حرکت در مسیر توسعه کریدور ریلی شرق کشور با اعتبار ۱۰۲۰ میلیارد ریالی

توسعه کریدور ریلی شرق کشور از اهداف دولت در حوزه حمل و نقلی و افزایش راه های ارتباطی با سایر کشورها دردستور کار است و در این مسیر عملیات اجرایی راه‌آهن زاهدان- زابل با اعتبار ۱۰۲۰ میلیارد ریالی آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، توسعه محور شرق کشور به دلیل تاثیر گذاری بر رونق اقتصادی ایمن منطقه به ویژه استان سیستان و بلوچستان یکی از اولویت‌ها و اقدامات اساسی وزارت راه و شهرسازی و دولت محسوب می شوند برهمین اساس تلاش می‌شود با رفع موانع پیشرفت پروژه‌های استان سیستان و بلوچستان، سرعت توسعه پروژه‌ها به گونه‌ای حفظ شود كه در زمان مقرر به سر انجام برسند از این رو ساخت و توسعه راه‌آهن چابهار-زاهدان-مشهد(ایستگاه یونسی) با هدف برقراری جريان ترانزیت کالا در کریدور شماره ۴ در دستور کار قرار دارد.

 

اینها گفته های «محمد اسلامی»، وزیر راه و شهرسازی در سفر 18 بهمن ماه به استان سیستان و بلوچستان که با هدف بازدید از پروژه های این استان صورت گرفت، بود. افتتاح محله شیرآباد زاهدان، شروع عملیات چهارم راه‌آهن زابل-زاهدان، افتتاح فاز یک خط انتقال آب نیمه به شهر جدید رامشار، افتتاح کمربندی لوتک در مسیر بزرگراه زاهدان-زابل، افتتاح ۱۳ کیلمتر از جاده ترانزیتی محمدآباد-میلک و پل بزرگ سیستان و شروع عملیات باند دوم بزرگراه زاهدان-خاش﴿چابهار﴾ به طور ۱۹ کیلومتر برنامه سفر وزیر راه و شهرسازی در سفر به استان سیستان و بلوچستان را تشکیل داده بود.

 

این در حالی است که در حاشیه این سفر و با حضور وزیر راه و شهرسازی عملیات اجرایی راه‌آهن زاهدان- زابل به طول ۶۷ کیلومتر با ارزش۱۰۲۰ میلیارد ریال در راستای توسعه کریدور ریلی شرق کشور و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد.

 

پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل معاون وزیر راه و شهرسازی نوشته است: «احداث این مسیر ریلی گام مهمی در توسعه مناطق محروم کشور است. راه‌آهن زاهدان- مشهد با هدف ایجاد کریدور ریلی شرق کشور از بندر استراتژیک چابهار آغاز می‌شود و با عبور از شهرهای زاهدان، زابل، قائن، بیرجند، گناباد به شهر مشهد مقدس متصل می‌شود و از آنجا تا مرز سرخس امتداد می‌یابد.»

 

«خیراله خادمی» نقش این خط ریلی را در توسعه اقتصادی و گسترش ترانزیت بین‌المللی مهم ارزیابی کرده و اضافه کرده است: «این خط آهن از طریق مرز میرجاوه به کشور پاکستان، از طریق مرزهای میلک، شمتیغ و دوغارون به کشور افغانستان و از طریق مرز سرخس به کشور ترکمنستان متصل می شود. راه‌آهن زاهدان- مشهد با در نظر گرفتن بندر استراتژیک چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور و اتصال ریلی آن به کشورهای همسایه و از آنجا به آسیای میانه و قفقاز، نقش موثری در رونق اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری صنعتی و تولیدی در منطقه دارد.»

 

معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن تاکید بر پیش‌بینی جا‌به‌جایی ۹.۵ میلیون تن بار و ۱.۸ میلیون نفر مسافر طی سال اول بهره‌برداری اضافه کرده است «این خط ریلی با ایجاد کریدور ریلی شرق کشور از چابهار تا سرخس موجب توسعه اقتصادی و اجتماعی منطقه خواهد شد و استان‌های شرق کشور از جنوب تا شمال را به شبکه ریلی متصل می‌کند. طول مسیر زاهدان- زابل ۶۷ کیلومتر و اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این بخش از طرح ۱۰۲۰ میلیارد ریال برآورد شده است. به منظور احداث راه‌آهن زاهدان- زابل ۴۷۰ هزار مترمکعب خاکبرداری، یک میلیون و ۴۷۰ هزار متر مکعب خاکریزی  و ۷۲ هزار و ۶۰۰ متر مکعب بتن‌ریزی صورت می گیرد.»

 

گفتنی است منطقه آزاد و بندر چابهار به عنوان دروازه تجارت بین آسیای میانه با بازارهای بین المللی و اروپا از اهمیت زیادی برخوردار است که با اتصال آن به راه آهن سراسری به عنوان یکی از شاهراههای بزرگ ترانزیتی دنیا مطرح می شود. ساخت راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد و اتصال خط آنتنی زابل- میلک و همچنین راه اندازی محور ریلی زاهدان- کرمان، بار دیگر جاده ابریشم را با وسعت بیشتر احیا می کند.

 

بر این اساس طرح راه آهن جنوب و شرق کشور به دلیل خارج کردن مناطق استراتژیک از بن بست ارتباطی، تحول اقتصادی حتی در سطح آسیا، خاورمیانه و شبه قاره هند را به دنبال دارد. توسعه مسیر ریلی جنوب و شرق کشور زمینه افزایش جابجایی کالا و در نتیجه پهلوگیری کشتی های پهن پیکر در بندر چابهار همچنین افزایش سرعت تخلیه بار را فراهم می آورد. مقصد عمده بار تخلیه شده در بندر چابهار، آسیای میانه است و راه اندازی خط ریلی چابهار- مشهد مسیر انتقال کالا را به لحاظ زمان و مسافت کوتاه می کند./

 

 

 

 

کد خبر 764428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha