ارتباط روزه و انتظار/تاثیر حضور در ضیافت الله بر زمینه سازیِ ظهور

خبرگزاری شبستان: مدير گروه اخلاق و تربيت مركز تخصصي مهدویت گفت: ماه مبارک رمضان ظرفیت های بسیار ویژه ای در ابعاد فردی و اجتماعیِ انتظار دارد و یک منتظر می تواند در سه بُعد بینش ها، گرایش ها و رفتارها ره توشه های خوبی را از این مهمانی برداشت کند.

حجت الاسلام حسن ملایی، مدير گروه اخلاق و تربيت مركز تخصصي مهدویت در بخش اول گفت وگو با خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان که به مناسبت ایام ماه مبارک رمضان انجام شد، با اشاره به مولفه های سبک زندگی منتظرانه در ماه ضیافت الهی، اظهار کرد: ماه مبارک رمضان، فرصت بسیار خوبی برای تمام مومنان بویژه منتظران ظهور امام زمان (عج) برای کسب آمادگی های لازم جهت ظهور و همچنین درک ولایت حضرت حجت(عج) است.

 

وی اضافه کرد: این ماه ظرفیت های بسیار ویژه ای در ابعاد فردی و اجتماعیِ انتظار دارد و یک منتظر می تواند در سه بُعد بینش ها، گرایش ها و رفتارها ره توشه های خوبی را از این مهمانی برداشت کند.

 

ملایی در ادامه تصریح کرد: فرد، خانواده و جامعه منتظر در ماه مبارک رمضان باید در زمینه بینش ها یعنی مباحث معرفتی، گرایش ها یعنی مباحث محبتی و رفتارها یعنی مباحث اطاعتی و ولایتی، دستخوش اصلاح و ارتقاء قرار بگیرد. به عبارت بهتر، منتظر در گام نخست باید در این ماه به اصلاح بینش ها، گرایش ها و رفتارها پرداخته و در گام بعد این سه بعد را ارتقاء دهد.

 

مولف «سبک زندگی منتظرانه» با بیان اینکه اصلاح جهانی بینی از دیگر رهاوردهای ضیافت الله برای منتظران است، ابراز کرد: انسان گاهی به اشتباه برخی از دانسته ها و رفتارهای خود را صحیح تلقی می کند در حالی که باید اصلاح شود، یا اینکه بر این باور است که گرایش ها، محبت ها و عواطف اش در سطح مطلوب است اما در اصل آن نیز باید اصلاح شود مثل عملکردهایی که به اشتباه صحیح و کافی می پنداریم شان؛ و ... رمضان موسم این اصلاحات و تحولات است.

 

انتظار یعنی نارضایتی از وضع موجود

 

وی با بیان اینکه اصلاح این ابعاد، سبکی از زندگی را برای انسان به ارمغان می آورد که محورش انتظار فرج است، تاکید کرد: منتظرِ امام عصر(عج) در گام بعدی می تواند باورها، معرفت ها و رفتارهای مطلوب اش را با استفاده از ظرفیت ماه مبارک رمضان رشد و پرورش دهد؛ باید توجه داشت انتظار نارضایتی از وضع موجود است لذا هر سطحی از بینش، معرفت و رفتارمنتظرانه نباید ما را راضی کند.

 

ملایی اضافه کرد: منتظر، آرمان گرا و آرمان اندیش است و همواره می کوشد بینش، معرفت و رفتار خود و در حد توان جامعه را اصلاح کرده و ارتقاء دهد.

 

روزه؛ مکانیسم عملیِ اصلاح و ارتقای بینش ها، گرایش ها و رفتارها

 

مدير گروه اخلاق و تربيت مركز تخصصي مهدویت بیان کرد:خداوند در قرآن کریم می فرماید: «روزه را بر شما واجب کردیم تا شاید اهل تقوا شوید»؛ امام صادق(ع) می فرمایند: «فردی که از یاری امام زمان (عج) شادمان می شود، باید منتظر و اهل ورع و تقوا باشد» که بهترین زمان برای کسب این ورع و تقوا در باشگاه ماه مبارک و از طریق روزه داری است.

 

وی با بیان اینکه انس با قرآن کریم یکی از راه های موثر در افزایش تقوای منتظران است، تاکید کرد: شاید این سوال مطرح شود که افرادی که به هر دلیل مانند بیماری، کهولت سن و ... قادر به روزه گرفتن نیستند، آیا می توانند این تقوا را در خود ایجاد کرده و رشد دهند؟، که به تصریح آیات و روایات انس با قرآن به این افراد بسیار کمک می کند.

 

ملایی با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان موسم انس با قرآن است، گفت: منتظران ظهور امام زمان (عج) می توانند در این ماه از راه انس با قرآن کریم و تدبر در آیات، مولفه های انتظار را در خود ایجاد و تقویت کنند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سبک زندگی منتظرانه که بخشی از آن به سبک زندگی عبادی منتظران اختصاص دارد، تلاوت قرآن کریم بصورت هدفمند به کسب تقوای موردنیاز برای زمینه سازی ظهور و یاری امام عصر(عج) کمک می کند.

 

ادامه دارد ...

کد خبر 706185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha