شکست منافع حزبی در مقابل منافع ملی/ظریف پیروز شد

طرح استیضاح وزیر امور خارجه به علت کاهش تعداد استیضاح کنندگان از دستور کار مجلس شورای اسلامی خارج شد تا تنها ۹ نماینده مخالف ظریف و اظهارات او در حمایت از منافع ملی بمانند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، طرح استیضاح «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در حالی از دستور کار مجلس شورای اسلامی خارج شد که باردیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی منافع ملی را بر منافع شخصی و سیاسی برخی از جناح ها ترجیح داده باشند.

 

بنابراین گزارش، «علیرضا رحیمی» دقایقی پیش به شبستان اعلام کرد که با توجه به پس گرفتن امضاهای تعدادی از متقاضیان، استیضاح وزیر خارجه منتفی شد.

 

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که این خبر را «حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به وی اعلام کرده، گفت: استیضاح آقای ظریف ۲۴ امضاء داشت که اکنون تعداد امضاها به ۹ نفر رسیده است. طبق آیین‌نامه وقتی امضاها کمتر از ۱۰ نفر باشد از حد نصاب افتاده و منتفی است.

 

وی با این توضیح که دیگر استیضاح ظریف رسمیت ندارد، تاکید کرد: در آیین‌نامه موضوعی به نام انصراف از پس گرفتن امضاء نداریم اگر کسی امضایش را پس گرفته باشد نمی‌تواند بعدا بگوید که مجددا می‌خواهد پای همان تقاضای استیضاح را امضاء کند.

 

۲ روز گذشته نیز «بهرام قاسمی» از اقناع نمایندگان کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه یکشنبه این کمیسیون با ظریف خبر داده بود.

 

در این رابطه بخوانید: اصل ماجرای پولشویی از زبان ظریف

 

یادآور می شود، طرح استیضاح وزیر امور خارجه برای نخستین بار در جمهوری اسلامی ایران بعد از ۴۰ سال توسط ۲۴ نماینده مجلس دهم شورای اسلامی مطرح شد که واکنش های بسیاری در قبح این موضوع از سوی سیاسیون به خصوص تعداد زیادی از نمایندگان عنوان شد.

 

بهانه مطرح کنندگان این طرح، چرایی ابراز نگرانی وزیر خارجه از وجود پولشویی در کشور بود که با اظهارات و ادله ای که ظریف برای اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد مشخص شد که او هیچ فرد یا نهادی را متهم نکرده و تنها از وجود یک بیماری اقتصادی در کشور ابراز نگرانی کرده بود.

 

در همین رابطه، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور توضیحاتی در ۱۲ صفحه تهیه و به قوه قضائیه نیز ارسال کرد که در حال مطالعه و بررسی از سوی دستگاه قضایی است.

 

گفتنی است، «محمد جواد ظریف» چندی پیش در گفت و گو با خبر آنلاین در پاسخ به سوالی راجع به علت مخالفت برخی با خروج ایران از لیست سیاه FATF گفته بود: «من اعتقاد دارم بسیاری از این مخالفت‌ها، مخالفت‌های صادقانه است. یعنی دوستان ما نگرانی‌های صادقانه دارند ولی فکر می‌کنم پشت برخی از این مخالفت‌ها منافع اقتصادی است. پولشویی یک واقعیت است در کشور ما و از پولشویی خیلی‌ها منفعت برده‌اند. کدهای بسیاری وجود دارد در زمینه میزان پولشویی که در کشور صورت می‌گیرد ولی امکان بیان آن وجود ندارد. من نمی‌خواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم ولی آن‌جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی انجام می‌دهند، حتما آنقدر توان مالی دارند که ده‌ها یا صدهای میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی در کشور کنند. وزارت امور خارجه‌ای که کل بودجه ریالی و دلاری‌اش حدود 1100 میلیارد تومان، یعنی کمتر از برخی دستگاه‌های فرهنگی در ارتباط با قدرت، نمی‌تواند با آن فضاسازی مقابله کند.»

 

اما این گفته های وزیر خارجه با اضافه کردن یک کلمه «وسیع» از سوی یک روزنامه به یک جنجال تبدیل شد و عده ای آن را به وسیله ای برای موج سواری مبدل ساختند.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ولی روز یکشنبه نیز پس از اتمام جلسه با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی باز هم بر اعتقاد خود تاکید کرد و گفت: «پولشویی در ایران به مانند همه کشورهای دیگر در جهان وجود دارد. اینکه اعلام کنیم پولشویی وجود دارد به معنای همراهی با آن نیست، مهم این است که با این روند برخوردهای لازم صورت گیرد. وقتی چنین گروه‌های مواد مخدر و فسادی در کشور وجود دارد که فرار مالیاتی هم دارند، طبیعی است که پولشویی هم صورت می‌گیرد.گروه‌هایی در ایران حضور دارند که در این مسیر {پولشویی} منافعی دارند و به دنبال فضاسازی علیه مبارزه با آن هستند.»/

 

 

کد خبر 745606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha