به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، دولت مکلف به ایجاد زمینه رقابت پذیری در صنعت خودرو، انصراف نماینده خرمشهر از طرح سوال از وزیر علوم، بررسی جزئیات طرح ساماندهی صنعت خودرو از جمله مهمترین اخبار امروز (سه شنبه دوم بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
جلسه علنی امروز سه شنبه (۲بهمن) به ریاست علی مطهری آغاز شد. امیر حسین قاضی زاده هاشمی دستور جلسه امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
ادامه بررسی به طرح ساماندهی صنعت و بازار خودرو.
رسیدگی به گزارش کمیسیون کشاورزی دربارهی رد تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان امور عشایر ایران و بررسی طرح اصلاح بند «ح» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۷.
بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی درباره تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه قیمتگذاری و واگذاری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان.
رسیدگی به لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور و لایحه تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد.
بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در خصوص عدم اجرای قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی.
گفتنی است مجلس امروز در دو شیفت صبح و بعدازظهر جلسه علنی خواهد داشت.
سوال عبدالله سامری، نماینده مردم خرمشهر از غلامی وزیر علوم در دستور کار جلسه علنی امروز سه شنبه 2 بهمن مجلس قرار داشت که در ادامه هیئت رییسه اعلام کرد که این نماینده از طرح سوال خود از وزیر علوم انصراف داد.
موضوع سوال سامری از وزیر علوم در رابطه با سوء مدیریت در دانشگاه علوم و فنون خرمشهر بود.
حجت الاسلام «علیرضا سلیمی» در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه امروز هیات نظارت برای بررسی مطالب منتشر شده در مورد نماینده ملکان گفت: در حال حاضر اصالت نواری که پخش شده است برای ما مشخص نیست و در حال پیگیری این موضوع هستیم.
عضو هیات نظارت بر رفتار نمایندگان اظهار داشت: مدرکی به دست ما رسیده است که یکی از خانم ها قصد اخاذی از آقای خدادادی را داشته است و اعلام کرده است که باید 500 میلیون به حساب من واریز کنید که اگر این کار را انجام ندهی آبرویت را خواهم برد و ما برای این موضوع سند داریم.
سلیمی بیان کرد: در مورد اظهارات این خانم جای شک و شبه داریم که باید مورد بررسی قرار گیرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز و در بررسی جزئیات طرح ساماندهی صنعت خودرو با پیشنهاد جایگزین برای ماده 2 این طرح که از سوی حمیدرضا فولاگر مطرح شد ، موافقت کردند.
بر اساس این مصوبه، دولت مکلف است ظرف مدت 3 سال از لازم الاجرا شدن این قانون با اجرای صحیح سیاستهای کلی اصل 44 و قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 و اصلاحات بعدی آن و سیاست های کلی تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی زمینه رقابت پذیری در صنعت خودرو را به نحوی فراهم کند که تصدی گری دولت خاتمه یافته و صرفا اقدامات نظارتی سیاست گذاری و تنظیم گری انجام دهد.
در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 2 بهمن جزییات طرح ساماندهی صنعت خودرو مطرح و نمایندگان ماده 2 آن را تصویب کردند. پس از تصویب ماده 2 که پیشنهاد جایگزین آن رای آورد، علی لاریجانی، رییس مجلس اعلام کرد به دلیل تغییراتی که در ماده 2 اعمال شده، محتوای این طرح نیز تغییر کرده است و بهتر است تمامی مواد طرح را برای بررسی دقیق تر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع دهیم.
وی این پیشنهاد را به رای نمایندگان گذاشت و نمایندگان با 138 رای موافق با این پیشنهاد موافقت کردند.
«محمد مهدی مفتح» در نشست خبری امروز سه شنبه (۲بهمن )با اشاره به آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق گفت: با توجه به ضرورت پايان يافتن هرچه سريعتر بررسي بودجه در كميسيون تلفيق و ايجاد امكان براي طرح آن در صحن علني مقرر شد مواردي مانند هدفمندي يارانه ها و حامل هاي انرژي با تامل بيشتري در كميته اي كه به همين منظور تشكيل شده است مورد بررسي قرار گيرد براين اساس كميسيون تلفيق پيش از به نتيجه رسيدن موارد درآمدي براي صرفه جويي در وقت وارد بخش هزينه اي شد تا اين چند مورد در اين كميسيون جمع بندي شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۸ با اشاره به مصوبه كميسيون تلفيق در بند د تبصره يك اظهار داشت: وزارت نفت مكلف شد از محل سهم شركت ملي گاز نسبت به گازرساني به روستاها و اتمام پروژه هاي گازرساني به روستاها با اولويت سيستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب كرمان و خراسان جنوبي اقدام كنند. همچنين 1500 ميليارد تومان براي گازرساني به مدارس روستايي تخصيص پيدا كرد.
مفتح ادامه داد: همچنین مقرر شد از 6 هزار ميلياردتوماني كه از منابع شركت نفت براي تامين قير تخصيص يافته بود ،48 درصد براي روكش آسفالت شبكه راه هاي اصلي و فرعي ، راه هاي روستايي و معابر محلات هدف بازآفريني شهري و پروژه هاي مسكن مهرو فرودگاه در اختيار وزارت راه، 11 درصد برای آسفالت معابر شهرهاي باجمعيت كمتر از 50 هزار نفر در اختيار سازمان شهرداري ها و دهداري ها،17 درصد به سازمان جنگل ها براي مالچ پاشي و خاك پوشي مناطقي كه تحت تاثير ريزگردها هستند،19 درصد از براي آسفالت معابر و بهسازي روستاها در اختيار بنياد مسكن و 5 درصد براي آسفالت كف حياط مدارس و ايزولاسيون پشت بام مدارس در اختيار سازمان نوسازي مدارس قرار خواهد گرفت.
40 نماینده مجلس به عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور درباره قاچاق نامه نوشتند.
در متن این نامه که در حاشیه جلسه علنی امروز سه شنبه (۲بهمن )در اختیار خبرنگاران قرار گرفت آمده است:
جناب آقای دکتر عادل آذر
رئیس محترم دیوان محاسبات کشور
سلامعلیکم؛
با احترام اسناد و مدارک واصله گواهی میدهد که پروندههای چندین مورد اتهام قاچاق سازمان یافته در طول چند سال گذشته در آن دیوان مطرح رسیدگی بوده لکن اثر آنها به دلایل نامعلومی تعیین تکلیف نشده است. از جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1- قاچاق 2 هزا ر کانتینر الکل خوراکی به مقصد عراق از مرز قصر شیرین که در سال 1393 توسط خود دیوان کشف گردیده است. متاسفانه در این پرونده قاچاقچیان به صورت سوری اقدام به صادرات الکل از مقصد اهواز و از طریق گمرک پرویزخان به عراق نمودهاند و با اینکه صادرات این اندازه از الکل به عراق توسط گمرک پرویز خان مورد تایید رسمی قرار گرفته است و به اصطلاح مهر خروج زده شده است لکن این مقدار الکل از کشور خارج نشده و در داخل کشور توزیع شده است.
2- پرونده قاچاق دو کانتینر شال و روسری گمرک تهران که از طریق معافیت جعلی دیپلماتیک وارد شده است.
3- پرونده قاچاق ضایعات کریستال گمرک شهید رجایی که ظروف کریستال با ارزش را به نام ضایعات کریستال در قالب دهها کانتینر وارد کشور کردهاند.
4- پرونده قاچاق لوازم یدکی قلابی در گمرک بوالخیر بوشهر که لوازم یدکی قلابی را به جعل مجوز استاندارد از گمرک ترخیص کردهاند.
5- پرونده شرکت تعاونی گمرک ایران که به صورت غیرقانونی با پول و پلمپهای گمرکات کشور را بدون مزایده به این تعاونی واگذار کردهاند.
6- پرونده قاچاق 18 دستگاه بیهوشی پیشرفته که از طریق گمرک فرودگاه امام خمینی با پته غیرتجاری بدون مجوز وزارت بهداشت ترخیص شده است./
نظر شما