تولید بیش از ۳ میلیارد کیلو وات انرژی تجدیپذیر طی ۱۰ سال اخیر

کشورمان توانسته در سال های اخیر ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به حدود ۷۰۰ مگاوات برساند و بر اساس آمارهای وزارت نیروو در بازه زمانی تیر ۸۸ تا فروردین امسال سه میلیارد و ۱۱ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، در سال های اخیر شاهد افزایش رشد استفاده از انرژی های تجدیدپذیر هستیم. این نوع از انرژی ها علاوه بر اینکه هزینه های انرژی های سنتی را ندارد در کاهش آلودگی های محیط زیست نیز کمک قابل توجهی می کنند. کشورمان با توجه به پتانسیل های فراوانی که در این زمینه دارد به یکی از کشورهای برتر در حوزه انرژی های تجدیدپذیر تبدیل شده است.

 

وجود روزهای آفتابی متناوب در کنار برخورداری از سایر انرژی های این حوزه چون باد، آب و انرژی گرمایشی زمین این امتیاز را برای کشور ما ایجاد کرده است. بر این اساس و طبق آمارهای وزارت نیرو از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا انتهای فروردین‌ماه امسال، سه میلیارد و ۱۱ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژی‌های تجدیدپذیر توانسته از انتشار حدود ۲ میلیون و ۷۸ هزار تن گاز گلخانه‌ای بکاهد. همچنین این میزان تولید انرژی‌های نو باعث شده ۸۵۵ میلیون مترمکعب از مصرف سوخت‌های فسیلی در ایران که جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته شود و بیش از ۶۶۳ میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفه‌جویی شود.

 

هم‌اکنون ۴۲۴ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو کشور به ۷۰۶ مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون ۱۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و ۴۶ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.

 

براساس این گزارش انرژی‌های تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۳ هزار و ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایه‌گذاری غیردولتی در این بخش به بیش از ۱۲۳ هزار میلیارد ریال رسیده است. بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که ۴۳ درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، ۴۱ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برق‌آبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارت و یک درصد نیز از نوع زیست توده است.

 

بنابراین گزارش، ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر به حدود 700 مگاوات رسیده است و براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته این ظرفیت تا پایان سال چهار رقمی شده و به هزار مگاوات می رسد. در طی 2 سال گذشته بیش از 11 تولید تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر در کشور راه‌اندازی شده است. این خطوط شامل مراکز تولید توربین‌های بادی، صفحات خورشیدی و تمامی مواد اولیه و تامین و تجهیزات و قطعاتی است که پس از این در کشور ما به سادگی از محل منابع داهلی قابل تامین خواهد بود؛ چرا که دانش فنی و علم مورد نیاز برای طراحی این اقلام را در اختیار داریم و مواد اولیه آن نیز در معادن کشور ما وجود دارد.

 

براساس برآورد صورت گرفته با تکمیل ۴۲۴ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال ساخت و تکمیل این واحدها سهم تجدیدپذیرها در چرخه تولید برق کشور به حدود 2 درصد می رسد که براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته این روند ادامه پیدا خواهد کرد تا تکلیف پنج درصدی را که قانون برنامه ششم توسعه در این زمینه مشخص شده عملیاتی شود./

کد خبر 784277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha