همه ساله نزدیک به 900 هزار نفر به حج و عمره مشرف می شوند

نماینده ولی فقیه و سرپرست زائران ایرانی ، صبح امروز در دیدار کارگزاران حج با ولی امر مسلمین ، گزارشی از برنامه های انجام شده در حوزه حج و زیارت ارائه داد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر صبح امروز در دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب ، گزارشی از برنامه های انجام شده در حوزه حج و زیارت ارائه داد.

متن کامل این گزارش به این شرح است:


بسم الله الرحمن الرحیم

از اینکه اجازه فرمودید تا در آستانة حج سال 1390 هـ ش، جمعی از خدمتگزاران ضیوف الرحمان و خادمانِ زائرانِ مراقدِ اهلِ بیتِ رسول خدا (ص)، معاونان ، مسئولان و کارکنان تلاشگرِ بعثه مقام معظم رهبری و سازمانِ حج و زیارت، روحانیونِ ارجمند، مدیران و عواملِ کاروانها، اعضایِ مرکز پزشکیِ حج، همکاران حوزة حج و زیارت در ارگانها و نهادهای مختلف، و جمعی از خواهران و برادرانِ عزیزِ زائرِ خانة خدا به حضور حضرتعالی شرفیاب شوند، صمیمانه تشکر و سپاسگزاری نموده، بدینوسیله به استحضار می-رساند :

همه ساله نزدیک به 900 هزار نفر به حج و عمره و حدود یک میلیون و پانصدهزار نفر به عتبات عالیات و نزدیک به 700 هزار نفر نیز به قصد زیارت به سوریه می‌روند، نظر‌سنجی‌ها نشان می‌دهد که سفر ِحج و زیارت پیامبر و ائمه معصومین - علیهم السلام - در ایجاد تحول روحی و اخلاقی و تغییر اخلاق و رفتارِ زائران نقش بسزائی دارد، به عنوان مثال در نظر‌سنجی بعمل آمده از دانشجویانی که در ماههای گذشته به عمره مشرف شدند، 78% از مخاطبان اظهار داشته‌اند جلسات آموزشی برگزار شده در طول سفر در افزایشِ اطلاعاتِ مذهبی و دینی و پاسخ‌گویی به شبهاتِ عقیدتی آنان تأثیر گذار بوده است. نزدیک به 80% از دانشجویان اظهار نموده‌اند که عملکردِ مثبتِ روحانیونِ کاروانها در تغییرِ نگرشِ آنان به روحانیت مؤثر بوده است. همچنین 76% از دانشگاهیان اظهار کرده‌اند در حد زیاد و خیلی زیاد از سفر روحانی عمره بهرة معنوی برده‌اند.

این آمارها بیانگر آن است که اگر مسئولانِ فرهنگی و اجراییِ حج با هدف‌گزاریِ صحیح و برنامه ریزی‌های عالمانه، در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند قطعاً ثمرات و برکات فراوانی در زمینه‌های فردی و اجتماعی برای مردم و کشور حاصل خواهد شد.

از این رو و با الهام از رهنمودهای امام راحل– قدس سره – و بهره گیری از پیام ها و فرمایشاتِ نورانیِ جنابعالی در زمینة حج و زیارت توسط بعثه مقام معظم رهبری در چند حوزه سرمایه‌گذاری‌های ارزشمندی صورت گرفته که به اختصار نکاتی را به استحضار می‌رسانم:

1- تقویتِ امرِ آموزش و ایجاد تنوع در برنامه‌های آموزشی ،
در این رابطه علاوه بر آموزش‌های حضوری و سامان دادن مباحث مربوط به محتوای جلسات هم اکنون آموزش مجازی نیز راه اندازی شده و بیش از 200 ساعت از دروسِ حج برای زائران بارگزاری و روزانه حدود سه هزار نفر از طریق اینترنت از آنها استفاده می‌کنند. این اقدام زمینه بهره گیری ایرانیان خارج از کشور را نیز از برنامه‌های آموزشی حج فراهم کرده است. (برگزاری دوره های آموزشی برای روحانیون )
(تولید 44 جلسه درس الکترونیکی به زبانهای عربی و انگلیسی) 362 ساعت کلاس‌های آنلاین برای روحانیون و مبلغه‌های حج از طریق سامانه آموزش مجازی .

2- اخذ مجوز کارشناسی ارشد رشته ارتباطات با گرایش حج و زیارت و اقدام به برگزاری آزمون جهت گزینش دانشجو .

3- اخذ مجوز پژوهشکده حج و زیارت و توسعه کارهای پژوهشی به شکلی که از حج گذشته تاکنون حدود 70 اثر جدید تولید و منتشر گردیده و مجموعه آثار تولیدی به حدود 950 اثر رسیده است.

4- انتشار سه فصلنامه تخصصی در حوزه حج و عتبات و نشر حدود 25000 صفحه در 116 مجلد.

5- اهتمام جدی به قرائت و فهم و تدبر در قرآن اقدام دیگر صورت گرفته در سالجاری است، قرآن نفیسی با تیراژ یکصدهزار نسخه با ترجمه فارسی چاپ و در اختیار زائران سراسر کشور قرار گرفته تا از هم اکنون انس با قرآن را آغاز ، و در سفر حج نیز از آن بهره مند شوند.

در ماه رمضان گذشته نیز 450 جلسه قرآنی در مکه مکرمه تشکیل و روزانه علاوه بر قرائت یک جزء قرآن به صورت ترتیل تعدادی از آیات جزء قرائت شده نیز تفسیر و زائران از فیوضات آن بهره مند شدند.

6- بهره گیری از ظرفیت صداوسیما برای تقویت بنیه های علمی و معنوی زائران ، شبکه‌های تلویزیونی اینترنتی لبیک و زائر و تولید فیلم های مستند و گزارشی ،...
7- برگزاری آزمون برای گزینش روحانیون و معین های جدید با رویکرد نخبه گرائی، در این آزمون‌ها حدود 6000 نفر شرکت داشتند.

 


8- تشکیل اتاق فکر و بررسی مسائل مهمی همچون :

 بررسی راهکارهای ماندگاری آثار و برکات سفرهای زیارتی در زائران
 بررسی مسئله سوغات و تعیین راهکارهای کاهش خرید و جایگزین نمودن سوغات معنوی به جای سوغات مادی
 طرح پوشش زائران ایرانی در سفرهای زیارتی
 طرح مشارکت زائران ایرانی در مأموریتهای حج و زیارت
 طرح برگزاری جشنواره بزرگ محصولات برتر فرهنگی هنری با موضوعات حج و زیارت
 سیاستهای کلی تبلیغ در حج و زیارت
 طرح ارتقاء سطح اثربخشی همایش‌های بین‌المللی بعثه در موسم حج
 اهداف و سیاستهای کلان زیارت عتبات عالیات
 بررسی سیاستهای آموزشی حج تمتع
 شاخص‌های زیارت مطلوب

9- استفاده از دیپلماسی حج برای تقویت ارتباط بعثه حج جمهوری اسلامی با دیگر کشورهای اسلامی و برگزاری همایش حج در کشورهای تونس، پاکستان، تاتارستان، فیلیپین با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز برگزاری کارگروههای تخصصی با حضور کارشناسان کشورهای افغانستان، الجزایر، عراق، تانزانیا، ترکیه و روسیه.

10-‌ وارد ساختن مباحث مربوط به مهارتهای زندگی و مهارتهای اخلاقی همچون راههای کنترل خشم، غلبه بر استرس و اضطراب، کیفیت جذب مخاطب، راهکارهای تفاهم در زندگی و... که در برخی از جلسات تشکیل شده برای زوج های جوان در مدینه منوره نزدیک به هشتصدنفر حضور داشتند. (برگزاری 34 کارگاه آموزش مهارت افزائی که کارگاه مربوط به حجاب فیزیکی از آنهاست).
هماهنگی های صورت گرفته در رابطه با مسئله مواد مخدر و موفقیت نیروی انتظامی و همکاران در به صفر رساندن خارج کردن مواد به قصد عربستان و مقابله جدی با این پدیده شوم و خانمان برانداز.

11. توسعه برنامه‌های الکترونیکی در حوزه های مختلف،
70 نرم افزار تلفن همراه، برگزاری آزمون های الکترونیکی ، تقویت اطلاع رسانی از طریق پایگاه اطلاع رسانی بعثه، سی دی‌های عقائدی، (کتابخانه زائر، کتابخانه جامع حج، کتابخانه عقاید و پاسخ به شبهات، کتابخانه اسرار و معارف، احکام و مناسک، خاطرات و سفرنامه‌ها) تقویت نمایندگی های بعثه در استانها جهت ارائه خدمات بهتر و تمرکز زدائی و کاستن از هزینه‌ها و ترددهای غیر ضروری.

12. برگزاری همایش ‌ها:
1- حج و جهانی سازی
2- حج و اقتصاد
3- مسعای قلم کتب چاپ شده پس از انقلاب

13. تنظیم سند جامع حج و برنامه‌های پنج ساله و بیست ساله، تکمیل دائره المعارف حج و زیارت، موسوعه رد شبهات، راه‌اندازی آموزش مجازی مربوط به عتبات عالیات و دهها طرح و پروژه مهم دیگر نیز در دست انجام است که انشاءالله پس از اتمام این پروژه‌ها به استحضار خواهد رسید.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه، در پایان به این مطلب اعتراف می‌نمایم که کارهای انجام شده در قبال آنچه که باید تحقق یابد بسیار ناچیز است، و درباره اجرایی شدن امور ذیل برنامه ریزی شده است:

1- سطح بندی مخاطبان
2- سطح بندی کتب و محصولات منتشر شده
3- فراگیر نمودن آموزش زبان عربی
4- توجه بیشتر و جدی تر به آموزش عقاید.


پایان پیام/

 

کد خبر 71865

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha