لزوم تقویت نهضت بیداری اسلامی در کشورهای اسلامی

نهضت بیداری اسلامی در سال های اخیر طلیعه فتح و نصرت الهی را برای مسلمانان به وجود آورده است و با مقاومت در سایه ایمان و حسن ظن به وعده های الهی، تقویت حرکت بیداری اسلامی و معادله قدرت را به نفع جهان اسلام رقم می زند.

 

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یازدهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی امروز دوشنبه پنجم آذر ماه همزمان با سومین روز سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در سالن الماس هتل آزادی تهران برگزار شد. دکتر علی اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل و دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی امروز در یازدهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: آنچه می‌توان گفت این است که همه علمای حاضر تایید می‌کنند بیداری اسلامی همچنان زنده و رو به رشد است. در برخی کشورها همانند تونس و لیبی مشکلاتی به وجود آمده اما بیداری اسلامی همچنان رو به رشد است.

 

دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی پیروزی ملت های مسلمان در عراق و سوریه را نشانه موفقیت بیداری اسلامی دانست و گفت: نشانه دیگر بیداری اسلامی پیروزی غزه در جنگ با رژیم صهیونیستی طی دو روز است.

 

ولایتی افزود: دشمنان جهان اسلام و بیداری اسلامی در پی آن بودند کشور عراق را تبدیل به سه کشور و سوریه را به پنج کشور تقسیم کنند و حزب الله را هم از بین ببرند و این نشانه شکست آنان و پیش رفتن بیداری اسلامی است و ما به این موضوع افتخار می‌کنیم.

 

 

بنابراین گزارش، محمدحسین محقق، معاون رئیس اجرایی افغانستان، سخنران بعدی یازدهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی بود که گفت: کنفرانس وحدت اسلامی در شرایط حساس فعلی جهان اسلام، راهکاری برای جهت دهی به افکار مسلمانان در مقابله با دشمنان است.

 

وی ضمن تشکر از مسئولان برگزاری سالانه کنفرانس وحدت اسلامی گفت: زمانی بود که همه مسلمانان به شکل متحد حامی فلسطین بودند اما در سالهای اخیر صف آرایی ها به شکل دیگری شده است.

 

محقق افزود: دشمنی برخی کشورهای اسلامی با اسرائیل اکنون به سمت برخی دیگر از کشورهای اسلامی بازگشته است و من یقین دارم که این نقشه ای از سوی دشمنان برای تسلط بر جهان اسلام است.

 

معاون رئیس اجرایی کشور افغانستان خاطر نشان کرد: منظور از بیداری اسلامی این است که در مقابل این توطئه ها هشیار باشیم و به بیراهه نرویم.

 

 

نوری مالکی؛ نخست وزیر اسبق عراق، سخنران بعدی یازدهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی محل وحدت اندیشه است و لازم به ذکر است که این کنفرانس فقط در جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود و اگر بقیه کشورها هم چنین کنفرانس هایی برگزار می‌کردند گامی موثر در ایجاد وحدت و رفع مشکلات جهان اسلام بود.

 

نخست وزیر اسبق عراق یادآور شد: رژیم صهیونیستی به خواست ملت‌ها احترام نمی‌گذارد و هر کاری که مایل است در مقابله با ملت مظلوم فلسطین انجام می‌دهد. ما باید صدای خود را بلند کرده و به کسانی‌که قصد عادی سازی روابط  با رژیم صهیونیستی را دارند اعتراض کرده و در مقابل آنها بایستیم.

 

نوری المالکی افزود: پس از بازگشت به کشورهای خود باید چنان بنایی را بگذاریم تا حرکتی توده ای در همه کشورها راه بیفتد تا بدین ترتیب حاکمان نتوانند به صهیونیست‌ها امتیاز دهند.

 

وی خاطرنشان کرد: در بررسی مسائل سرنوشت ساز ملتها نباید در مقابل حکام ظالم سکوت کرد اما وعده الهی آزادی فلسطین است و امیدواریم فشار بر حکام کشورها برای جلوگیری از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی افزایش یابد.

 

 

 

بنابراین گزارش شیخ نعیم قاسم، جانشین دبیر کل حزب الله لبنان در یازدهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: آن زمان که امام خمینی(ره) روز قدس را نامگذاری کردند فرمودند این روز روز مقابله مستضعفان با مستکبران است.

 

شیخ نعیم قاسم افزود: حضرت امام خمینی(ره) بیداری اسلامی را زنده کردند. در دنیای امروز مسلمانان اگر بر قدس و فلسطین و وحدت اسلامی تمرکز و با استکبار مقابله کنیم در جبهه بیداری اسلامی هستیم. شاخص و نشانه این بیداری موثر دو چیز است؛ اول اینکه همه دشمنان بر ضد اسلام هستند و در مقابل، جبهه مقاومت در همه اماکن جهاد و مبارزه پیش می رود.

 

 

شیخ نعیم قاسم با تاکید بر اینکه ما در قلب بیداری اسلامی هستیم گفت: باید در مقابل دشمنان اسلام و تکفیری ها ایستادگی کنیم و ان شا‌الله آنها را شکست می‌دهیم.

 

 

آیت الله کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست به بیان پیشنهادات شش گانه خود برای حمایت از ملت فلسطین پرداخت و گفت: نکته اول ثبات و استقامت در مقابله با رژیم صهیونیستی است. عنصر دوم تکیه بر خداوند متعال به جای تکیه بر آمریکا است. عنصر سوم هم افتخار به اسلام و هویت اسلامی است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: نکته چهارم برای فعال سازی بیداری اسلامی، پایبندی به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و عنصر پنجم صبر و برنامه ریزی است. عنصر ششم هم فداکاری و از خودگذشتگی و اخلاص در راه خدا در راه آزادی قدس است.

 

بنابراین گزارش، آیت الله آصف محسنی، مرجع تقلید شیعیان افغانستان نیز محور سخنان خود را گفت و گو با جوانان قرار داد و گفت: بحث بنده صرفا با جوانان حاضر در این جمع و همچنین جوانان کشورهای اسلامی چراکه شما جوانان  هستید که توان مقابله با حکام ظالم را دارید. متاسفانه حکام جهان اسلام در مقابل طاغوت و ظالمان سر تعظیم فرود آورده اند و این مایه ذلت ماست.

 

مرجع تقلید شیعیان افغانستان افزود: ظرفیت های اقتصادی بسیاری در جهان اسلام وجود دارد باید با همت جوانان از این ظرفیت ها و توانایی های اقتصادی برای رفع نیازها استفاده کنیم و وابسته به دشمنان جهان اسلام نباشیم.

 

آصف محسنی افزود: تا زمانیکه برای پول اندکی در مقابل طاغوت سر تعظیم فرود آوریم نمی‌توانیم اعلام کنیم که مستقل و سربلند هستیم. ایمان و طاغوت با یکدیگر یک جا جمع نمی‌شوند. امروز اختیار حکام ما در  دست طاغوت و کشورهای خارجی است و باید با آنها مقابله شود.

وی خاطر نشان کرد: ان شاالله خداوند نوری در دل ما ایجاد کند که بتوانیم در مقابل حکام ظالم در جهان اسلام بایستیم و با آنها مقابله کنیم.

 

بیانیه پایانی یازدهمین نشست شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامیدر سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی به شرح ذیل است.

"يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ يَأْبَى اللَّهُ إِلاَّ أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ " (صف/8)
می خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند و حال آن که خدا گرچه کافران را ناخوش افتد، نور خود را کامل خواهد گردانید. 
سپاس خداوندی را که بشری از جنس ما فرستاد تا آدمیان را به سوی نور وجود خویش رهنمون گردد. سلام خدا بر تو ای پیام آور حق، ختم مرسلین، رسول عشق، ای رحمه للعالمین. 
ضمن عرض تبریک و تهنیت بابت فرا رسیدن میلاد بزرگ منجی عالم بشریت، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (ص) و هفته وحدت، یازدهمین اجلاس مشورتی شورای عالی بیداری اسلامی به دعوت مجمع جهانی بیداری اسلامی، با حضور بیش از 60نفر از نخبگان و علمای برجسته دینی از 35 کشور جهان در 18 ربیع الاول 1440 هجری قمری مصادف با 26نوامبر 2018میلادی و 5آذرماه 1397 هجری شمسی در شهر تهران برگزار گردید. 


فرهیختگان و علمای جهان اسلام ضمن تشکر و قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران، با عنایت به موازین اسلامی و منافع امت مسلمان، به بررسی آخرین تحولات، چالش ها و چشم انداز نهضت بیداری اسلامی و اوضاع امت اسلامی پرداخته و بیانیه پایانی اجلاس را حول محورهای زیر صادر نمودند: 
1.وحدت مسلمانان از مهمترین مسایل راهبردی جهان اسلام است. دشمنان اسلام و در رأس آنها امریکا، رژیم صهیونیستی برای تسلط بر جان و ناموس مسلمین و امنیت رژیم اسرائیل و به یغما بردن ثروت های مادی و معنوی جهان اسلام درصدد کاستن بذر تفرقه، توطئه و جدایی امت اسلامی انما المؤمنون اخوه را تبدیل به اختلافات مذهبی، قومی، قبیله ای نمایند تا بتوانند اهداف خود را پیاده نمایند. شرکت کنندگان در یازدهمین اجلاس شورای عالی مشورتی بیداری اسلامی وحدت جهان اسلام را تنها گزینه برای موفقیت مسلمانان و شکست طرحها و اهداف پلید و شوم استکبار جهانی و صهیونیزم بین الملل می دانند و به همه مسلمانان تمسک به قرآن و توصیه به سنت پیامبر عظیم الشأن نبی مکرم اسلام به عنوان بهترین راه حل می دانند. 


2.با شکست سیاست ها و استراتژی های آمریکا در جهان اسلام دچار بن بست استراتژیک شده است. آمریکا با شکست در منطقه دامن آتش جنگ را برای رهایی از رکود اقتصادی در داخل، ایجاد شغل و رفع بیکاری جامعه آمریکایی می داند.  برای این منظور با فروش میلیاردها دلار اسلحه برای تأمین کسری بودجه و تقویت توان اقتصادی جنگ و برادر کشی را در بین مسلمانان رواج می دهد. تمامی این اقدامات فسادهای سیاسی، نظامی، فقر، نابرابری اجتماعی، شکاف طبقاتی و... بیانگر افول و فروپاشی آمریکاست. مسلمانان با عزت و با بهره گیری از آموزه های دین مبین اسلام باید از فرصت ایجاد شده برای رهایی از سلطه آمریکا رهایی یابد و با عمل به احکام اسلامی و حاکم نمودن روح اخوت و برادری پی ریزی تمدن نوین اسلامی را نوید بخش امت اسلامی می باشند. 


3.نهضت بیداری اسلامی در سال های اخیر طلیعه فتح و نصرت الهی را برای مسلمانان به وجود آورده است و با مقاومت در سایه ایمان و حسن ظن به وعده های الهی، تقویت حرکت بیداری اسلامی و تقویت روز افزون جبهه مقاومت اسلامی، معادله قدرت را به نفع جهان اسلام رقم خواهد زد. حمایت و پشتیبانی همه جانبه از جریان بیداری اسلامی و تقویت جبهه مقاومت در فلسطین، یمن، لبنان، سوریه، عراق و سایر بلاد مسلمین، وظیفه احاد مسلمانان است که با تکیه بر تعالیم اسلام به عنوان بهترین الگوی مبارزه با ظلم، ستم، استبداد، ارتجاع، تحجر، صهیونیزم و استکبار به مبارزه برخاسته و نهضت بیداری اسلامی را در میان تمامی مسلمانان گسترانده و تقویت نموده است. 
4.همچنان فلسطین مسأله جهان اسلام است. طرح های آمریکا، صهیونیستی تحت عنوان معامله قرن، انتقال پایتخت رژیم غاضب و کودک کش صهیونیستی به بیت المقدس، عادی سازی روابط حکام کشورهای منطقه، بر رسمیت شناخت موجودیت اسرائیل، تغییر قبله اول مسلمانان محکوم است و امت اسلامی با حمایت و پشتیبانی همه جانبه بیت المقدس را پایتخت همیشگی فلسطین می داند و ضمن پشتیبانی کامل از گروه های مبارزه فلسطینی در جنگ های اخیر بر خود فرض می داند که با تمام امکانات مادی و معنوی فلسطین و مردم مقاوم آن مورد حمایت، تقویت و پشتبانی قرار گیرد. 


5-ایجاد اتحاد، ائتلاف و همکاری های مؤثر و بیشتر سیاسی، فرهنگی، اجتماعی دینی در بین مسلمانان، برای توانمندی سازی و ارتباط مستمر و مؤثر یکی از راه کارهای اساسی است که می توان مسلمانان از وضع موجود به مطلوب متناسب با شأن جهان اسلام ارتقاء دهد. 
6-شناخت صحیح از اهداف و استراتژیهای دشمنان اسلام و نیز جدا نمودن مرز اسلام واقعی از اسلام تکفیری جعلی باعث می شود تا چهره نورانی اسلام که دین رحمت، نورانیت است کمتر مورد خدشه قرار گیرد و راهبرد اسلام هراسی استکبار جهانی را ناکام گذارده و انسان های پاک و آزادی خواه و عدالتجو که به دنبال گمشده خود هستند با گرودین به اسلام عزیز، زمینه طرح ها و برنامه های دشمنان اسلام را عقیم گذارند، در این میان معرفی گروه های تکفیری به عنوان نماد خشونت، جهالت، تحجر و سبک مغزی یکی از وظایف اصلی اندیشمندان و علماء و شخصیت های شرکت کننده در یازدهمین اجلاس مشورتی بیداری اسلامی است. 


7.اندیشمندان جهان اسلام برای برقراری قسط و عدالت و مبارزه با گمراهی ها، انحرافات و کجروی ها و سایر گرفتاری های جوامع انسانی رسالت خطیر و مهمی برعهده دارند. تا با معرفی اسلام عزیز به جوامع بشری آنها را از ورطه سقوط نهایی و به کمال رهنمون سازند. 

کد خبر 743035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha