برکات «محدثه» بودن حضرت فاطمه(س)/حقیقتی که در هیاهوی دنیاطلبی ها گم شد

حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه یکی از دلایل «محدثه» نامیده شدن حضرت زهرا(س) ایراد خطبه فدکیه است، گفت: بزرگان اهل سنت می گویند دنیاطلبیِ دنیاطلبان باعث شد که حرف حق فاطمه(س) شنیده نشود.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: القاب و اسامی حضرت زهرای مرضیه(س) در عین اختصاص داشتن به آن وجود مقدس، دارای بار معنایی بالایی است که درک آن به قدر وُسع و توان می تواند به منتظران امام عصر(عج) در پیمودنِ صحیح و اصولی مسیر انتظار و رسیدن به مقصد ظهور، کمک کند.

از این رو، در سلسله گفت وگوهایی با حجت الاسلام «ابراهیم بهاری»، استاد اخلاق و کارشناس مذهبی برخی از القاب و اسامی حضرت صدیقه کبری(س) و آموزه های منتظرانه آنها را به بحث و بررسی گذاشته ایم که در ادامه شماره پنجم آن تقدیم حضورتان می شود:

 

 

 

حجت الاسلام «ابراهیم بهاری» در ادامه شرح القاب و اسامی حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها، اظهار کرد: مرحوم طبرسی در «احتجاج» و نیز صاحب «بلاغات النساء» در این آثار به زنان سخنور و ادیب که با بیان خود جامعه را تحت شعاع قرار داده اند، اشاره می کنند که از جمله مهم ترین و اثرگذارترین آنها حضرت فاطمه زهرا(س) است.

 

این استاد اخلاق تصریح کرد: علاوه بر طبرسی، صاحب بلاغات النساء هم که از علمای اهل سنت است به سخنوری حضرت زهرا(س) و نیز حضرت زینب(س) اشاره کرده اند و هر دو را «محدث» می نامند.

 

وی اضافه کرد: حضرت زهرا(س) را هم «محدِثه» و هم «محدَثه» خوانده اند، یعنی هم اهل حدیث و هم سخنوری که عالم هستی را با سخنان اش تحت تاثیر قرار داده است. بنابر نقل راویان حدیث حضرات فاطمه، زینب و فاطمه معصومه سلام الله علیهم راوی حدیث بوده و رواه حدیث از آنها احادیثی را نقل کرده اند، البته حضرت زهرا(س) در این میان سرآمد هستند.

 

استاد حوزه بیان کرد:‌  یکی از ترجمه هایی که برای واژه «محدثه» به کار رفته، مکالمه کننده با ملائکه است، چراکه در سخن بزرگانی همچون امام خمینی(ره) آمده که برحسب 75 یا 95 روزی که حضرت زهرا(س) بعد از پیامبر(ص) در قید حیات بودند، جبرئیل بر آن حضرت(س) نازل شده و با ایشان سخن می گفت.

 

حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه یکی از علل شهرت ایشان به محدثه، خطبه معروف فدکیه است، تاکید کرد: طبرسی می گوید حضرت زهرا(س) وقتی برای ایراد این خطبه به سوی مسجدالنبی(ص) می رفت، صولت نبوی داشت و وقتی بر منبر نشست همه انتظار داشتند که ایشان گریه و شکوه کند، اما حضرت زهرا(س) توحید، نبوت و معاد را در کنار عدل و امامت تبیین کردند.

 

این کارشناس مذهبی ابراز کرد: ایشان در این خطبه به گونه ای راه را نشان دادند که تا قیامت گم نخواهد شد، حضرت(س) در این خطبه می فرمایند: ای مردم بدانید خدا ما را برای شما فرستاده است، اگر با ما باشید از تفرقه امنیت می یابید و وحدت در میان شما ایجاد می شود و نظم دهی جامعه شما به واسطه ما است.

 

حجت الاسلام بهاری اضافه کرد: کجا می توان کسی را یافت که داغ پدر دیده و رنج های بسیار را تحمل کرده باشد امااینچنین سخن بگوید؛ ایشان غصه فدک را نداشت بلکه نگاه شان بالاتر بود. «ابن ابی الحدید» می گوید به استادم گفتم چرا حق فاطمه(س) را نپذیرفتند؟ وی خندید و گفت: اگر فدک را پس می دادند، فاطمه(س) فردا ولایت علی(ع) را مطالبه می کرد و چون حرف اش حق بود، مجبور بودند حق علی(ع) را باز گردانند.

 

وی با اشاره به تصریحات «عبدالفتاح عبدالمبسوط» از علمای اهل سنت در کتاب «خاستگاه خلافت»، بیان کرد: وی در این کتاب می گوید: دنیاطلبیِ دنیاطلبان باعث شد که حرف حق فاطمه(س) شنیده نشود و هیزم به در خانه اش بیاورند و بدتر از آن فاطمه(س) بین در و دیوار قرار بگیرد. وی همچنین، می گوید: اگر صدای فاطمه(س) شنیده می شد درهای دنیاطلبی بسته می شد (این تصریحات نشان می دهد که حضرت زهرا(س) دنیاطلب نبودند و گلایه شان برای مادیات نبود).

 

استاد حوزه با بیان اینکه حضرت زهرا(س) تاکید داشت راهی که امت می رود، غلط است، گفت: ایشان به زنان مدینه که برای ملاقات شان آمده بودند، فرمودند: آرای تان باعث می شود اسلام از مسیر منحرف شود، به همسرتان بگویید قدمی که برای کشتن فاطمه برداشتید دارد به نتیجه می رسد، شما مسیر هدایت پیامبر(ص) را مختل کردید. این سخنان بلیغ به حدی است که انقلاب ایجاد می کند هرچند عاطفه هم در آن موج می زند.

 

حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه در دل این سخنوری القاب و اوصافی همچون «بطول» به معنای برگزیده نیز جای می گیرد، ابراز کرد: طبری نقل می کند: در بازار کوفه صدای زنی پیچیده بود که خطبه می خواند، در دل گفتم این صدای علی بن ابیطالب(ع) است اما چرا ته مایه ای زنانه دارد، سپس متوجه شدم او زینب(س) است که اینچنین خطبه می خواند و یاد سخنان مادرش در مسجدالنبی(ص) افتادم.

 

وی خاطرنشان کرد: این یعنی حضرت زینب(س) از مادر درس دفاع از حریم ولایت را فرا گرفته بود چنان که در زیارتنامه حضرت زینب(س) می خوانیم: سلام بر بانویی که مانند علی بن ابیطالب(ع) در بازار کوفه نطق کرد وقتی دشمنان در اطراف اش بودند. اینها همه آموزه های فاطمی(س) برای تاریخ است.

کد خبر 764195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha