۳۰ برنامه عملیاتی سازمان بورس برای توسعه بازار

بازار بورس به عنوان یکی از بخش های مهم در بدنه اقتصادی کشور عزم جدی برای رونق تولید و افزایش رشد اقتصادی با استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های خود دارد و در این مسیر ۳۰ برنامه عملیاتی را برای توسعه بازار در سال جاری دنبال می کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، نامگذاری سال های اخیر با عناوین اقتصادی و به ویژه در چند سال اخیر در حوزه تولید از سوی مقام معظم رهبری نهادها و دستگاه های مختلف را بر آن داشته تا اهتمام جدی تری بر حوزه تولید داشته باشند و برنامه ریزی های خود را با محور افزایش تولید و حمایت از کالای ایران انجام دهند.

 

بنابراین گزارش در این میان سازمان ها و نهادهای اقتصادی به عنوان بخش هایی که ارتباط مستقیم با تولید دارند توجه ویژه تری به این بخش داشته اند و از آغاز سال و پس از پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب و تاکید چندین باره ایشان به موضوع اقتصاد به عنوان مسئله اصلی کنونی کشور و توجه به رونق تولید در نشست ها و دیدارهای خود از سیاست گذاری ها و برنامه ریزیهایی که در سال جاری در این زمینه در دستور کار دارند خبر داده اند.

 

بازار بورس و سهام نیز به عنوان یکی از بخش های مهم در بدنه اقتصادی کشور عزم جدی برای رونق تولید و افزایش رشد اقتصادی با استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های خود دارد و در این مسیر 30 برنامه عملیاتی را برای توسعه بازار در سال جاری دنبال می کند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در دیدار نوروزی مدیران ارشد بازار سرمایه این خبر را داده و اعلام کرده است: «این برنامه ها شامل ۳۰ موضوع مختلف در نظر گرفته شده اند. اگرچه از موارد پیشنهادی کانون ها، سبدگردان ها و کلیه نهادهای بازارسرمایه در این خصوص استقبال و حمایت می کنیم. امسال با هدف توسعه بازار، برای هر معاونت حداقل پنج برنامه درنظر گرفته ایم که به تدریج ابلاغ و اجرایی می شوند.»

 

پایگاه خبری بازار سرمایه به نقل از «شاپور محمدی» در این باره آورده است: «عملکرد این سازمان در طراحی و به کارگیری ابزارهای نوین از جمله ابزارهای اسلامی، مثال زدنی است. جعبه ابزارهای مالی بورس با نهایی شدن چند ابزار همچون فروش استقراضی تا یکی دو ماه آینده تکمیل می شود.»

 

یادآور می شود: بورس اوراق بهادار تهران در بهمن‌ماه سال 1346 بر پايه قانون مصوب ارديبهشت‌ماه 1345 تأسيس شد. منابع لازم برای آغاز فعالیت و راه‌اندازی این سازمان (در سال ۱۳۸۴) از محل وجوه امانی «شورای بورس» نزد «سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران» تأمین شد.

 

«سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران»، پیش از تأسیس سازمان بورس و اوراق بهادار هم‌زمان، عهده‌دار نظارت و عملیات بازار اوراق بهادار ایران بود ولی، با تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران توسط مجلس شورای اسلامی در اول آذر ۱۳۸۴) عملیات اجرایی بورس‌ها به بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی ایران (همگی در قالب شرکت سهامی عام) و مسئولیت نظارت بر این بورس‌ها، نهادهای مالی و اوراق بهادار به شورای عالی بورس و اوراق بهادار و سازمان بورس و اوراق بهادار واگذار شد.

 

این سازمان ایجاد بازاری منصفانه، کارآ و شفاف با ابزارهای متنوع و دسترسی آسان به‌منظور ایجاد ارزش افزوده برای ذی‌نفعان را به عنوان ماموریت اصلی خود دنبال می کند و چشم انداز رسیدن به  بورس برتر منطقه و موتور محرك رشد اقتصادی کشور را ترسیم کرده است. بازار سرمایه در سال ۹۷ شرایط خوبی داشت به طوری که حجم معاملات از ۲۵۶ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ رسید./

کد خبر 782223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha