«محمدرضا حاجی پور» امروز (دوشنبه 19 آذر) با اشاره به اینکه حضور انجمن های مردم نهاد در بیست و سومین کنفرانس منع گسترش سلاح های شمیمایی فارس، گفت: عامل شیمیایی به گونه ایست که هرچه سن بالاتر می رود، مشکلات وی زیاد تر می شود و برخی از عارضه هایی که به وجود می آید که هنوز ناشناخته است.
مدیر انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی فارس با تاکید بر اینکه سازمان جهانی منع سلاح های شیمیایی به نام OPCW وجود دارد که 2 بخش دولتی و NGO وجود دارد، اضافه کرد: انجمن فارس در این سازمان بین المللی حرفی برای گفتن دارد.
وی با اشاره به اینکه جانبازان شیمیایی ما به عنوان سندی زنده در این همایش بین المللی حضور یافتند و اعلام کردند «چرا باید دارو تحریم شود و ما به این دارو ها نیاز داریم»، افزود: یک کرسی در این سازمان متعلق به انجمن فارس است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در مجموع 10 انجمن در خصوص جانبازان و همسران جانبازان، فعال وجود دارد، اظهارداشت: 196 کشور مقامات سیاسی و فعالان در لاهه در این سازمان حضور داشتند.
حاجی پور با تاکید بر اینکه استفاده از سلاح های نامتعارف علیه بشریت ممنوع شده است و به عنوان جنایت جنگی محسوب می شود، افزود: سلاح های شیمیایی مدرن و به روز توسط آلمان ها در جنگ اول جهانی برای اولین بار شکل گرفت و با استفاده از گازهای شیمیایی پنج هزار نفر از سربازان متفقین را از بین بردند و در سال 1925 بیانیه ای علیه این رفتار شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه در جنگ جهانی دوم آمریکا علیه ژاپن استفاده کرد، تاکید کرد: صدام پس از جنگ جهانی اول، اولین فردی بود که به طور زیاد از سلاح های شیمیایی و از چندین نوع از گازهای شیمیایی استفاده کرد.
حاجی پور با تاکید بر اینکه گازهای اعصاب و سیانور توسط عراق علیه ایران استفاده شد، اضافه کرد: منجر به شهادت 600 نفر از رزمندگان اسلام شد، حتی حکومت عراق علیه مردم حلبچه شیمیایی زد که پنج هزار نفر کشته شدند و حتی جانواران و حیوانات هم از بین رفتند.
مدیر انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی فارس با تاکید بر اینکه جانبازان ما از گاز خردل بیشتر رنج می برند، افزود: مواد اولیه این گاز شیمیایی در قالب حشره کش به عراق ارسال شده بود که با تغییر جزیی به این بمب کشنده تبدیل شد، مولکول گاز از مولکول های هوا ریزتر و سنگین تر است و از این رو خردل در عمق ریه، چشم نفوذ می کرد و پس از آن در قسمت های مرطوب بدن به اسید کلریدریک تبدیل می شود و باعث بیماری بیشتر می شود و این نوع شیمیایی هیچ بهبودی ندارد.
وی با اشاره به اینکه انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی در سال 85 فعالیت خود را شروع کرد، افزود: در هفت بخش فعالیت می کنیم و در بخش دارویی درمان و پزشکی، پژوهشی و حقوقی و محیط زیست فعالیت داریم.
این مقام مسئول با تاکید پنج هزار و 500 نفر جانباز شیمیایی در فارس وجود دارد که بعد از تهران، اصفهان و خراسان رضوی در رتبه چهارم قرار داریم، افزود: بیشترین جانبازان شیمیایی از لشکر 19 فجر و تیپ 33 المهدی (عج) فارس بود.
وی با تاکید بر اینکه از سال 59 از این سلاح ها استفاده شد، اضافه کرد: بیشترین استفاده از سلاح های شیمیایی در جزایر مجنون، فاو، شلمچه سردشت، پیران و دزلی شکل گرفت.
حاجی پور با اشاره به اینکه در سال هفتم تیر 1366 در ساعت 16 و 40 دقیقه هواپیماهای عراقی شهر مسکونی سردشت را مورد اصابت پنج راکت شیمیایی قرار دادند، افزود: در سال 1996 سازمان جهانی منع و گسترش سلاح های شیمیایی شکل گرفت و از سال 1997 کنوانسیون های این سازمان اجرایی شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تنها کشورهای اسرائیل، میانمار، کره شمالی، سومالی جنوبی و لیبی تفاهم نامه های این سازمان را امضا نکرده اند، یادآور شد: ایران 2 سال است کشور ایران، رئیس بخش آسیایی این سازمان محسوب می شود و از 12 سال پیش تاکنون عضو و دارای کرسی هستیم و در این سازمان از حقانیت نظام و جانبازان شیمایی دفاع می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه بیست و سومین کنفرانس و چهارمین دوره بازنگری قوانین سازمان 19 نوامبر تا 30 نوامبر 2018 در لاهه برگزار شد، افزود: چهار نفر از جانبازان شدید شیمیایی فارس در این مراسم حضور داشتند.
حاجی پور اضافه کرد: شخص و پرونده پزشکی وی به عنوان سند زنده در این همایش مایه توجه حاضران شد، به گونه ای که سفیر آمریکا در این سازمان گفت: «امسال ایران با حضور جانبازان شیمیایی، سایه سنگینی را روی این کنفرانس انداخته است.»
وی افزود: در سال 2010 به پیشنهاد ایران، بحث حمایت از مصدومان شیمیایی را مطرح کرد و در سال 2011 مصوب شد و این سازمان حمایت های پزشکی را در نظر گرفت و با رایزنی جمهوری اسلامی، این حمایت شامل همه مصدومان شیمیایی شد ولی تا حالا کاری انجام ندادند.
حاجی پور با اشاره به اینکه امسال در رابطه با تحریم های دارویی صحبت شد و آنها می گویند دارو تحریم نیست و ما به آنان ثابت کردیم که تحریم بانکی موجود اجازه خرید داروها را نمی دهد، اضافه کرد: بنیاد شهید در بحث تهیه دارو هیچ فعالیتی ندارد و نمی تواند داشته باشد، بنیاد شهید آمار داروها را به وزارت بهداشت ارائه می کند و در سهمیه بندی در نظر می گیرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خانم «منکاری»، 65 درصد شیمیایی از سردشت همراه ما بود و پزشکان بدون مرز و سفیر سوییس هماهنگ کردند تا بتوانند برای تهیه داروها، طریقه تهیه و ارسال به تحریم های مالی بر می گردد، اظهارداشت: الان داروهای جانبازان شیمیایی در فارس کم شده چرا که شرکت ها تحریم هستند نه اینکه نخواهند بلکه نمی توانند داروها را تهیه کنند و امروز قطره چشمی آرتلاک کمبود وجود دارد.
نظر شما