جامعه شناسی در ایران نازاست/ بسیاری از سازمان ها عقبه پژوهشی ندارند

خجسته معتقد است، پژوهشگاه های علوم انسانی ما با مسایل واقعی سر و کار ندارند و همین موجب می شود نتایج پژوهش ها وارد سیستم نشود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «حسن خجسته» عصر دیروز یکشنبه 19 خرداد در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت: در سازمان ها عوارض مسئله خود را با قدرت نشان می دهد در صورتی که خود مسئله ممکن است پنهان باشد. اگر مسئله درست کشف شود می توان برای آن راه حل داد.

 

رییس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با بیان اینکه نهاد کتابخانه های عمومی می تواند با نهادهای دیگر پیوند داشته باشد، عنوان کرد: این یک دایره مفصل است که نهاد را با حوزه های اجتماعی مرتبط کرد. نهاد کتابخانه ها ممکن است 4-5 مسئله اساسی داشته باشد که اگر مشخص شود، راه حل آنها در می آید. در تمام دنیا از جمله ایران ارتباط بین مراکز علمی و صنعتی زیاد است.

 

وی با اشاره به اینکه جامعه شناسی در ایران نازاست، بیان کرد: جامعه شناسان ما درک اساسی از مسایل اجتماعی ندارند و نمی توانند راه حل بدهند. جامعه شناسان ما مدام انتقاد می کنند. اگر روی مسایل اساسی تمرکز شود، آنها کشف می شوند و می شود راه حل در حوزه پژوهشی برای آنها پیدا کرد. امروزه در دنیا هنر کشف اولیه مسایل اساسی است برای همین است که به راه حل ها دست پیدا می کنند. مشکل پژوهشگاه های علوم انسانی ما این است که با مسایل واقعی سر و کار ندارند و بر این اساس پژوهش هایی که صورت می گیرد وارد سیستم نمی شود.

 

خجسته با بیان اینکه سازمان های زیادی در کشورمان همچون صدا و سیما عقبه پژوهشی ندارند، تصریح کرد: باید ارتباط بین حوزه های علوم اجتماعی و علوم انسانی با سازمان های مختلف ایجاد شود. مسایل برای بسیاری از سازمان های ما مشخص نیست و بسیاری از سازمان های فرهنگی با گذشت سال ها هنوز کارآمد نیستند.

 

رییس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات خاطرنشان کرد: سوال اساسی این است که سازمان چه کند که از محیط عقب نیفتد و همچنین از ماموریت های خود جا نماند، از طرفی سازمان نباید در محیط هضم شود. زمانی که ما دانشجو بودیم برای پیدا کردن یک کتاب بسیار جست و جو می کردیم، الان دانشجویان به همه  متون دسترسی دارند. باید انتظارات جدیدی برای کتابخانه تعریف شود. امروزه فرد ممکن است چند ساعت وقت بگذارد و به وسیله اینترنت مطلب بخواند. استفاده از رسانه ها نسبت به گذشته دو برابر شده است اما این استفاده بیشتر از طریق خبرگزاری ها و سایت ها است.

 

 

 

کد خبر 798300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha