خبرگزاری شبستان، هادی دهقانی: وزارت بهداشت و درمان برای مقابله با فشار خون بالا درصدد اجرای بررسی فشار خون ۲۰ میلیون ایرانی است که بیشتر از ۳۰ سال سن دارند، این بسیج ملی برای کنترل فشار خون بالا از ۲۷ اردیبهشت رسماً کار خود را آغاز میکند و زمانبندی اجرای طرح تا ۱۵ تیر ۹۸ است، و در روز ۷ مهر همزمان با روز جهانی قلب گزارش نهایی این کمپین اعلام خواهد شد.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ ۲۷ فروردین ۹۸ در حکمی دکتر علیرضا رییسی را به عنوان مدیر اجرایی بسیج همگانی مقابله با بیماری پرفشاری خون منصوب کرد و راستای ادامه این پویش «علیرضا رئیسی» در احکامی، دکتر محمد شریعتی، دکتر عزیزالله عاطفی، دکتر محمد مهدی گویا، دکتر احمد جنیدی، دکتر سیدحامد برکاتی، دکتر افشین استوار، دکتر حمید صمدزاده، دکتر احمد حاجبی، دکتر سیامک میراب سمیعی، دکتر زهرا عبداللهی، دکتر محمد تقی چراغچی باشی، دکتر محمد اسماعیل مطلق، دکتر غلامحسین ویسی و حمید انصاری را به عنوان اعضای "کمیته اجرایی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا" منصوب کرد.
در حالیکه بسیاری از افراد فشار خون بالا را چندان جدی نمی گیرند و اهمیتی به آن نمی دهند باید گفت، که فشار خون بالا را قاتل خاموش می نامند چرا که بیماری فشار خون هیچ علامت و مشخصه خاصی ندارد اما بالا بودن فشار خون از عوامل مهم در ایجاد نارسایی های قلبی است، میتواند کلیهها را از کار بیندازد، شبکیه چشم را پاره کند و بینایی فرد مختل شده و باعث سکته های مغزی و قلبی می شود.
فشار خون را می توان کنترل کرد و از عوارض و بیماریهای مربوط به آن نیز در امان بود، کنترل اضافه وزن، محدود کردن نمک و غذاهای پرچرب و استفاده زیاد از گوشت را باید محدود کرد و در کنار آن انجام ورزشهای منظم و سبک به صورت مستمر برای کنترل وزن و دفع چربیهای زاید از توصیه های همیشگی پزشکان می باشد.
علیرضا رئیسی، در اولین جلسه «کمیته اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون بالا»، افزود: بسیج ملی کنترل فشار خون بالا یک کمپین بزرگ ملی و عمومی است که به ریاست وزیر بهداشت، به عنوان رئیس شورای راهبری و دستور رئیس جمهور به تمام دستگاهها برای همکاری با آن تشکیل شده و دبیری این شورا را معاون بهداشت بر عهده دارد.
وی ادامه داد: در خصوص همکاری سایر دستگاهها نیز نامهای به وزارت کشور ارسال شده تا همه استانداران برای فراگیر شدن کمپین و اجرای بهتر برنامهها به این کار بزرگ ملی ورود کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه اعضای شورای راهبری «بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» معاونان وزارتخانه هستند و علاوه بر این شورای امنیت غذایی استانها در این عرصه فعال خواهند بود، افزود: شورای راهبری یک کمیته اجرایی به ریاست معاون بهداشت و ۷ کارگروه تخصصی دارد که ریاست آنها را اعضای اصلی شورای راهبری یعنی معاونان وزارتخانه یا نمایندگان تام الاختیار آنها بر عهده خواهند داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: «سعید نمکی» در جلسه کمیته راهبردی بسیج ملی کنترل فشارخون بالا که با حضور معاونین و مدیران وزارت بهداشت و از طریق برقراری ارتباط ویدئویی با روسای دانشگاه های علوم پزشکی، در ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برگزار شد، اظهار کرد: دستاوردهای حوزه سلامت در سال های ابتدایی پس از پیروزی اسلامی، بسیار مطلوب بوده است. در آن زمان، با پوشش واکسیناسیون، مراقبت از زنان باردار، ترویج تغذیه با شیر مادر، توسعه شبکه بهداشتی و درمانی کشور و ایجاد زیرساخت های آن، به شاخص های خوبی در حوزه سلامت دست یافتیم.
وزیر بهداشت بیان کرد: امروزه، بیماری های قلبی- عروقی، فشارخون، ابتلا به سرطان ها، تغییر سبک زندگی، حوادث ترافیکی، دیابت، چاقی و شیوه زندگی غلط، از معضلات نظام سلامت محسوب می شوند.
نمکی یکی از تهدیدکننده های خاموش سلامتی را فشارخون خواند و تصریح کرد: 40 درصد از جمعیت مبتلا به فشارخون، از فشارخون بالای خود اطلاعی ندارند و زمانی متوجه مشکل فشارخون بالای آنها می شویم که بیمار را با مشکلات شدیدتر جسمی یا بروز حمله قلبی، به بیمارستان منتقل کرده و در ICU یا CCU بستری می کنند.
وزیر بهداشت بیان کرد: بیماری های مزمن کلیه که یکی از علائم پیشرفته فشارخون بالا است، نیاز سیستم درمانی کشور را به دستگاه های دیالیز افزایش داده است. بنابراین نیاز است که به مقوله فشارخون به عنوان یک صرفه جویی اقتصادی نیز نگریست.
نمکی با اشاره به برگزاری بسیج ملی فشارخون بالا در کشور، عنوان کرد: در بسیج ملی کنترل فشارحون بالا، بیشترین هدف ما، افزایش آگاهی عمومی نسبت به خطرات فشارخون بالا است. مردم باید در این زمینه آگاه شوند و به فشارخون خود به عنوان یک عامل تهدیدکننده سلامتی، توجه ویژه ای داشته باشند. این امر در مردان ضرورت بیشتری پیدا می کند؛ چراکه در کشورهایی مانند ایران، مردان به چکاپ های دوره ای کمتر از زنان اهمیت می دهند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برآورد شده است که در این پویش ملی، حدود دو میلیون نفر دارای فشارخون بالا شناسایی شوند، خاطرنشان کرد: بعد از شناسایی موارد جدید مبتلا به فشارخون بالا، درمان و کنترل مستمر آنها نیز در دستور کار قرار دارد.
نظر شما