خبرگزاری شبستان- گیلان: زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور همواره نقش مهم و غیرقابل انکاری در عرصههای مختلف داشته اما متاسفانه تنها تعداد محدودی از آنان در پستهای مدیریتی و مهم تصمیمگیری کشور قرار دارند.
سهم زنان در سطوح مدیریتی به مراتب پائینتر از مردان بوده و قابل قیاس نیست و این در حالی است که زنان شایستگی لازم برای تصدی پستهای بالای سازمانی را داشته و کارایی و قابلیت آنان در عرصههای مدیریتی بر همگان اثبات شده است.
قدر مسلم، باور بر این تفکر غلط که مدیریت را امری مردانه میپندارد، موجب شده تا طی سالیان گذشته ظرفیت مدیریتی زنان مغفول واقع شود در حالیکه انتظار میرود در جامعهای که ۵۰ درصد آن را بانوان تشکیل میدهند، تعداد زنانی که مسئولیت سیاستگذاری، راهبری، نظارت و اجرا را دارند، افزایش و حضور چشمگیرتری در عرصههای مدیریت داشته باشند.
اگر چه بسیاری از تصمیمگیران و افراد جامعه به قابلیت و توان زنان در عرصه مدیریتی واقف هستند اما به دلیل حاکم بودن «نگرش جنسیتی» حتی در شرایط تخصصی برابر، برتری از آن مردان بوده و تغییر این نگرش زمانبر و مسیری دشوار و سنگلاخی است.
با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تاکید رئیس جمهور بر استفاده از ظرفیت بانوان در همه حوزهها، بارقه امید در این قشر ایجاد شد چراکه نگاه مجموعه دولت به حضور زنان در عرصههای مختلف مدیریت بسیار مثبت و موافق بوده و امروز بانوان در سطوح مختلف مدیریتی حضور دارند، هرچند سهم آنها کم است و به نقطه مطلوب استفاده از ظرفیت بانوان در این بخش نرسیده است.
در گیلان نیز که از گذشتههای دور، زنان سهم قابل توجهی در مشارکت امور داشتند با روی کار آمدن استاندار جوان و تاکید وی بر استفاده از ظرفیت مدیریتی بانوان، ورق به گونهایی دیگر رقم خورد و سهم بانوان گیلانی در تصدی پستهای مدیریتی افزایش یافت.
مصطفی سالاری، استاندار جوان گیلان در ابتدای حضور خود در استانداری، بخشنامهای در خصوص بکارگیری جوانان و بانوان در مناصب مدیریتی صادر کرد که تاکنون منجر بکارگیری تعداد زیادی از جوانان و بانوان در پستهای کلیدی و مدیریتی سطح استان شده است.
وی بارها در جلسات مختلف تاکید کرده که بر استقاده از ظرفیت بانوان و جوانان در بدنه مدیریتی استان مصمم بوده و در برابر مخالفتهایی از این جنس مقاومت میکند.
استاندار گیلان در نشست خود با خبرنگاران با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیت بانوان در مسئولیتهای مدیریتی تصریح کرد: تعداد بانوان و جوانان مدیر در بدنه دولت کم است و باید از کسانی که شایستگی لازم را دارند، بهره گرفته شود.
وی توجه به ظرفیت بانوان و بهرهگیری از توان مدیریتی آنان را بخشی از وظیفه دولت دانست و تصریح کرد: البته برخی محدودیتهای قانونی در برخی انتصابات وجود دارد که از اختیار استانداران خارج و مربوط به بخش دولت و حاکمیت است؛ مهمترین راهکار برای بهرهگیری از تمام ظرفیت جامعه اعم از آقایان و بانوان، انسجام درونی و ارائه پیشنهادات و ایدهها از طریق تشکلها و صنوف مختلف به بدنه دولت و حاکمیت است.
تا کنون بیش از ۱۰ نفر از بانوان گیلان بعد از حضور سالاری به عنوان استاندار، عهده دار پستهایی چون معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار، بخشدار مرکزی، مدیرکل دفتر امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری گیلان، مدیرعامل بانک مسکن، مدیرکل ورزش و جوانان، مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی استان و سرپرست کتابخانههای عمومی گیلان معرفی شدند که امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته و شاهد حضور بانوان دیگری در عرصه مدیریتی استان باشیم.
بدون تردید، جامعه انسانی از عدم حضور واقعی زنان در عرصههای مختلف لطمات جبران ناپذیری دیده و نیاز است زنان بتوانند در فرآیند تصمیمگیری در سطوح مختلف جامعه شرکت کنند چراکه تداوم و شتاب توسعه هنگامی رخ میدهد که زن و مرد، دوشادوش یکدیگر مسئولیت توسعه را بر عهده بگیرند
نظر شما