهم فرایند یادهی و یادگیری است. در سند تحول بنیادین نیز نقش پررنگی دارد.
وی افزود:طبق ساحت هایی که سند تحول بنیادین مشخص شده است، مطابق الزامات یادگیری دقیق، ارزشیابی یک جایگاه درهم تنیده با آموزش دارد.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: ارزشیابی در سه مرحله، فرایند محور، نتیجه محور و تلفیقی صورت می گیرد. این مراحل یک طراحی هوشمندانه است که در اجرا و آییننامهها باید درست عملیاتی باشد.
وی با بیان اینکه برای اجرای سند تحول نیازمند تحولات ساختاری هستیم، خاطرنشان کرد: باید سازوکار تشکیلاتی، تجهیزاتی را مدنظر قرار گیرد.
عمادی با بیان اینکه ارزشیابی توصیفی در اوایل دهه ی ۸۰ پیشنهاد شد، گفت: در نهایت طرح ارزشیابی کیفی و توصیفی اجرا شد. وقتی دانش آموز از ششم به هفتم می رود، گویا به سیاره ای دیگر می آید. هنگامی که دانش آموز به پایه هفتم می آید، یکباره با آزمون های کمی و نمره های حساس مواجه می شوند. باید این فرایند با شیب ملایم طی شود.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه گسستی در بحث ارزشیابی وجود دارد و متولی یکسان وجود ندارد گفت: روش ارزشیابی دوره ابتدایی با متوسطه اول متفاوت است. دانش آموزان در دوره متوسطه با نمره آشنا نیستند. گسست میان ارزشیابی وجود دارد که باید یک سیاست گزار یکسان باشد.
وی بیان کرد: از شورای عالی آموزش و پرورش به دلیل گستردگی نمی توان انتظار نظارت کامل به جزییات داشته باشد. باید یک متولی یکسان برای نظام ارزشیابی باشد. دانش آموزان از دوره ابتدایی به دوره متوسطه با افت نمره رو به رو می شوند. ناشی از این است که این شیب را ملایم نکرده ایم.
وی افزود: یکی از راهکارها این است که به تدریج در دوره ابتدایی دانش آموزان را با نمره آشنا کنیم. باید از آزمون های مداد و کاغذی استفاده شود اما در نهایت ارزشیابی باید توصیفی باشد.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: اگر این کار انجام شود، هدایت تحصیلی را نیز می توانیم در این فرایند پیدا کنیم. پرونده دانش آموز گویا می شود که دانش آموز چه رشته هایی را انتخاب کند.
وی بیان کرد: اگر دانش آموزان ابتدایی و متوسطه تلفیقی از ارزشیبابی توصیفی و کیفی و آزمونی و کمی باشد، هدایت تحصیلی نیز سامان می یابد.
عمادی تصریح کرد: به دلیل عدم توازن در بازار کار گرایش به رشته تجربی زیاد است. امسال نیز درصد متقاضیان علوم تجربی رو به افزایش است.
ادامه دارد ...
نظر شما