مجلات حوزوی باید دارای تراز علمی قوی و دارای اعتبار باشد

یک استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد انتشار مقالات اساتید علوم انسانی در مجلات حوزوی و پذیرفته نشدن آن برای ارتقای رتبه تأکید کرد که لازم است مجلات حوزوی دارای تراز علمی قوی بوده و همچون مجلات وزارت علوم دارای اعتبار باشد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر «محمد فاکر میبدی» امروز(چهارشنبه 27 آذر) در اجلاسیه اساتید، مدیران و دبیران پژوهشی جامعه المصطفی که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به لزوم تدبر در گذشته و تدبیر برای آینده اظهار داشت: ما باید وضعیت گذشته را آسیب شناسی و ترسیمی مطلوب از آینده داشته باشیم.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه خاطرنشان کرد: ما باید ببینیم که در چه راه هایی باید گام برمی داشتیم که نرفتیم و در چه راه هایی نباید می رفتیم که گام برداشتیم؛ می طلبد با توجه به وضع موجود یک همایش جهت آسیب شناسی پژوهش در سه محور ساختار، محتوا و هزینه های مالی برگزار شود و ترسیم مطلوبی از وضع آینده داشته باشیم.

وی ابراز داشت: اگر المصطفی بهترین ظرفیت برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و به ویژه تمدن نوین اسلامی هست و ما در این عرصه وظیفه داریم، می طلبد که پژوهشگاه یک پرونده خاصی برای پژوهش های بنیادین در الزامات و شرایط لازم برای رسیدن به این مهم که در بیانیه گام دوم امام دوم انقلاب آمده باز کند، چراکه با توجه به بعد بین المللی قضیه نقش ما تعیین کننده است.

حجت الاسلام والمسلمین فاکر میبدی با اشاره به مشکل دو گانگی در حوزه مجلات علمی المصطفی گفت: ما از یک سو دانشگاه و از یک سو حوزوی هستیم؛ برخی از مجلات ما دانشگاهی است که باید الزاماتی را در این باره رعایت کنیم ولی ما مجلاتی داریم که با مجوز حوزه در حال انتشار هستند ولی استاد المصطفی در همان مجلات وقتی بخواهد ارتقا پیدا کند وزارت علوم این مسأله را نمی پذیرد.

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه ابراز داشت: اگر می رویم به سمت این که مقاله ما در مجلات علمی حوزه چاپ شود که کار خوبی هم هست باید فرایند پذیرش را هم اصلاح کنیم، المصطفی در تراز عالی با حوزه آن هم در تراز عالی این مسأله را حل کنند که اگر قرار است مجلات حوزوی پذیرش شود در ارتقا هم تأثیر داشته باشد و امتیاز خاص خودش را داشته باشد.

وی با اشاره به این که اساتید هیأت علمی المصطفی اهل قلم هستند و در مجلات داخلی مقالاتی دارند، گفت: اما گاهی هیچ امتیاز و ارتقایی با این مقالات دریافت نمی‌کنند که این مسأله از انگیزه تدوین مقالات می کاهد و در تمام ابعاد پژوهشی از ارزیابی مقالات و همکاری با جشنواره ها این انگیزه زمانی ایجاد می‌شود که اثری بر آن مترتب باشد.

کد خبر 869818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha