به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، به نقل از روابط عمومی حوزه هنری یزد، محمدصادق کوچکزاده رئیس حوزه هنری یزد و رقیه دوست فاطمیها رئیس نهاد کتابخانه های عمومی استان یزد در خصوص ارتقای همکاریها در زمینه کتاب و کتابخوانی دیدار و گفت و گو کردند.
رئیس حوزه هنری یزد با اشاره به فعالیتهای حوزه هنری در زمینه چاپ و انتشار آثار نویسندگان و شاعران استان گفت: در سال گذشته 6 کتاب شعر و یک اثر در حوزه دفاع مقدس توسط این مرکز منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
وی کتابهای «شاعر درباری» سروده احمدرضا قدیریان، «پاییز تبسم» اثر سیدفضلالله طباطباییندوشن، مجموعه شعر عاشورایی شاعران یزدی با عنوان «تا صبح بسوزد» به کوشش احمدرضا قدیریان، «آشیان آسمان» سروده فائزه زرافشان، مجموعه شعر کودک با عنوان «توپ طلایی» سروده فاطمه غلامی و مجموعه شعر طنز «قندچین»(گزیده اشعار طنز شاعران یزدی) را آثار منتشر شده در حوزه شعر برشمرد.
کوچکزاده افزود: در سال 97 همچنین کتاب «سالار تکریت» مجموعه خاطرات اسارت سیدحسین سالاری ـجانباز و آزاده یزدیـ به قلم مصطفی زمانیفر، به همت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری یزد در 288 صفحه توسط انتشارات سوره مهر منتشر شد.
وی ادامه داد: از ابتدای سال 98 تاکنون نیز 2 کتاب با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این مرکز چاپ و منتشر شده است.
رئیس حوزه هنری یزد این آثار را شامل مجموعه 2 جلدی «دهم فروردین» (تحلیلی بر تاریخ انقلاب اسلامی یزد) نوشته جواد بهبود زاده ـنویسنده و پژوهشگر یزدیـ در بیش از 1600 صفحه و کتاب نمایشنامه «کاکوتی» اثر کرامت یزدانی با موضوع دفاع مقدس عنوان کرد.
وی با بیان این که کتاب «کاکوتی» فروردینماه همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی رونمایی شد افزود: مجموعه 2 جلدی «دهم فروردین» نیز بهزودی رونمایی خواهد شد.
کوچکزاده، انتخاب یزد به عنوان پنجمین پایتخت کتاب ایران را حرکتی مؤثر و ارزشمند در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی و افزایش همکاری و مشارکت نهادهای مختلف در حوزه کتاب دانست و آمادگی حوزه هنری را برای همکاری در این زمینه اعلام کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: تعدادی از آثار منتشر شده حوزه هنری یزد از جمله کتابهای مرجع مرتبط با انقلاب اسلامی و مجموعه اشعار طنز، میتواند در کتابخانههای عمومی استان در دسترس علاقهمندان قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای متنوع استان، حمایت از بخش خصوصی در شهرستانها برای راهاندازی کتاب فروشیهای خوب و مجهز را ضروری دانست و این اقدام را حرکتی ماندگار و مؤثر در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برشمرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان هم با اشاره به معرفی یزد به عنوان پایتخت کتاب ایران و حضور استان در سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار امیدواری کرد این حرکت تأثیر خوبی برای استان و کشور داشته باشد.
رقیه دوستفاطمیها با بیان اینکه در تمام شهرهای استان به جز خضرآباد، کتابخانه عمومی وجود دارد گفت: استان یزد به لحاظ جمعیت، رتبه نخست سرانه کتاب و کتابخانه را در کشور دارد.
وی با اشاره به انتشار مجموعه داستان «قصههای من و ننه آغا» نوشته مظفر سالاری توسط حوزه هنری یزد بیان کرد: این کتاب، بسیار دلنشین و اثربخش است و نشان میدهد که با مخاطب شناسی نوشته شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تصریح کرد: در نوشتن و انتشار کتاب باید مخاطبشناسی داشته باشیم و با تلاش و همت بیشتر، کتابهای خوبی را به مردم ارائه کنیم.
در پایان تعدادی از آثار تازه منتشر شده و کتابهای دو سال گذشته حوزه هنری یزد به مدیر کل کتابخانههای عمومی استان اهدا شد که وی این آثار را ارزشمند و مؤثر دانست و گفت: این کتابها باید بیشتر معرفی شوند تا مردم آنها را مطالعه کنند، البته برخی آثار مانند کتب طنز، نیاز روز مخاطب است.
نظر شما