به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله کعبی امروز دوشنبه پنجم آذر ماه در کمیسیون حقوق بشر سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی که در سالن زمرد هتل آزادی برگزار شد با تاکید بر اینکه حقوق بشر در اسلام تعطیل بردار نیست گفت:حقوق بشر در اسلام تعطیل بردار نیست؛ چرا که شریعت هم تعطیل بردار نیست. حقوق بشر در اسلام یک تکلیف است و انجامش واجب.
آیت الله کعبی با اشاره به تدوین اعلامیه حقوق بشر اسلامی در سال ۷۹ خورشیدی در تهران، افزود: اعلامیه حقوق بشر اسلامی در سال 80 مورد تایید و تصویب کشورهای اسلامی در مصر قرار گرفت و امروز این اعلامیه هم تمامی مزیت های اعلامیه جهانی حقوق بشر و هم مزیت های اسلامی را در بر گرفته است.
حقوق بشر غربی میگوید اسرائیل به کشتار فلسطینیان بپردازد
بنابراین گزارش در ادامه این کمیسیون آیت الله صالحی گفت: اسلام برای سعادت دنیا و آخرت بشر برنامه کاملی دارد اما این پرسش پیش می آید که این چه اسلامی است که امروز در منطقه دست به حرکات انتحاری و تروریستی می زند؟ اینها چه کسانی هستند که به نام اسلام و مسلمانی سایر مسلمانان را از دم تیغ می گذرانند؟
یکی از علمای افغانستان افزود: از سوی دیگر می بینیم که آمریکا به نام حقوق بشر در هیروشیما 120 هزار نفر را به خاک و خون کشید و در سایر مناطق مردم بی گناه را می کشد، حال سوال این است که آیا حقوق بشر می گوید یک رژیم جعلی را آزاد بگذاریم و در برابر مردم بیگناه و مسلمان فلسطین کشته شوند؟
لزوم به چالش کشاندن غرب در زمینه حقوق بشر
همچنین حجتالاسلام کوهساری در نشست کمیسیون حقوق بشر سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت گفت: اگر به بسیاری از کنوانسیون های جهانی نگاه کنیم می بینیم که همه آنها به حقوق بشر باز میگردد اما جالب است که غرب در این زمینه کارنامه سیاهی دارد.
وی با تاکید بر اینکه جهان اسلام باید رویکرد تهاجمی را نسبت به کارنامه غرب در زمینه حقوق بشر داشته باشد گفت: با تبادل تجارب میان کشورهای مسلمان و ثبت جنایات غربی ها علیه مسلمانان در تمامی نقاط دنیا می توانیم جنایات غرب در زمینه حقوق بشر را مستند کنیم و در نهایت رویکردی فعالانه در سازوکارهای حقوق بشری داشته باشیم و تمدن غرب را در مبانی نظری به چالش بکشیم و حقوق بشر اسلامی را ارائه کنیم.
بهتر است به جای حقوق بشر از حقوق انسانی سخن گفت
آیتالله عابدینی امام جمعه قزوین نیز در سخنانی در نشست کمیسیون حقوق بشر سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی گفت: اگر یک نگاه قرآنی به حقوق بشر داشته باشیم می بینیم که در این زمینه موارد متعددی در قرآن کریم مطرح شده است.
وی افزود: اما آنچه که در این زمینه در قرآن مطرح شده شامل کلمات متعددی از جمله انسان و بشر و سایر موارد است که پایین ترین منزلت را از نظر معنایی در این زمینه کلمه بشر دارد و بهتر بود به جای حقوق بشر از حقوق انسانی سخن میگفتیم.
عابدینی گفت: همچنین باید به نیازهای انسانی و پاسخ های قرآنی به آن توجه داشته باشیم و آن را به گوش جهانیان برسانیم که از جمله در مورد نیاز به امنیت، رسیدن به رزق و روزی و موارد مشابه مسایلی در قرآن مطرح شده که میتوان به آنها توجه کرد.
لزوم تدوین منشورحقوقی برای سرنوشت فلسطین
بنابراین گزارش عباسی یک فعال جبهه مقاومت در نشست کمیسیون حقوق بشر، عالم امروز را به سه بخش تقسیم کرد و گفت: عالم امروز به سه بخش تقسیم می شود که یکی جهان سلطه گر است که نمادش آمریکاست که گذشته و آینده اش کاملا مشخص است.
عباسی افزود: دومین بخش جهان، بخش سلطه پذیر است که امروز متاسفانه نمودش جهان اسلام شده و ما پذیرفته ایم که آمریکا بر ما سلطه داشته باشد، هرچند مقاومت هایی هم در این زمینه وجود دارد.
عباسی ادامه داد: سومین بخش جهان هم کشورهای سلطه ناپذیر هستند که به لااله الا الله مجهز شدهاند و آن را شعار خود قرار داده اند.
وی در پایان تاکید کرد: راهکار بنده این است که به فرمایش رهبری انقلاب در زمینه رفراندوم برای سرنوشت مردم فلسطین توجه شود و جمعی از نخبگان جهان اسلام گردهم آیند و راهکارهای حقوقی لازم برای این مهم را شناسایی و ارائه کنند.
حقوق بشر مسلمان تنها در فلسطین زیر پا گذاشته نمی شود
شیخ علی عبدالرزاق مرزه از فعالان سیاسی و حوزوی در نجف نیز دیگر سخنران نشست کمیسیون حقوق بشر با اشاره به اینکه حقوق مسلمانان در نقاط مختلف جهان تامین نمی شود گفت: ما نیازمند این هستیم که به نیازها و علایق جامعه اسلامی در هر نقطه از جهان بپردازیم حتی در برخی کشورها مثل انگلیس، مسلمانان شهروندان درجه دو محسوب میشوند و حقوق بشر مسلمان تنها در فلسطین زیر پا گذاشته نمی شود بلکه در نیویورک و لندن هم این اتفاق میافتد.
شیخ عبدالرزاق افزود: درخواست میکنم که به تعاریف بهتری از حقوق بشر اسلامی برسیم تا بتوانیم آن را به شکلی در دنیا مطرح کنیم که همه مسلمانان را در بر گیرد و همه بتوانند حقوق شان را از طریق آن استیفا کنند.
طرح دعوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی علیه آمریکا به دلیل انتقال سفارتخانه
به گزارش خبرگزاری شبستان، کمیسیون حقوق بشر امروز پنجم آذر ماه با حضور اساتید، صاحب نظران و نخبگان حقوقی جهان اسلام در سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی پس از اظهار نظر شخصیت های مدعو، با بیانیه ای کار خود را پایان داد.
متن بیانیه بدین شرح است:
1-اعضاء کمیسیون خواستار اجرای اعلامیه 25 ماده ای حقوق بشر اسلامی که در پنجم اوت 1990 به تصویب دولت های عضو سازمان همکاری اسلام رسید، شدند.
2-حقوق اساسی، آزادی، پاسداری از جان، مال و ناموس نسل بشر در ایدئولوژی اسلام بصورت قواعدی روشن و مسئولیت آور آمده و این حقوق در چارچوب نظامهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی اسلام در مفاد حقوق بشر اسلامی تبیین شده است.
3-آمریکا با نقض حقوق آشکار در مفاد حقوق بشر، مفادی که خود و کشورهای غربی تدوین کننده آن بوده اند زیر پا گذاشته بطوریکه اصطلاح حقوق بشر آمریکائی جایگزین شده است و آمریکا برای تأمین منافع کوتاه مدت و بلند مدت خود اعمال هرگونه حق کشی ملت ها و دولت های مستقل در سطح جهانی را جایز می داند.
4-هر آنچه که امروز بر سر مردم یمن می رود و یا دیروز شاهد آتش افروزی و جنایات بی شمار توسط گروه داعش در کشورهای سوریه و عراق بودیم و این روزها موضوع یهودی سازی کشور عزیز و قهرمان فلسطین و کشتار بی رحمانه کودکان و زنان فلسطنی مطرح است و یا در بحرین و نیجریه آزادی های اولیه مردم سرکوب و به صورت مستقیم و غیرمستقیم توسط آمریکا حمایت می شود، همان حقوق بشر آمریکائی است.
5-اعضاء حاضر در کمیسیون پس از بحث و بررسی مبسوط، مطالبه نمودند تا مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از طریق مجامع حقوقی و قضائی بین المللی، افراد و اعضاء گروه داعش و سایر گروه های تروریستی و مقامات و مسئولان دولت آمریکا که در سالهای گذشته تا کنون در ایجاد و تقویت و حمایت از گروه های تروریستی مذکور مرتکب نسل کشی، جنایات بی شمار جنگی، جنایت علیه بشریت و تجاوز به قلمرو دولت های مستقل شده اند را تحت تعقیب و محاکمه قرار دهد.
6-و همچنین مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از طریق ظرفیت های حقوقی کشورهای اسلامی به نمایندگی از شرکت کنندگان در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی و اعضاء کمیسیون حقوقی، علیه رژیم کودک کش رژیم صهیونیستی و گروه های تروریستی که در پاکستان و افغانستان هر روز فاجعه ای انسانی به وجود می آورند و از حقوق انسانی مردم مظلوم یمن که هر روز توسط رژیم آل سعود با حمایت سلاح های آمریکا کشتار جمعی می شوند، در مراجع حقوقی و قضائی طرح دعوی نماید.
7-کمیسیون حقوقی مصوب نمود تا مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به نمایندگی از اعضاء شرکت کننده در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، علیه آمریکا به جهت انتقال سفارتخانه خود از تل آویو به قدس شریف پایتخت همیشگی فلسطین و همچنین علیه طرح صلح آمریکا به عنوان معامله قرن و یهودی سازی فلسطین در مجامع حقوقی بین المللی طرح دعوی نموده و تا مرحله محکومیت پیگیری نماید.
8-اعضاء کمیسیون خواهان آن شدند که از طریق کمیته مساعی حمیده، نادیده گرفته شدن حقوق شیعیان بحرین، نیجریه و مراکش که در تعارض با سایر گروه ها و همچنین دولت های آنها قرار گرفته است، پیگیری و مورد حل و فصل قرار گیرد.
والسلام و علیکم و رحمه الله و برکاته
نظر شما