عبور از کم‌آبی با مدیریت بهینه آب در شالیزارهای گیلان/توسعه صنعتی تضادی با حفظ محیط زیست ندارد

استاندار گیلان با تاکید بر مدیریت مصرف آب و مطالبه کشاورزان در تجهیز ایستگاه‌های پمپاژ و لایروبی انهار گفت: امسال هزار کیلومتر از انهار لایروبی و ایستگاه‌های پمپاژ تجهیز شد که موجب کاهش مشکلات منابع آبی گردیده در شرایط غیربحرانی قرار داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مصطفی سالاری، استاندار گیلان شب گذشته (30 تیر) در برنامه زنده تلوزیونی نورامید در گفتگو با مردم با اشاره به جایگاه کشاورزی در این استان از دیرباز اظهار کرد: امروزه کوچک شدن زمین‌های کشاورزی بخاطر وارثت موجب شده تا کشاورزی راندمان و بهره وری بالایی نداشته باشد.

 

وی به راهکارهایی برای رونق کشاورزی و درآمدزایی برای کشاورزان اشاره و اظهار کرد: تسطیح اراضی، فرآورده‌های کشاورزی، برندسازی و بازاریابی از جمله راهکارهایی است که باید بدان توجه داشت.

 

سالاری با بیان اینکه باید محصولات کشاورزی استان را با شناسه و لوگوی ویژه به بازار عرضه کنیم تصریح کرد: امسال ارائه بسته بندی‌های کوچک و متوسط چند کیلویی و برندسازی محصول برنج در دستور کار است.

 

وی با بیان اینکه برندسازی موجب ارائه باکیفیت محصول و درآمدزایی برای کشاورزان می شود اذعان کرد: دولت با مطالعه، برنامه ریزی و حمایت از بخش خصوصی در این زمینه همراه با کشاورز است.

 

استاندار گیلان در ادامه با اشاره به وضعیت حوزه کشاورزی و منابع آبی استان ابراز کرد: تامین آب شالیزارهای استان از دو بخش سد منجیل و آبخورهای سنتی صورت می‌گیرد.

 

وی با تاکید بر مدیریت مصرف آب کشاورزی استان و مطالبه کشاورزان در تکمیل و تجهیز ایستگاه‌های پمپاژ و لایروبی انهار گفت: امسال در اقدامی جهادی هزار کیلومتر از انهار لایروبی و ایستگاه‌های پمپاژ تجهیز شد و همین اقدام موجب کاهش مشکلات منابع آبی شده و در نتیجه در شرایط غیربحرانی قرار گرفتیم.

 

سالاری با اشاره به کاهش نزولات جوی در استان‌های حوزه آبریز سد منجیل تاکید کرد: اتکا کامل به سد منجیل جهت تامین منابع آبی کاری خطرناک و در برخی سنوات تهدید جدی است و باید از منابع دیگر استفاده کنیم.

 

وی با تاکید بر تکمیل پنج سد بزرگ در دست احداث استان ادامه داد: آب‌ بندان‌هایی که به نوعی بخش عمده تامین آب کشاورزی بودند به علت رسوب گذاری و کم شدن حجم مخزن آبگیری نتوانستند در ذخیره آب به مانند گذشته موفق باشند که در این راستا طی سال جاری لایروبی آب بندان‌ها صورت می‌گیرد.

 

نماینده عالی دولت در استان اذعان کرد: 250 میلیون متر مکعب لایروبی انهار صورت گرفته که بیش از حجم سد شفارود به ذخیره آب در سراسر استان کمک می‌کند.

 

وی ادامه داد: همچنین با تجهیز ایستگاه‌های پمپاژ، چاه‌های تکمیلی، بهره برداری از هفت سد لاستیکی استان می‌توانیم منابع آبی استان را مدیریت تا طی دو سال آینده در تامین آب بخش کشاورزی مشکلی نداشته باشیم.

 

سالاری در ادامه سهم بخش کشاورزی در اشتغال را 27 درصد اعلام کرد و افزود: این سهم در صنعت کمتر از 24 درصد و در خدمات 49 درصد است.

 

وی بخش خدمات را اشتغالزاتر از سایر بخش‌ها دانست و بیان کرد: سهم بخش خدمات در تولید ناخالص استان 72 درصد و کشاورزی 16 درصد است که نشان می‌دهد باید ارزش و میزان بهره وری محصول را افزایش دهیم در غیر اینصورت در بخش کشاورزی شاغلانی خواهیم داشت که درآمدشان کفاف زندگی را نمی‌دهد.

 

سالاری تاکید کرد: ظرفیت بالایی در بخش خدمات که شامل تجارت، گردشگری و اصناف است، برای ایجاد اشتغال وجود دارد.

 

وی با اشاره به عقب ماندگی گیلان در حوزه صنعت تصریح کرد: توسعه صنعتی تضادی با حفظ محیط زیست ندارد. در برنامه ریزی ملی دهه 60، استان‌های شمالی به خاطر برخورداری از منابع طبیعی و محیط زیست از حمایت از صنعتگران و سرمایه گذاران محروم و از صنعت عقب ماندند و صنایع قدیمی استان هم از شرایط نسبی رقابتی برخوردار نیستند و ظرفیت اشتغال آنها کاهش یافته است.

 

 استاندار گیلان با اشاره به اختلاف نظر دلسوزان استان در حوزه صنعت اذعان کرد: باید در راستای توسعه استان در کنار کشاورزی و گردشگری گام برداریم.

 

وی با تصریح اینکه با برنامه ریزی صحیح می‌توانیم از منابع طبیعی خود به شکل مطلوب صیانت کنیم اذعان کرد: اگر برنامه‌ریزی صحیح برای حضور گردشگر در استان با توجه به افزایش زیرساخت‌ها نداشته باشیم، محیط زیست تخریب خواهد شد‌.

 

سالاری تاکید کرد: باید ظرفیت‌های گردشگری استان را هدایت کرده تا زمینه درآمدزایی فراهم شود، وقتی برنامه نداشته باشیم جهت دهی هم نخواهیم کرد.

کد خبر 717314

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha