اعزام ۵۷۰ پزشک به حج تمتع ۹۸/ تهیه ۶۰ تن دارو برای حج سال آینده

دکتر حلی ساز گفت: ۵۷۰ پزشک عمومی، داخلی، اورژانس، قلب و عفونی برای حج تمتع ۹۸ مشخص شده اند که ۷۰ درصد از این پزشکان، تجربه ارائه خدمات در سفر های عمره و عتبات را دارند و ۳۰ درصد نیز نیروهای تازه نفس به مجموعه اضافه شده اند.

خبرگزاری شبستان_ گروه قرآن و معارف- فاطمه کریم اللهی: مركز پزشکی حج و زیارت یکی از واحدهای زیرمجموعه جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و همکار سازمان حج و زیارت می‌باشد که عهده‌دار كليه مسائل بهداشتي و درماني زائرین ایرانی در سه کشور زیارتی عربستان، عراق و سوریه است.

آنچه در ادامه می خوانید گفت و گوی خبرنگار حج و عتبات گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان  با دکتر «محمد تقی حلی ساز»، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت سازمان هلال احمر پیرامون ماموریت های این مرکز در حوزه حج تمتع با توجه به نزدیکی آغاز حج تمتع 98 و اعزام حجاج به بیت الاحرام است.

 

 

در مقدمه به معرفی مرکز پزشکی حج و زیارت و ماموریت ها و اهداف شکل گیری آن بپردازید؟

مرکز پزشکی حج و زیارت وابسته به جمعیت هلال احمر و یک سازمان مجزاست که به دلیل اهداف و اساس نامه جمعیت هلال احمر که بحث درمان خارج از کشور را برعهده هلال احمر گذاشته شده است و ورود کادر درمانی به خارج از مرزهای ایران به نوعی جزوظایف جمعیت هلال احمر قرار گرفته شده است با این هدف و بحث های نوع دوستی از سال 1381 اداره بحث های پزشکی در کشورهای عربستان و عراق بر عهده جمعیت هلال احمر گذاشته شده است. زائران در قالب سفرهای عمره و تمتع و سفرهای زیارتی عراق در طول سال ممکن است مشکلات پزشکی برایشان بوجود بیاید به همین دلیل در مدت زمان حضورشان در سرزمین های مقدس، جمعیت هلال احمر از طریق بازوی خود که مرکز پزشکی حج و زیارت است به زائران خدمات درمانی ارایه می دهد و چون این افراد عمدتا از طریق سازمان حج و زیارت به سرزمین های زیارتی اعزام می شوند مرکز پزشکی حج و زیارت یک تفاهم نامه با سازمان حج و زیارت منعقد کرده است تا در قالب آن تفاهم نامه خدمات خود را ارایه دهد.

 

برنامه ریزهای مرکز پزشکی حج و زیارت سازمان هلال احمر برای حج تمتع 98 چیست؟

در بحث حج تمتع به دلیل تیرگی روابط ایران با دولت سعودی و اتفاقات رخ داده در چند سال اخیر این تعامل در چند سال اخیر قوی نبوده است و در نتیجه اثرات این تعامل نامناسب برای مراکز خدماتی چون مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر مشکلاتی ایجاد کرده است.

امیدوارم این فضای غبار آلود میان ایران و عربستان سعودی شفاف شود. حج تمتع در زمانی کوتاه برگزار می شود اما نیازمند یک برنامه ریزی بلند مدت است و ما از چند ماه گذشته تمام فعالیت های لازم برای تامین تجهیزات و آماده سازی امکانات و تهیه داروها و لیست بندی داروهای مورد نیاز و انتخاب پزشکانی که توفیق تشرف را پیدا می کنند و انتخاب از بین سیل عظیم متقاضیان برای این سفر را شروع کرده ایم. مدت زمانی که فرد باید در مکه مستقر باشد از حدود 30  تا 40 روز است اما نیازمند برنامه ریزی یک ساله می باشد تا خدمات خوبی ارایه شود.

سال گذشته حج تمتع بسیار روانی برگزار شد و این از عدد تعداد فوتی های ایام حج مشخص بود چرا که این تعداد در کمترین حد خود قرار گرفت و خدماتی که از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت ارایه شد رضایت حجاج را در پی داشت.

 

 

نحوه آموزش های عمومی قبل از سفر حج تمتع چگونه است و حجاج چگونه آموزش می بینند؟

برای کاروان های مدینه قبل و بعد برنامه ریزی و زمان بندی متفاوتی در بحث آموزش عمومی وجود دارد که این کلاس های آموزشی در مکه و ایران جزء  الزامات مرکز پزشکی حج و زیارت است که پزشکان مرکز پزشکی حج و زیارت الزامات لازم را در نظر می گیرند. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد همین بحث آموزش است و باید بسیار جدی گرفته شود و تمام کلاس های و دوره های اموزشی برای حجاج تمتع حتما پزشکان مرکز پزشکی حج و زیارت بحث های آموزشی را ارایه می دهند.

 

بحث واکسیناسیون حجاج تمتع چگونه صورت می گیرد؟

از دیر باز متولی برخی از داروها جمعیت هلال احمر بوده است که یکی از داروها واکسیناسون علیه مننژیت است که جزء الزمات و تعلیمات عربستان سعودی است که زائران حج تمتع باید قبل از سفر این واکسن ها را تزریق کنند و این کار برعهده جمعیت هلال احمر است که بدون بحث های انتفاعی این فعالیت را برای تمامی زائران حج تمتع انجام می دهد.

 

 

 

بحث معاینات پزشکی قبل از سفر حج تمتع چگونه است؟

 خب ببینید زائران مشرف به سرزمین وحی باید قبل از آغاز این سفر معنوی از لحاظ سلامتی قبل از سفر مورد معاینات و آزمایشات کامل قرار گیرد تا برای پزشک مشخص شود حاجی این سفر سخت را می تواند تحمل کند و مشکلی برایش پیش نمی آید.

قبلا هر کاروان توسط یک پزشک مورد معاینات پزشکی قرار می گرفت ولی هم اکنون چند کاروان یعنی حدود هر 400 نفر قبل از سفر حج تمتع توسط یک پزشک مورد معاینات و آزمایش های لازم قرار می گیرند.

جمع بندی سلامتی که استطاعت جسمی است و جزء شروط لازم برای انجام حج تمتع به شمار می رود و وقتی استطاعات جسمی محرض شد تازه استطاعت مالی و دیگر مسائل مطرح می شود تا فرد اجازه تشرف به حج تمتع را پیدا کند. مرکز پزشکی حج وزیارت هلال احمر تنها متولی تایید استطاعت جسمی حجاج تمتع است. که امسال این برنامه بسیار زود تر از موعد مقرر آغاز شده است و انشا الله تا پایان سال 97 این بحث کامل می شود.

 

چه تعداد پزشک در حج تمتع 98 به سرزمین وحی اعزام می شود؟

تغییری در تعداد پزشک مستقر در سرزمین وحی نسبت به سال گذشته نداده ایم در سال گذشته حدود 572 نفر تیم پزشکی از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در موسم حج تمتع در مکه و مدینه مستقر بودند، امسال هم همین تعداد اعزام می شوند.

بیش از سه برابر حجم پزشک اعزامی به حج تمتع از میان پزشکان ثبت نام صورت گرفت و قاعدتا پزشکانی که چندین سفر به حج تمتع اعزام شده اند و آشنایی با زبان های خارجی دارند قاعدتا در اولویت قرار می گیرند.

برای انتخاب ۵۷۰ پزشک که شامل پزشکان عمومی، داخلی، اورژانس، قلب و عفونی می‌شوند، مصاحبه‌های اولیه انجام و ۱٫۵ برابر ظرفیت مورد نیاز، اسامی پزشکان به هلال احمر استان‌ها ارسال شده و اسامی نهایی هم اعلام شده است.

در واقع به ازای هر دو کاروان یک پزشک به حج تمتع اعزام می‌شود که ۷۰ درصد از این پزشکان، تجربه ارائه خدمات در سفر های عمره و عتبات را داشته و ۳۰ درصد نیز از داوطلبان متقاضی خدمت انتخاب می‌شوند تا هر سال درصدی از نیرو‌های تازه نفس به مجموعه اضافه شوند و اعزام پزشکان فقط به تعدادی خاص محدود نمی باشد.

طبق برنامه ریزی ای صورت گرفته معاینات مدیران کاروان‌ها انجام شده و معاینه روحانیون کاروان‌ها هم در حال انجام است و معاینه حدود ۹۰ هزار زائر اعزامی نیز از ۲۰ اسفندماه در سراسر کشور آغاز شده است.

 

خدمات درمانی هلال احمر در ایام حج تمتع در چه مراکز درمانی و در چه هتل هایی ارایه می شود؟

ارائه خدمات درمانی هلال احمر در ایام حج تمتع در بیمارستان ثابت ایران در سرزمین وحی با تجهیزات رادیولوژی، اورژانس، بستری و آی سی یو انجام می شود. علاوه بر این، براساس میزان تجمع زائران در هتل ها، چهار مجتمع درمانگاهی در مکه و چهار مجتمع درمانگاهی نیز در مدینه دایر و به زائران خدمات لازم درمانی ارائه می شود. همچنین داروی مورد نیاز برای حج تمتع ۹۸، حدود ۶۰ تن برآورد شده است، ۸۰ درصد از این مقدار خریداری و در حال بسته بندی برای ارسال به مکه و مدینه است.

 

 

کد خبر 773822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha