به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، همایش «مدرسه تربیتی امام موسی صدر و دلالت های آن در زمان حاضر» امروز (سه شنبه، 30 بهمن) با حضور شخصیت های علمی فرهنگی در مدرسه دارالفنون در حال برگزاری است.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام «علی ذوعلم» در این همایش اظهار کرد: بنده یکی از مریدان امام موسی صدر بوده و هستم زیرا ایشان شاگرد برجسته مکتب امام صادق (ع) بود که ٢٠ سال قبل از پیروزی انقلاب مهاجرت در راه خدا را بر ماندن ترجیح دادن و پایه گذار یک سنت شد.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: اگر فردی از کشوری به کشور ما می آمد و تنها یک مدرسه ابتدایی تاسیس می کرد بارها از وی تقدیر می کردیم اما یک عالِم دینی از کشور ما به لبنان، کشوری در بحران رفته و برای شیعیان بذری را می پاشد که امروز در سطح جهان رشد کرده است اما آیا از وی نامی می بریم؟
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ٢٠ سال قبل از پیروزی انقلاب گویی بنا شد انقلاب اسلامی توسط امام موسی صدر صادر شود، حال باید بررسی کنیم تفکر اصلاحی، تربیتی، سیاسی، الهی، معنوی و اجتماعی امام حسین(ع) چه برکاتی برای جهان داشته است.
وی در ادامه بیان کرد: چند سال قبل به لبنان رفتم و در همایشی پنج تصویر را مشاهده کردم که عبارت بودند از: امام خمینی(ره)، آیت الله العظمی سیستانی، امام خامنه ای، امام موسی صدر و سید حسن نصرالله، لبنانی ها می گفتند: اینها شناسنامه ما هستند.
حجت الاسلام ذوعلم ابراز کرد: اگر فردی کلامی ناروا در خصوص زندگی شخصی ایشان بیان می کند نشان از ضیق وجودی و ذهنی او دارد، زیرا آنقدر محکمات در سیره سیاسی و اعتقادی امام موسی صدر وجود دارد که باید افتخار کنیم یک عالم دینیِ ایرانیِ مصلح به کشوری می رود که از لحاظ جغرافیایی با آن بیگانه است و در آنجا شجره طیبه بر جای میگذارد.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: افکار و اندیشه امام موسی صدر در امور تربیتی با معارف اسلام ناب پیوند خورده بود و اگر امروز در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به اندیشههای علامه طباطبایی(ره)، استاد امام موسی صدر توجه شده است اندیشه های ایشان را نیز در بر دارد.
وی اضافه کرد: نگاه امام موسی صدر هویت ساز است و اگر در اسناد آموزش و پرورش نوشته شده است تربیت یعنی تکوین هویت، ایشان نیز در لبنان هویت و استقلال را احیاء کردند.
حجت الاسلام ذوعلم تصریح کرد: نگاه امام موسی صدر منطبق بر نگاه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب اسلامی است.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش ابراز کرد: در نگاه ایشان اجتهاد پویا در برابر استفاده سنتی و پرهیز از تحرک در کنار نپذیرفتن غرب به عنوان منبع فکر و اندیشه قرار دارد؛ اینها از بنیادهای تربیتی امام موسی صدر است که باید تلاش کنیم این افکار در مدارس گسترش یابد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سبک تربیتی امام موسی صدر برای معلمانِ مدارس و مدیران می تواند الگو باشد روش تربیتی امام موسی صدر این گونه بود که بدون کوتاه آمدن از مواضع عقلانی و وحیانی باید به اهداف رسید و این صراط مستقیم ایشان بود و امروز در لبنان و پاکستان این علم و راه دنبال میشود.
نظر شما