بی اعتنایی نهادهای آموزشی نسبت به آشنایی نسل آینده با  امام زمان(عج)

حجت الاسلام فوادیان با بیان اینکه نهادهای آموزشی کشور، نسبت به آنچه که باید دانش آموزان درباره امام زمان (عج) بدانند، بی توجه هستند، گفت: این در حالی است که در سند بالادستی آموزش و پرورش و چشم انداز آموزشی کشور، چندین مرتبه روی مهدویت تاکید شده است.

حجت الاسلام «محمدرضا فوادیان»،  در گفت و گو با خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان در مورد جایگاه مهدویت در کتب درسی دانش آموزان، اظهار کرد: مهدویت در کتب درسی آموزش و پرورش دارای جایگاه مناسبی نیست و در مقاطع مختلف تحصیلی، صفحات بسیار کم و درس های محدودی پیرامون مهدویت وجود دارد، اگرچه ما شاهد همین قضیه در کتاب های درسی حوزه علمیه نیز هستیم.

 

پژوهشگر و مولف مهدوی اضافه کرد: در مجموع وضعیت مهدویت در عرصه آموزش و پرورش در کشور شایسته و بایسته نیست یعنی نهادهای آموزشی کشور، نسبت به آنچه که باید دانش آموزان کشور پیرامون امام زمان (عج) بدانند، بی توجه هستند.

 

فوادیان در پاسخ به این سوال که آموزش و پرورش با فرصتی همچون حضور 12 ساله یک دانش آموز در بستر مدرسه چه نقشی در تربیت نسل منتظر کشور دارد، گفت: تربیت نسل منتظر دارای مولفه هایی در بطن اجتماع و خانواده هاست لذا دولت زمینه ساز ظهور باید بسترها و ملزومات لازم برای تربیت نسل زمینه ساز را در فضای خانه و خانواده و همچنین عرصه اجتماع ایجاد و نهادینه کند.

 

کارشناس مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: نظام آموزشی کشور نیز اگر بخواهد پرداخت مناسبی به موضوع مهدویت و آشناسازی دانش آموزان با امام زمان (عج) داشته باشد باید حتی قبل از ورود آنان به مدرسه، برنامه ریزی هایی داشته باشد و در طول دوران تحصیل نیز در قالب دروسی آنان را با این مباحث آشنا کند.

 

وی با بیان اینکه مرکز تخصصی مهدویتِ حوزه علمیه قم بیش از 60 اثر و درسنامه در عرصه مهدویت برای مقاطع مختلف تحصیلی تالیف کرده است، تصریح کرد: اگر جلسات و کارگروه هایی میان شورای تدوین کتب درسی آموزش و پرورش و کارشناسان مرکز تخصصی مهدویت شکل بگیرد، می تواند فضای مناسبی را برای ورود مباحث و معارف مهدوی در کتاب های درسی ایجاد کند تا در نهایت موضوعات و مباحث مهدوی متناسب با سن و جنس فرزندان این مرز و بوم در کتاب های درسی ارائه و آموزش داده شود.

 

فوادیان در تشریح علل بی توجهی آموزش و پرورش به موضوعات مهدوی، ابراز کرد: شخصا چندین مرتبه با مسئولان آموزش و پرورش در این موضوع صحبت کرده ام، آنان معتقد هستند که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان سند بالادستی این وزارتخانه و چشم انداز نظام آموزشی کشور، چندین مرتبه روی مهدویت تاکید شده است لذا آنان برای آموزش این معارف، مهدویت را آنالیز کرده اند به طور مثال می گویند یکی از مولفه های مهدویت بحث امید است که ما در چندین درس مقاطع مختلف تحصیلی، پیرامون نقش امید برای دانش آموزان مباحثی را ارائه کرده ایم.

 

این مولف و پژوهشگر مهدوی ابراز کرد: مسئولان آموزش و پرورش معتقد هستند که برخی مباحث  و معارف مهدویت مناسب دانش آموزان است که این موارد نیز به صورت غیرمستقیم در کتب درسی منعکس شده است که این امر اصلا مناسب و درخور شان نیست.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی دلسوختگان حوزه آموزش پرورش در این عرصه مقالاتی پیرامون این بی توجهی وزارت آموزش و پرورش به موضوع مهدویت تالیف کرده اند که در سایت رشد وزارت آموزش و پرورش نیز منعکس شده است.

کد خبر 746188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha