به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری، با ورود سامانه ناپایدار و پرفشار به استان که از امروز(۲۴ فروردین) تا دوشنبه در کرمان وجود خواهد داشت اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان فراخوانده شدند و جلسه شورا با دستور کار اتخاذ تدابیر لازم جهت مقابله با جاری شدن سیلاب برگزار شد.
علی بابایی، فرماندار کرمان ضمن محکوم کردن اقدام اخیر آمریکا و قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی روز جمعه در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به موضوع جلسه پرداخت و گفت: بر اساس گزارش های هواشناسی سامانه بارشی اخیر، جنوبشرق کشور را تحت تأثیر قرار می دهد و به دلیل پایین بودن سطح بارندگی های استان در سال های اخیر، مسیرهای سیل و حریم رودخانه ها مورد غفلت قرار گرفته و سیل های اخیر در شمال و جنوب کشور تذکر جدی را در این خصوص برای همه داشت.
وی با اشاره به بارندگی 5 میلیمتری باران در هفته گذشته در بخش ماهان که سبب شکستگی در سیل بند و جاری شدن سیل در روستای قناتغستان شد، افزود: سیل بندهای بخش ها باید به سرعت بازدید، ترمیم و تقویت شود که البته در برخی بخش های شهرستان این کار آغاز شده و در شهر کرمان هم عملیات اجرایی بند مملکت در حال انجام است.
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان کرمان ادامه داد: در شهر کرمان 1500 هکتار بافت فرسوده و 500 هکتار هم بافت تاریخی در معرض خطر هستند که در صورت بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب دچار مشکل جدی خواهند شد لذا شهرداری باید نسبت به بازگشایی کانال های آب و بازگشایی مسیر روان آبها اقدام کند.
وی افزود: با توجه به اینکه در سیل خوزستان، کرمان به عنوان معین شهر حمیدیه انتخاب شده بخش زیادی از امکانات و ماشین آلات دهیاری های شهرستان به این شهر اعزام شده و باید تدبیر شود که در صورت بروز مشکل در شهرستان کرمان بتوانیم از کمک سپاه و بخش خصوصی استفاده کنیم لذا باید خلأ ها و مشکلات برآورد و اعلام شود تا بتوانیم از این بارندگی که در حقیقت نعمت الهی است بهترین استفاده را داشته باشیم و با بحران مواجه نشویم.
بابایی گفت: بارندگی سال های گذشته نشان داده است که تا 24 میلیمتر بارندگی مشکل جدی را برای شهر کرمان ایجاد نخواهد کرد لکن در بخش های شهرستان در نقاطی که ساخت و سازهایی در حریم رودخانه ها و مسیرهای سیلاب ایجاد شده خطر سیل آنها را تهدید می کند.
فرماندار کرمان با اشاره به وجود آثار تاریخی فراوان در شهر کرمان بیان داشت: برخی از این بناها متولی خاصی ندارند و یا متعلق به بخش خصوصی هستند که باید حتماً توسط اداره میراث فرهنگی و گردشگری پیگیری لازم انجام شود که آب راهه های آنها بازرسی و در صورت نیاز لایروبی و ترمیم شوند.
علی سلاجقه، معاون برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری کرمان هم با تأکید بر لزوم آمادگی صددرصد دستگاه ها ی اجرایی و اعضای مدیریت بحران ابراز داشت: همه امکانات و تجهیزات لازم باید آماده نگه داشته شوند تا در صورت بروز حادثه در هر نقطه از استان بتوان با سرعت به آن رسیدگی کرد.
وی ادامه داد: جلسه ای دو روز پیش با شهرداران 13 شهر شهرستان در فرمانداری تشکیل شد و شهرداران ملزم شدند تا امروز لیست کاملی از اماکن و مستحدثاتی که در حریم رودخانه ها و مسیر سیلاب ایجاد شده یا سدها و بندهای خاکی که در صورت تخریب منجر به بروز حادثه برای شهر می شود را برای فرمانداری ارسال کنند.
سلاجقه با بیان اینکه دهیاری ها و شهرداری ها و اداره حمل و نقل و راهداری باید در بازگشایی و لایروبی مسیر رودخانه ها اقدام کنند؛ افزود: بیشترین بارش ها برای شهرستان کرمان برای روز یکشنبه پیش بینی می شود.
نماینده شهرداری کرمان هم مهمترین مشکل شهر کرمان در این زمینه را ساخت و سازهای حاشیه شهر دانست و گفت: شهرک سیدی، شهرک صنعتی و شهرک جوادیه در صورت جاری شدن سیلاب در معرض خطر خواهند بود.
باقری، مدیر منابع طبیعی و گردشگری شهرستان هم ضمن بیان این مطلب که شهر کرمان تحت تأثیر سیلاب هایی که از پشت بند مملکت جاری می شود، قرار دارد؛ تصریح کرد: با عنایت مقام معظم رهبری مبلغ 20 میلیارد ریال از صندوق ذخیره ارزی برای احداث بند مملکت اختصاص یافت که یکی از بندهای مهم و حساس شهرستان به شمار می رود.
وی ادامه داد: بدون انجام کار کارشناسی نمی توان هر جا احساس نیاز شد یک بند یا سازه مصنوعی ایجاد کرد چرا که همین سازه ها گاهی سبب تشدید بحران و سیلاب خواهد شد؛ سیل بندهای ما اثر تعدیلی دارند یعنی سرعت و شدت سیلاب را کاهش می دهد و درحقیقت برای متوقف کردن سیل و جلوگیری کامل از ورود آن نیست لذا باید اقدامات تکمیلی در پایین دست صورت پذیرد.
در ادامه بخشدارانِ شهرستان به بیان مشکلاتی که درخصوص بسته شدن مسیر رودخانه ها و مسیل ها و یا ایجاد پل ها و ساخت و سازهای غیرکارشناسی شده در حوزه استحفاظی خود پرداختند.
نظر شما