طرح« بسیج ملی کنترل فشار خون» تشریح شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان جزییات طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را تشریح کرد و گفت: ۴۰۰ مرکز در استان کرمان شامل مرکز و پایگاه های بهداشتی ثابت و سیار شهری و روستایی و بیمارستان ها این طرح را اجرا می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر حمیدرضا رشیدی نژاد، رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، امروز(۲۹ اردیبهشت)در نشست خبری «بسیج ملی کنترل فشار خون» با اشاره به اینکه این طرح طی دو مرحله «آموزش و آگاه سازی» و «اجرا» به ترتیب در بازه زمانی( ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ خرداد) و( ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر)اجرا می شود؛ افزود: افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و زنان باردار جامعه هدف این طرح هستند.

 

وی رویکرد این طرح را تأمین بخشی از سلامت جامعه خواند و با اعلام اینکه سیر بیماری ها به سمت غیرواگیر در حال پیشرفت است و جامعه را به مخاطره می اندازد؛ گفت: از جمله این بیماری ها دیابت، بیماری های مغزی، قلبی، تصادفات، روحی و روانی اما سردسته ترین آن قلبی و عروقی، کلیوی و چشمی است.

 

دکتر رشیدی نژاد ادامه داد: یکی از عوامل اصلی در این سردسته ها فشارخون بالا است که زمینه را برای این بیماری ها فراهم می کند و شیوع فشار خون در جامعه بالا است به گونه ای که ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت یک جامعه و بعضاً ۳۰ درصد آن گرفتار فشار خون بالا است.

 

وی با تأکید بر لزوم آگاه سازی و غربالگیری در این زمینه و ذکر این نکته که با درمان های ساده تر می توان از بروز فشار خون و یا بروز عوارض آن جلوگیری کرد؛ بیان داشت: فشار خون حتماً باید اندازه گیری شود تا دانست که آیا فرد مبتلا به  هست یا نه؛ فشار خون، خود یک بیماری و نیز عامل بیماری های مزمن است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه در بیش از ۸۵ درصد مبتلایان علت مشخص نیست و از طرفی خود فشار خون بالا در اکثر مواقع علائمی ندارد؛ اظهار داشت: وقتی علامت دار می شود که عارضه ای بر جای بگذارد و از این رو شناسایی مبتلایان ضرورت دارد.

 

وی با تصریح به اینکه ۴۰۰ مرکز در استان آماده اجرای این طرح است؛ گفت: پیش بینی می کنیم در کشور فشار خون ۲۰ میلیون نفر{از جامعه هدف} اندازه گیری شود و حدس ما این است ۱۰ درصد مبتلایان شناسایی می شوند که برنامه های پیشگیرانه و درمانی برای آنان خواهیم داشت.

 

دکتر رشیدی با صراحت اعلام کرد: فشار خون قابل درمان نیست اما با درمان دارویی و غیردارویی می توان آن را کنترل کرد و حداقل ۳۰ درصد مرگ و میرها را کاهش داد؛ اگر در ۱۰ تا ۱۵ درصد مبتلایان عامل فشار خون مشخص باشد که با رفع آن، برطرف می شود.

 

 

وی با اعلام اینکه در استان کرمان فشار خون ۷۰۰ هزارنفر اندازه گیری می شود که حدود ۳۵۰ هزار نفر آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان است؛ گفت: حدس می زنیم ۱۰ تا ۱۵ درصد مبتلایان شناسایی شوند.

 

 

این فوق تخصص قلب و عروق در پایان با بیان اینکه افراد خود می توانند با اندازه گیری فشار خون در منزل به شرط آنکه به این کار وارد باشند؛ آن را ثبت سامانه خوداظهاری میزان فشار خون به آدرس  salamat.gov.ir کنند؛ به انجام فعالیت های فیزیکی، کاهش چاقی  کاهش مصرف نمک توصیه کرد. 

کد خبر 790974

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha