به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حبیب یزدان پناه، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی امروز سه شنبه (24 مهرماه) در نشست خبری و مشورتی خود در جمع خبرنگاران در خصوص راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی در مرکز استان و همچنین ضرورت وجود مرکزی برای بازاریابی و فروش محصولات صنایع دستی گفت: مکاتباتی با شهرداری برای واگذاری زمین در دو محل تفریحی پارک باباامان و بش قارداش انجام شده ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی با بیان اینکه به محض واگذاری زمین از سوی شهرداری، مراحل راه اندازی بازارچه دائمی به قوت پیگیری می شود، از برگزاری 27 مورد نمایشگاه طی امسال خبر داد و افزود: هنرمندان صنایع دستی خراسان شمالی با حضور فعال در این نمایشگاه ها به معرفی ظرفیت های استان پرداختند که خوشبختانه در نمایشگاه اخیر تهران، غرفه مربوط به صنایع نساجی استان بیشترین فروش در بین غرفه ها را داشت.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی با بیان اینکه طی 6 ماه گذشته، سه میلیارد و 200 میلیون تومان تسهیلات به هنرمندان این بخش پرداخت شده است، گفت: یک هزار و 250 کارگاه و 56 فروشگاه در زمینه صنایع دستی فعالیت می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی همچنین در خصوص ساماندهی و احیای مجموعه عمارت مفخم و توافق با دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: بیمارستان امام رضا(ع) بخشی از عرصه مجموعه مفخم است و طی چشم اندازی که تعریف کردیم باید تخلیه و در اختیار میراث فرهنگی قرار بگیرد که این مهم با پیگیری های انجام شده به زودی محقق می شود.
وی افزود: با آزادسازی حریم و توسعه مجموعه فرهنگی تاریخی مفخم، بنا داریم این مجموعه را در آینده ای نزدیک همانند میدان نقش جهان اصفهان به نقطه گردشگری برای بجنورد تبدیل کنیم که توجیه این طرح نیز انجام شده است.
یزدان پناه، ارگ تاریخی بلقیس را یکی دیگر از قابلیت های شاخص استان برای جذب گردشگر نام برد و با بیان اینکه امسال 700 میلیون تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است، اظهارداشت: موزه پول و سکه، موزه مفاخر و مشاهیر بش قارداش و پارک موزه ارتش در مقبره لهاک خان از دیگر برنامه های در دست پیگیری است.
وی از واگذاری پروژه های میراث فرهنگی و گردشگری در قالب ماده 27 خبر داد و اظهار داشت: رباط قره بیل به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده آسیایی و قابلیت جذب گردشگر، اهمیت ویژه ای دارد که در آینده آن را به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی همچنین از تشکیل کارگروه عشایری با حضور معاونت عمرانی استاندار برای نخستین بار خبر داد و افزود: در این کارگروه به دنبال شناسایی ظرفیت های بکر و منحصر به فرد مناطق عشایری استان برای جذب گردشگر هستیم.
اجرای 100 رویداد محلی، استانی، منطقه ای و ملی که قابلیت برندشدن و معرفی دارند؛ از دیگر برنامه هایی بود که در این نشست خبری به آن اشاره شد.
نظر شما