نخبگان جایگاه خود را در تمدن‌سازی پیدا کنند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر نقش نخبگان در تمدن‌سازی گفت: نخبگان باید جای خود را در تمدن‌سازی پیدا کنند و نباید مشغول رفت و آمد اشخاص شوند.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404 با اشاره به اهداف آموزش در ایران 1404 گفت: در این سند آموزش باید نسبت‌اش با تمدن‌سازی معلوم شود، بسیاری از کشورهایی که در بحث تمدن‌سازی حرف غالب را می‌زنند، ابتدا این نسبت‌ها را دیده‌اند و سپس به جایگاه امروز خود رسیده‌اند.

 

وی افزود: کشوری که می‌خواهد تمدن‌ساز شود دارای استراتژی خاص است. برخی نگاه ناامیدانه و غیرقابل دستیابی را مطرح می‌کنند، اما نگاه من امیدبخش است. 30 سال در یک ساخت تمدن قابل توجه نیست، اما، ما در این 30 سال نقشه جامع علمی کشور را تدوین کردیم و این موضوع نشان‌دهنده مغز جمعی است که برای رسیدن به اهداف چشم‌انداز برنامه‌ریزی کرد.

 

مخبر دزفولی اظهار کرد: چرخه تولید علم باید برای ورود به بازار و تجاری‌سازی کار خود را آغاز کرده است. در موضوع آموزش نیز با این رویکرد باید شروع کنیم، آموزش فقط صرف حفظ محفوظات نیست، در این صورت هدفی را دنبال نمی‌کند.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: توان نخبگان موجب تولید علم و تولید ثروت است. این موضوع موجب اقتدارآفرینی و تولید ثروت می‌شود؛ اگر این اتفاق رخ دهد آموزش ما هدفمند است.

 

وی ادامه داد: بدون دورنمایی مشخص هر کدام از اتفاقات جرقه‌ای است و در سطح جامعه و جهانی موجی را ایجاد نمی‌کند.

 

مخبر دزفولی با اشاره به اهمیت نقش نخبگان در تمدن‌سازی هر کشور تأکید کرد: نخبگان باید جای خود را در تمدن‌سازی پیدا کنند و نباید مشغول رفت و آمد اشخاص و کار آنها بشوند. نخبگان باید جایگاه خود را در آینده کشور مشخص کنند.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نمی‌شود نخبه بنشیند و فرش قرمز پهن کنند تا نخبه پژوهش کند، نخبه در کوران و تنگنای مسایل مختلف و سختی نخبه می‌شود، به همین جهت باید به مأموریت نخبگان تذکر داد.

 

مخبر دزفولی خاطرنشان کرد: نمی‌شود ادعا کنیم که جریان نخبگان را در کشور راه انداختیم و بعد یک جزیره و یا یک کمیته امداد ساخته باشیم. نخبه باید درگیر شود و سختی بکشد. 30 سال تجربه تحریم و توطئه‌های مختلف را پشت سر گذاشتیم، پس ما می‌توانیم موفق شویم.

 

وی ادامه داد: نخبگان باید وارد دریا شوند و احساس خطر کنند تا نخبه‌ای بالفعل باشند، نخبه در زرورق به درد نمی‌خورد.

 

مخبر دزفولی با بیان اینکه آموزش باید در خدمت تمدن‌سازی باشد، اظهار کرد: تمدن‌سازی باید با مؤلفه‌های خاصی صورت گیرد که در تعیین این مؤلفه‌ها نیز مشارکت نخبگان ضروری است.

 

وی یأس و ناامیدی، پرهیز از ترس و محافظه‌کاری، استفاده از بالاترین ظرفیت‌های کشور و رقابت سازنده را از جمله مهم‌ترین اصول در رسیدن به اهداف آموزش در ایران 1404 برشمرد و افزود: اگر مانع رقابت‌پذیری سالم شویم دروغگویی و تزویر جایگزین عرصه‌های مختلف علمی می‌شود و این موضوع آفتی بزرگ است.

 

گفتنی است؛ مراسم دومین روز از اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404 امروز نهم آبان در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 79482

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha