به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «دکتر سید مجتبی زبرجد»، امروز (شنبه 24 آذر) در جمع خبرنگاران از تقدیر بیش از 40 نفر از محققین فارس خبر داد و گفت: متاسفانه سایه شوم تحریم حتی در حوزه علمی هم وارد شده و ما اعتقاد داریم با دیپلماسی علمی می توان، تعامل ایران با سایر کشورها را حفظ کرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در هفته گذشته از پرفسور مولر، رئیس دانشگاه درسدن آلمان، مورد تقدیر و دکترای افتخاری به وی اهدا شد، اضافه کرد: یکی از راه های پژوهش در کشور ارتباط نزدیک بین حوزه و دانشگاه خواهد بود.
دبیر ستاد هفته پژوهش و فناوری فارس با تاکید بر اینکه روز یکشنبه 25 آذرماه از ساعت 14 و 30 دقیقه مراسم افتتاح دفتر نمایندگی صنایع ملی و استانی در دانشگاه شیراز با حضور مسئولین برگزار می شود، افزود: دانشگاه شیراز در راستای تقویت تعامل بین صنعت و دانشگاه، خانه جامع علم و صنعت را مد نظر قرار داده است.
وی، هدف از کار را ایجاد ارتباط مستمر با صنایع، توسعه مشارکت دانشگاه و مراکز پژوهشی در شناسایی و رفع مشکلات استانی و ملی و همچنین ایجاد هم افزایی و تعامل بیشتر با صنایع خواند و یادآور شد: کارگاه های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه شیراز توسط پژوهشگران و محققین مراکز تحقیقاتی برگزار می شود.
این مقام علمی با یادآوری این مطلب که دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه های مطرح کشور است و علاوه بر اینکه در یک موقعیت جغرافیایی قرار گرفته است یکی از مهمترین قطب های سومین حرم اهل بیت (ع) و پایتخت فرهنگی کشور محسوب می شود، افزود: دانشگاه شیراز در راستای پژوهش تقاضا محور گام برداشته و اگر پژوهش تقاضا محور نباشد، کارایی خودش را از دست می دهد.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه توانسته رتبه سوم ملی در ISC و رتبه 25 دانشگاه ها و موسسه های تحقیقاتی کشورهای اسلامی را کسب کند، اظهارداشت: دانشگاه شیراز توانسته در رتبه بندی نظام های معتبر جهانی مثل «تایمز (TIMES)» و «کیو، اس (QS)» وارد شود و در رتبه بندی «تایمز» در رده بندی 801 تا یک هزار و در بخش علوم کامپیوتری «تایمز» این دانشگاه در رده بندی 401 تا 500 قرار گرفته است.
زبرجد یادآور شد: در بخش مهندسی و فناوری و در بخش علوم طبیعی، رده بندی «تایمز» این دانشگاه به ترتیب بین رده های 501 تا 600 و بین رده های 601 تا 800 قرار دارد و در بخش علوم زیستی رتبه بیش از 601 را کسب کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز با همکاری یونسکو ترجمه نفیس گلستان سعدی را به زیور طبع آراسته کرده است، افزود: مجله های علمی دانشگاه شیراز توسط ناشر بین المللی «اشپرینگر»، چاپ و در جهان توزیع می شود.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه شیراز توانسته است بیش از 300 درصد در حوزه 10 مقاله برتر جهان، رشد کند، اظهارداشت: در بخش مقاله های برگزیده هم 200 درصد رشد از خودش نشان می دهد.
زبرجد با یاداوری این مطلب که فعالیت پژوهشی نیازمند حمایت های مالی است، اضافه کرد: اگر چنین موضوعی شکل گیرد به طور حتم پژوهش های خوبی شکل گرفته و مقاله های خوبی تولید می شود.
وی، یکی از مهمترین وظایف دانشگاه های نسل سوم را فارغ التحصیلی به همراه آموزش های کارآفرینی و مهارت آموزی خواند و یادآور شد: دانشگاه شیراز واحد کارآفرینی دارد که از ایده های نو حمایت می کند و در این واحد حتی مدرسین دانشگاه را آموزش می دهیم که چگونه کارآفرینی را آموزش دهند و در تلاش هستیم که دانشجویان ایده هایی که دارند را در قالب شرکت های دانش بنیان به جامعه معرفی کنند.
نظر شما