نوروز موسم جلب تمایلات به  ظهور/رضایت امام زمان(عج) ملاک دیدوبازدیدها باشد

خبرگزاری شبستان: اگر تغییر در طبیعت را عید می دانیم، آیا نباید ظهور امام زمان (عج) که بزرگترین تغییر در عالم هستی است را آرزو و عید حقیقی خویش بدانیم؟ باید تغییر طبیعت در بهار، فرصتی باشد برای تلاش در جهت سوق مردم به سمت آرزوی موعود.

حجت الاسلام و المسلمین امیرمحسن عرفان، مدرس مرکز تخصصی مهدویت در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به نحوه بهره گیری از تعطیلات نوروز برای تعمیق و ترویج معارف و باورهای مهدوی، اظهار کرد: در طول سال اعیاد مختلفی وجود دارند که یک بخش مربوط به اعیاد ملی هستند مانند، روز 22 بهمن، یک بخش مرتبط با دین و مذهب هستند مانند عید فطر یا نیمه شعبان و یک گونه نیز مرتبط با طبیعت هستند مانند عید نوروز که این اعیاد جشن گرفته می شوند.

 

وی با بیان اینکه در اسلام بازگشت به خویشتن عید محسوب می شود، تصریح کرد: در دین مبین اسلام، معیار سنجش اعیاد به بازگشت به خویشتن بر می گردد یعنی اگر انسان به خود بازگردد، خدا را پرستش کند و احساس مسئولیت نماید، هر روز برایش عید خواهد بود.

 

عرفان گفت: چنان که امیرالمومنین امام علی(ع) می فرمایند: «كُلُّ يَوْمٍ لايُعْصَى اللَّهُ فيهِ فَهُوَ عيدٌ؛ هر روزى كه در آن، معصيت و نافرمانى خداوند نشود عيد است».

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با ارائه راهکارهایی برای تعمیق باورهای مهدوی در دید و بازدیدهای نوروزی، بیان کرد: یکی از راهکارهای تعمیق معارف مهدوی در اعیاد نوروز، توجه به کسب رضایت امام زمان (عج) است و باید بررسی کنیم که آیا سال گذشته ما، مبتنی بر رضایت حضرت حجت(عج) بوده است و در ابتدای سال، سفر تفریحی، مهمانی ها، جشن ها و گفتگو.های ما مبتنی بر رضایت حضرت(عج) است یا نه؟

 

وی با اشاره به اینکه زندگی مبتنی بر رضایت امام زمان (عج)، زندگی انسان را توام با بصیرت اخلاقی می کند، افزود: بصیرت اخلاقی مبتنی بر مهدی باوری دارای چند ویژگی است که مهمترین آنها، خودمهارگری و خودکنترلی است، به این معنا که فرد مهدی باور، شرم بسیاری دارد و خودمهارگر است و سراغ گناه نمی رود و چنین شخصی، نیازمند ناظر بیرونی نیست.

 

آسیب های اخلاقی رسوم نوروز را بمباران می کند

 

عرفان دومین ویژگی مهدی یاوران را مدیریت خویشتن در برابر جاهلیت مدرن برشمرد و ابراز کرد: متاسفانه، امروزه زلالی و پاکی عید نوروز خدشه دار شده است زیرا در گذشته عید نوروز، فرصتی برای توجه به خدا، دید و بازدید و صله رحم بدون آمیخته شدن به گناه بود اما امروزه آسیب های اخلاقی جامعه مدرن، در حال بمباران این آیین هاست.

 

مدرس دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به اینکه جاهلیت مدرن امروزه با پرداختن به اباهه گری ها و دنیا گرایی در حال ایجاد آسیب های اخلاقی است، تاکید کرد: مدیریت خویشتن در برابر جاهلیت مدرن می تواند با بصیرت اخلاقی در سایه مهدی باوری به انسان بفهماند که مرگ به معنای پوسیدن نیست بلکه به معنای از پوست در آمدن است و این فرد با تامل و تفکر در فصل بهار و روییدن مجدد گیاهان، مدل الگویی برای زندگی به دست می آورد که مرگ آغاز یک زندگی دیگر است.

 

رضایت امام زمان (عج) ملاک عیددیدنی ها باشد

 

وی با اشاره به اینکه سومین ویژگی بصیرت اخلاقی، ساماندهی روابط های اجتماعی است، گفت: فردی که به دنبال کسب رضایت امام زمان (عج) است، تعاملات رفتاری اش با پدر و مادر، خواهر و برادر و دیگر اقوام اصلاح خواهد شد و تعطیلات عید نوروز بهترین فرصت برای اصلاح این تعاملات است و اگر معیار، کسب رضایت امام زمان (عج) باشد، تنش های، چالش های اخلاقی و دوری ها به حداقل خود می رسد.

 

عرفان با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و تنش ها در روابط اجتماعی ریشه در امیال شخصی انسان دارد، گفت: گاهی انسان برای آن که بزرگ شود باید پا روی تمایلات نفسی و شخصی خود بگذارد.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به اینکه عید نوروز بهترین فرصت و بهانه برای مهندسی فرهنگی مهدویت است، گفت: اگر تغییر در طبیعت را بهانه ای برای عید قرار می دهیم، آیا نباید ظهور امام زمان (عج) که بزرگترین تغییر در عالم هستی را رقم می زند، به عنوان بزرگترین آرزو و عید قرار دهیم؟ لذا باید از این تغییر در طبیعت، به عنوان بهانه و فرصتی برای تلاش در جهت سوق مردم به سمت این آرزوی بزرگ استفاده کرد.

 

وی با اشاره به گرایش برخی به عرفان های کاذب بیان کرد: افرادی که با مهدویت آشنا هستند دچار عرفان های کاذب نشده و دنبال نسخه های پوچ غربی نمی روند و کسب رضایت امام زمان (عج) را هدف اعمال خود قرار می دهند.

 

عرفان در پایان خاطرنشان کرد: منتظران در فرصت دید و بازدیدهای نوروزی، از امام زمان (عج) برای نسل های کوچکتر سخن بگویند تا فرصت فکر کردن به بزرگترین غایب هستی ایجاد و زمینه خدمت به ایشان فراهم شود.

کد خبر 697108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha