به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از هرمزگان، سید احمد حسینی در آئین پایانی پنجمین سوگواره استانی نوحه های نشسته محلی در بندر کوهستک با تشریح سیاست های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه صیانت از خرده فرهنگ ها به ویژه در حوزه امور دینی و مذهبی، عنوان کرد برگزاری آئین هایی نظیر سوگواره نوحه های نشسته تاثیر بهسزایی در احیا و پاسداشت خردهفرهنگها مربوط به عزاداری دارد.
وی با اشاره به لزوم احیا سنت های عزاداری بومی، افزود: آئین های دینی و مذهبی بهترین ابزار برای مهار تهدیدها مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان است.
حسینی با بیان این که دشمنان انقلاب به دنبال این هستند تا از مسیر جنگ نرم و تهاجم فرهنگی عقیده ملت ایران را تضعیف کنند، گفت: دشمن از طریق تهاجم فرهنگی و جنگ نرم قصد دارد جامعه را از تفکر تهی کند و در این راستا تمام سرمایه گذاری خود را بر روی قشر جوان انجام داده است.
مشاور سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان سوگواره نوحه های نشسته را حرکتی ارزشمند در زمینه حفظ فرهنگ عاشورایی و سنت های عزاداری بومی دانست و گفت:عشق به سیدالشهدا و ائمه اطهار(ع) در سیریک و میناب و جای جای هرمزگان، ریشهدار است و تنها محدود به ماه محرم و صفر نیست بلکه در طول سال جاری و ساری است.
وی به استقبال پرشور نوحه خوانان و ذاکران اهل بیت(ع) از سوگواره نوحه های نشسته در مرحله شهرستانی و استانی اشاره کرد و افزود:برگزاری هشت دوره شهرستانی و پنج دوره استانی این سوگواره زمینه ای را فراهم کرده که این آئین را می توان به صورت ملی برگزار کرد.
این مسئول با تاکید بر استفاده از تمامی ظرفیتها برای بیان فلسفه قیام عاشورا، اظهار داشت:انتظار می رود ذاکران اهل بیت(ع) علاوه بر پرداختن به ابعاد مختلف واقعه کربلا و قیام امام سوم شیعیان(ع)، نسبت به معرفی سیره رضوی، علوی و دیگر ائمه هدی نیز برنامه ریزی کنند.
حجت الاسلام حسن حیدری، امام جمعه شهرستان سیریک نیز با بیان این که شعور حسینی در کنار شور حسینی باید مورد توجه باشد بر حفظ فرهنگ عاشورایی و آئین های سنتی عزاداری تاکید کرد.
وی برگزاری سوگواره نوحه های نشسته را حرکتی ارزشمند دانست و افزود: پیام مهم این برنامه های این است که باید رسوم، تجربه و آئین هایی که از پیشینیان به یادگار مانده باید حفظ شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان سیریک با ذکر این مطلب که همه وظیفه دارند تا توجه کنند که چه چیزی در واقعه ی عاشورا نهفته است، گفت:وجود برنامه هایی به این شکل می تواند به زنده نگه داشتن پیام عاشورا و درسی که سید و سالار و شهیدان به عالم داد کمک کند.
حیدری بیان کرد: هرچه ارتباط بین ما و امام حسین، ائمه اطهار(ع) و خاندان پیغمبر(ص) محکم تر باشد بهتر می توانیم اهداف قیام امام حسین(ع) در کربلا در جامعه بازگو کنیم.
وی با تاکید بر حفظ فرهنگ عاشورایی و آئین های سنتی عزاداری و ذر این مطلب که در کنار شور حسینی می بایست شعور حسینی نیز مورد توجه باشد، عنوان کرد: پیام سوگواره ها و آئین های عاشورایی باید این باشد که ارزشهایی را که امام حسین (ع) برای آنها جنگید باید زنده نگه داشته شود.
پنجمین سوگواره استانی نوحه های نشسته محلی(پامنبری) با حضور نوحه خوانانی از 16 حسینیه از شهرستان های میناب، رودان، سیریک، بشاگرد و بندرعباس در شهربندری کوهستک از توابع شهرستان سیریک برگزار شد.
گفتنی است سینه زنی به سبک نشته در سال 95 و به شماره 1290 به عنوان اثر معنوی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
نظر شما