همایش های علمی در کشور سروسامان می گیرند

دهقانی گفت: سروسامان دادن به همایش های علمی مختلف که در کشور برگزار می شود، از اواخر سال ۹۷ در دستور کار قرار گرفت و از برگزاری همایش های بی کیفیت که وهن علم را ایجاد می کند، جلوگیری می کنیم و از سال ۹۸ هم این مهم اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «محمد جواد دهقانی»، امروز (یکشنبه 15 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری در سال 1370 راه اندازی شد و در سال 85 تغییر اسم داد و به اسم کنونی در آمد، گفت: این مرکز یک مرکز پژوهشی و مستقل در کشور است و ماموریت های وسیعی نظیر ایجاد ارتباطات الکترونیکی را دارد.

 

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و همچنین سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با تاکید بر اینکه پایگاه استنادی در سال 1387 در به عنوان یک سازمان مستقل برای بحث رصد و ایجاد یک شبکه علمی در میان کشورهای جهان اسلام، با پیشنهاد جمهوری اسلامی، ایجاد شد و از سال 88 فعالیت خود را آغاز کرد، اظهارداشت:تمامی 57 کشور اسلامی را تحت پوشش دارد و ایجاد شبکه علمی با گردآوری نشریه های علمی و نمایه کردنآنها از وظایف این پایگاه است و بیش از سه هزار در آن نشریه نمایه شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این مرکز دریچه و روزنه ای برای نشان دادن وضعیت علمی کشور در سطح منطقه و دنیا،‌ علی رغم این تحریم های ظالمانه خواهد بود، تاکید کرد: «فکر به شکل بین المللی و عمل به شکل محلی» شعار این مرکز است.

 

دهقانی اظهارداشت: سروسامان دادن به همایش های علمی مختلف که در کشور برگزار می شود، از اواخر سال 97 در دستور کار قرار گرفت و از برگزاری همایش های بی کیفیت که وهن علم را ایجاد می کند، جلوگیری می کنیم که بخش نامه آن به دانشگاه ها اعلام شده و از سال 98 همایش هایی در سامانه ISC نمایه می کنیم که دارای ارزش علمی داشته باشند و این در راستای کیفی سازی همایش ها شکل خواهد گرفت.

 

وی با تاکید بر اینکه آئین نامه فعالیت نشریات علمی هم ابلاغ شده و به زودی شاهد تحول در این حوزه خواهیم بود، اضافه کرد: در راستای کیفی سازی جایگاه نشریات، اجلاس سردبیران نشریات علمی کشور را خواهیم داشت 2 هزار نشریه مختلف داریم که نیاز است ساماندهی شود.

 

این مقام مسئول اضافه کرد: 21 و 22 خرداد شاهد اعضای حضور ISC کشورهای مختلف همچون پاکستان، مالزی، نیجریه، ترکیه، عراق و عمان در ایران و شیراز خواهیم بود که سیاستگذاری ها برنامه های ISC را در آن مصوب خواهیم کرد و بیست و دومین کنگره سراسری، دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی در دیماه 98 برگزار می شود.

 

وی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد شاخه های مختلف در کشورهای منطقه و دنیا هستیم که خدمات این مرکز را در اختیار دانشگاه های مختلف دنیا قرار دهیم،‌ افزود: هدف ما ترویج و توسعه زبان فارسی است در کشورهایی که کرسی زبان فارسی دارند چرا که بیش از 300 کرسی زبان فارسی در سراسر دنیا داریم و از کشور آلمان سه دانشگاه اعلام نیاز کردند.

 

به گفته دهقانی، همکاری با کشورهای عضو « که «D8بیشترین اثرگذاری حوزه علمی را داشتند را شاهد خواهیم بود، این کشورها از میان 57 کشور اسلامی 70 درصد تولیدات علمی را به خود اختصاص داده اند که کشورهای ایران، مالزی، اندونزی، ترکیه، نیجریه، مصر، پاکستان و بنگلادش هستند.

 

وی با اشاره به اینکه 2 دهه تحقیق و پژوهش در جهان اسلام، که تحقیق جامعی بود از سال 1997 تا 2017 شکل گرفت و جایگاه علم را در 57 کشور اسلامی به تصویر کشیده است، در حوزه تولید علم، سهم کشورهای اسلامی در 20 سال قبل تنها 2 درصد بود که بعد از 20 سال سهم کشورهای اسلامی به هشت و هفت دهم درصد افزایش یافته است، این نشان از ایجاد جنبش علمی در میان کشورهای اسلامی است، افزود: بر اساس سند مصوب 2026 باید سهم تولید علم در کشورهای اسلامی به حدود 20 درصد برسد.

 

دهقانی با تاکید بر اینکه سهم تولید ایران در سال 1997 حدود 9 صدم درصد بود که در سال 2017 به حدود یک و هشت دهم درصد رسید حدود 10 برابر شده است، اظهارداشت: متوسط رشد تولیدات علمی دنیا در این 20 سال حدود چهار درصد در هر سال بوده است که رشد تولیدات علمی کشورهای اسلامی در هر سال 12 درصد بود و برای ایران 22 درصد در هر سال بوده است.

 

 

 

کد خبر 786989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha