به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان ازسنندج، پنل تخصصی دومین دو سالانه جایزه ماف برای جهانی عاری از مین با حضور لیلا ارشد مدیرعامل خانه خورشید(مرکز کاهش آسیب زنان درایران) و از مددکاران اجتماعی و فرشاد محمدی وکیل قربانیان مین برگزار شد.
لیلا ارشد دراین پنل با اشاره به اینکه از وجود ۱۶ میلیون مین بجامانده از دوران جنگ در ایران خبرداده شده است، گفت: تاکنون نهادی درکشورمان حاضر نشده سالانه آماری از مین زدایی را به مردم ارائه کنند.
وی عنوان کرد: به دلیل اینکه مین جزو سلاح هایی است که دیده نمی شود لذا بعداز اتمام جنگ مناطق آلوده به آن به فراموشی سپرده می شود.
وی اظهارداشت: هنوز مناطقی در کشورما به ویژه در استان های مرزی وجود دارد که مین های کاشته شده توسط دشمن وحتی نیروهای خودی در آنجا وجود دارد که تهدیدی برای جان مردم است.
آسیب دیدگان مین نیاز به مشاوره و روان درمانی دارند
این مددکار اجتماعی بیان کرد: وقتی فردی براثر مین آسیب می بیند او وخانواده اش نباید رها شوند و می بایست تحت مشاوره به منظور ترمیم عاطفی قرار گیرند.
ارشد با اشاره به اینکه آسیب دیدگان مین نیاز به مشاوره و روان درمانی رایگان دارند، افزود: متاسفانه هنوز در کمیسیون های فرمانداری مددکار اجتماعی و وکیل مدافع قربانیان مین حق حضور ندارند تا بتوانند شرایط موجود افراد آسیب دیده را بیان کنند.
وی بیان کرد: متاسفانه هنوز هم آسیب دیدگان مین در کشورما از لحاط درمانی با مشکلات جدی مواجه هستند و باید بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.
وی ادامه داد: این افراد هم باید از سهمیه جانبازان و بنیاد شهید بهره مند شوند و این حق آنها است.
فرشاد محمدی، وکیل قربانیان مین هم دراین پنل با اشاره به اینکه ۱۶۲ کشور دنیا عضو کنوانسیون اوتادا هستند، گفت: امریکا، روسیه، چین، ایران وعربستان از کشورهایی هستند هنوز به عضویت این کنوانسیون درنیامدند.
وی بیان کرد: از امتیازاتی که اعضای این کنوانسیون از آن برخوردار می شوند شامل ارائه مناسب ترین و به روز ترین تکنولوژی ها برای خنثی کردن مین ها، تضمین فرایند پاک سازی مناطق آلوده به مین وحمایت از قربانیان مین است.
وی ادامه داد: توجیهات نظامی وامنیتی، حفظ امنیت مرزی و مبارزه با قاچاق از عمده ترین دلایل عدم پیوستن برخی کشورها به کنوانسیون اوتادا است.
نظر شما