به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، رحیم شهرتی فر، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی امروز در مراسم تقدیر از دریافت کنندگان نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی استان اظهار داشت: خداوند به هنرمند نعمتی عطا کرده که فکر و هنرش را منتقل میکند و مفتخریم در جامعهای زندگی میکنیم که بیش از گذشته ارزش هنرمندانش را میداند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آثار صنایع دستی را به عنوان اسناد تاریخی برای آیندگان دانست و گفت: آثار هنرمندان میتواند عواطف و سنتهایمان را به نسلهای آینده نمایان سازد. باید هنر آذربایجان را به گونهای پیش ببریم که آثار صنایع دستی هنرمندان این خطه جلوه گر ویژگیها و باورهای دینی و فرهنگیمان باشد و نام آذربایجان را در اولین نگاه به ذهن بیاورد.
شهرتیفر در پایان اظهار کرد: کسانی که در عرصه صنایع دستی فعال میکنند حتما باید زمینه برای فعالیت آنها فراهم باشد؛ زیرا زندگی هنرمند باید تامین شود تا با فراغ بال به خلق آثار ادامه دهد.
همچنین مرتضی آبدار، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این آئین ضمن تقدیر از دریافت کنندگان نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، بر اهمیت حمایت از کالای ایرانی تاکید کرد و گفت: در سال جاری که حمایت از کالای ایرانی در راس امور نهادهای دولتی و غیر دولتی کشور قرار گرفته است، باید جایگاه صنایع دستی که تجلی گر تفکر خلاق و بی بدیل هنرمندان این خطه است را ارتقاء دهیم.
وی ادامه داد: در همین راستا از طریق معاونت صنایع دستی استان آموزش رایگان صنایع دستی و هنرهای سنتی در کلیه شهرستانهای استان و 86 روستای منتخب برای دو هزار و 300 نفر انجام و همچنین در راستای دانش افزایی هنرمندان شاغل در حوزه صنایع دستی، برای280 نفر جلسات آموزش تخصصی برگزار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برند و بسته بندی صنایع دستی را یکی از مهم ترین دغدغه های اداره کل استان در حوزه صنایع دستی، عنوان کرد و گفت: باید توجه داشته باشیم که برندسازی و بسته بندی منحصربفرد، بیانگر هویت آثار هنری ما خواهد بود، همانطور که در نمایشگاه صنایع دستی ایتالیا تاثیر فروش روسری محلی با بسته بندی و برند زیبا جلوه ای فاخر به این آثار بخشید قطعا در سایر رشته ها نیز نتیجه بخش خواهد بود.
آبدار در پایان، با اشاره به تدوین اطلس صنایع دستی استان افزود: در حال حاضر یازده هزار نفر مجوز اشتغال در حوزه صنایع دستی را در استان دارند، که امیدواریم این روند در سال های آتی رو به رشد و ارتقا جایگاه صنایع دستی را در پی داشته باشد.
فرشاد به آفرین، معاون صنایع دستی استان آذربایجان شرقی، نیزاظهار داشت: استان ما سابقه بسیار خوبی در کسب نشان جهانی دارد، در سالهای زوج شمسی داوری نشان مرغوبیت و در سالهای فرد منتخب آثار به سازمان جهانی صنایع دستی یونسکو میرود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی متعلق به آثاری است که در ایران انتخاب میشوند، تاکید کرد: هنرمندان استان در سال 96 موفق به کسب 26 نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی شده و استان از این حیث در رتبه دوم کشور قرار گرفته است.
به آفرین در پایان در خصوص برپایی نمایشگاه بینالمللی نیز خاطرنشان کرد: به مناسبت رویداد تبریز 2018 از ۱۲ تا ۱۶تیر ماه 97 نمایشگاه بین المللی صنایع دستی در نمایشگاه بین اللملی تبریز با حضور هنرمندان داخلی و خارجی برگزار خواهد شد که امیدواریم مشارکت حداکثری هنرمندان استان را در این زمینه شاهد باشیم .
نظر شما