نویسندگان قهرمان پروری کنند/ «معما» روایتگر قصه ای قرآنی برای نوجوانان

مریدی زاده معتقد است، نویسندگان می توانند از دل قرآن کریم و قصه های پرمعنایش که جاذبه های زیادی دارد سوژهایی برای کتابهایشان استخراج کنند.

«احمد مریدی زاده» در مورد تازه ترین اثر خود به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: «معما» را بر اساس یک قصه قرآنی برای نوجوانان نوشتم. این اثر را برای انتشار به حوزه هنری سپردم. معما داستان قشنگی دارد و مخاطبانش را به فکر وا می دارد.

 

این نویسنده، پژوهشگر و نمایشنامه نویس در مورد قصه «معما» عنوان کرد: این کتاب در ارتباط با داستانی است که در زمان حضرت موسی اتفاق افتاده است.مرده ای به اذن خدا زنده می شود تا قاتل خود را معرفی کند. این داستان تراژدی بود که آنرا برای مخاطبان که نوجوانان هستند، طنز کردم. کتاب معما حدود ۵۰ صفحه است.

 

وی با بیان اینکه نویسندگان می توانند از ظرفیت زیاد قرآن کریم‌ برای نوشتن داستان و رمان استفاده کنند، تصریح کرد: اگر نویسندگان نگاهی به قرآن کریم داشته باشند ، می توانند از دل آن و قصه های پرمعنایش که جاذبه های زیادی دارد برای نوشتن آثار خود کمک بگیرند.هزار سال پیش رسانه ای وجود نداشت فقط داستانها و روایات گفته می شد و نقالی وجود داشت.مردم وقتی داستان می شنوند، تصویرسازی می کنند و صحنه ها را در ذهن خود بازسازی می کنند.از یک داستان واحد ، مردم بنابر درک و اگاهی خود، برداشت های متفاوت خواهند داشت.

 

مریدی زاده اظهار داشت: باید آموزه های دینی را در قالب داستان، رمان و نمایش به مردم‌ خصوصا نوجوانان ارایه کرد به خصوص در شرایط کنونی که ممکن است مشکلات و مسایل اقتصادی بین مردم و دین فاصله ایجاد کند.کودکان و نوجوانان از داستان و نمایش بیشتر تاثیر می گیرند.

 

این نویسنده و نمایشنامه نویس با بیان اینکه باید نگاه مان را عوض کنیم، خاطر نشان کرد: امروز دیگر نمی توان به بچه ها گفت این کار را بکن و یا آن کار را نکن.نمی توان فقط برای بچه ها باید و نباید کرد زیرا آنها دلیل می خواهند. زمانی نویسنده کودک و نوجوان به مخاطب خود می گفت چه کنید و یا چه نکنید اما الان من نویسنده باید به مخاطب خود بگویم که تو بگو که من چه کنم. پس باید نگاه خود را تغییر دهیم چون زمانه و مخاطبان ما تغییر کردند.

 

مریدی زاده با تاکید بر لزوم قهرمان پروری در قالب داستان بیان کرد: کودکان و نوجوانان مدام کند و کاو می کنند و خود را جای شخصیت های داستان می گذارند و در ذهن خود قهرمان پروری دارند.نویسندگان کودک و نوجوان باید از این ویژگی بچه ها استفاده کنند و در کتابهای خود قهرمان معرفی کنند. بنده سعی کردم تا جایی که می شود داستان های قرآنی را به زبان ساده و روان برای نوجوانان به شکل رمان ، داستان و نمایشنامه در آورم و قهرمان پروری کنم.

 

 

کد خبر 774415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha