به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله «محمدجواد فاضل لنکرانی» در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی نماز و نیایش به روایت دوربین که امروز(پنجشنبه 12 اردیبهشت) در سالن تالار مرکزی شهر برگزار شد، گفت: فریضه بزرگ نماز را از نگاه و کیفیت جدید به جامعه ما معرفی می کنید و فعالیت شما ستودنی است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خدا را هنرمند واقعی خواند و تصریح کرد: مبدأ هنر خدای تعالی است زیرا خدا هنرمند واقعی عالم است و با خلاقیت خود، گوشه و ذره ای از هنر خود را نشان داد. چیزی که در آن خلق نباشد هنر نیست و باید در آن خلق و آفریدن باشد.
آیت الله فاضل لنکرانی هنر را در دو بُعد خلق تکوینی و تشریعی نمایان دانست و افزود: هنر خدا در هر دو بُعد مشهود است زیرا هر دو مخلوق خدا به شمار می آیند. کلام خدا که در قرآن عمیقترین هنرها وجود دارند و بشر هنوز آن را کشف نکرده و شاید تا قیامت برای بشر هنرهای کلامی خدا روشن نشود.
وی ادامه داد: گاهی تولیدات هنری در مصداق اشتباه صورت گرفته و هنر او هدر می رود اما اگر در مصداق اشتباه نکند به عمق هنر می رسد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تأکید کرد که هنر متقوم به خلق است و خدای متعال، خلق را شروع کرد پس هنرمند واقعی کسی است که فکر و ذوق و دوربین را به سمت تکوین خدا یا تشریع خدا ببرد.
وی خاطرنشان ساخت: هنر به برکت انقلاب اسلامی هویت واقعی خود را پیدا کرد و از منجلابی که پیش از انقلاب در آن غرق شده بود، نجات یافت و در مسیر صحیح برنامه ای قرار گرفت. برنامه نظام و مسئولان اینست که از هنر در ارزش های تکوینی و تشریعی استفاده کنند.
آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به تولید فیلم درباره شهادت گفت: هر چه در این زمینه فیلم تهیه شود کم است اما همین که یک هنرمند برای تبیین واژه شهادت از تکنیک هایی استفاده می کند که صدها منبر اثر آن را نخواهد داشت. فیلم حضرت یوسف(س) و همچنین فیلم حضرت محمد(ص) آثار بسیار بزرگی به همراه دارد و بُرد بسیار بزرگی در دنیا خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه هنر در بُعد تکوینی و تشریعی کاملا راه دارد، افزود: از مقدمات و شرایط تا تعقیبات نماز هزاران سوژه هنری برای هنرمندان دارد و هنرمند باید آنها را به تصویر بکشد. هنرمند با تخصص و دوربین خود می تواند نماز صبح را به تصویر بکشد و این مساله آثار بسیار بزرگی به همراه خواهد داشت.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برخی هنرها را موقتی دانست و تصریح کرد: یکی از مشکلات جامعه اینست که توقع از نسل انقلابی برای اقبال به نماز محقق نشده است و این وظیفه هنرمندان است که عشق به عبادت و نماز را در دل جوانان ایجاد کنند.
وی ادامه داد: بخشی از جوانان جامعه چنان عاشق نماز هستند که نمونه ای از آنها پیش از انقلاب وجود نداشت اما جو عمومی جامعه به سوی عشق به نماز گام برنمی دارد. بی توجهی به نماز اول وقت یک خسارتی است که تکرار آن امکان پذیر نمی باشد.
آیت الله فاضل لنکرانی سوژه های هنری درباره نماز را فراوان عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: رسانه ها اسرار و حقایق نماز را برای مردم نگفته و اگر جوانان و جامعه ما اسرار نماز را بر اساس هنر دریافت کنند، به سوی این فریضه می شتابند. فیلم های کوتاه نماز در صداوسیما و رسانه ها و مراکز هنری بازتاب داده نمی شود.
وی بر لزوم مقابله با آسیب های فضای اجتماعی تأکید کرد و گفت: افراد باید به گونه ای تربیت شوند که در مقابله با این فضا محکم بایستند. با ورود هنر به فضای مجازی می توان جوانان را در برابر این فضا بیمه کرد.
نظر شما