به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، اتصال بیش از ۲۷ هزار روستای کشور به خطوط اینترنت، ضرورت اجرای مفاد ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسط وزارت ارتباطات، کارت زرد مجلس به آذری جهرمی از جمله مهمترین اخبار امروز (دوشنبه ۲۷ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی هستند که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
بررسی سوال نمایندگان از وزیر ارتباطات
جلسه علنی صبح امروز دوشنبه (27خرداد)مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی آغاز شد.
امیر حسین قاضی زاده هاشمی دستور جلسه امروز را به شرح زیر قرائت کرد:
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان
رسیدگی به گزارش کمیسیون صنایع در مورد طرح یک فوریتی ساماندهی بازار خودرو
بررسی گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در مور طرح یک فوریتی اصلاح بند ۵ ماده ۶ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی
بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فنلاند درباره کمک و همکاری متقابل در امور گمرکی
بررسی گزارش کمیسیون آموزش در مورد حادثه واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات
بررسی گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح افزایش ظرفیت پالایشگاههای میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه گذاری مردمی
بررسی سوالات آقای بیتالله عبداللهی نماینده اهر و هریس و محمود نگهبان سلامی به همراه تعدادی از نمایندگان از وزیر ارتباطات
ضرورت اجرای مفاد ماده ۶۷ قانون برنامه ششم توسط وزارت ارتباطات
«بیت الله عبداللهی» در نشست علنی امروز (دوشنبه 27 خرداد) مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود مبنی بر وجود مشکل در امکان برقراری تماس در روستاهای کشور و جاده ها، توسعه اینترنت و وضعیت اشتراک تلفن ثابت از وزیر ارتباطات گفت: طبق ماده 67 قانون برنامه ششم توسعه باید در توسعه زیرساخت های خدمات الکترونیکی در مناطق محروم و روستایی سرمایه گذاری نماید به گونه ای که امکان ارائه حداقل چهار خدمت الکترونیکی اصلی دولت (سلامت، آموزش، کشاورزی و بانکی) در 80 درصد روستاهای بالای 20 خانوار کشور امکانپذیر گردد.
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی در این راستا اظهار داشت: همچنین طبق بند (پ) ماده مذکور نیز دستگاه های اجرایی موظفند نسبت به الکترونیکی کردن کلیه فرایندها و خدمات با قابلیت الکترونیکی و تکمیل بانک های اطلاعاتی مربوط، تا پایان سال سوم اجرای برنامه اقدام کنند. دستگاه های اجرایی میتوانند بهمنظور الکترونیکی کردن فرایندها و خدمات از مشارکت بخش خصوصی استفاده نمایند. دستگاه های اجرایی مکلفند کلیه خدمات قابل ارائه در خارج از محیط اداری خود و قابل واگذاری یا برونسپاری را به دفاتر پیشخوان خدمات دولت و دفاتر ارتباطات و فناوری اطلاعات ICTحسب مورد واگذار کنند. تعرفه ارائه خدمات دولت الکترونیک باید به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات برسد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موظف است هر ششماه یک بار گزارش عملکرد این بند را به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
وی با اشاره به موارد قانون مذکور افزود: اگر مفاد ماده 67 قانون برنامه ششم توسط وزارت ارتباطات اجرایی شده است، باید مشخص شود در کدام مناطق بوده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه آمارهای وزیر ارتباطات درست است، اما باید مشخص شود چرا در توسعه رخ داده، توازن وجود ندارد، گفت: اگر عدالت اجرایی شود، خیلی از مشکلات مردم رفع خواهد شد. به عنوان مثال اگر دولت الکترونیک در روستاها و شهرها راه اندازی می شد، رفت و آمد مردم و هزینه هایشان کاهش می یافت؛ اگر امروزه شاهد بیداد کردن اختلاص در نظام اداری هستیم و بروکراسی در این عرصه وجود دارد نشان دهنده عدم سرمایه گذاری درست در حوزه ارتباطات هستیم.
«محمد جواد آذری جهرمی» در جلسه علنی امروز دوشنبه 27 خرداد و در پاسخ به سوال بیت الله عبداللهی و تعداد دیگری از نمایندگان در مورد توسعه ارتباط تلفن همراه اول، اینترنت و همچنین اشتراک تلفن ثابت در برخی روستاهای کشور گفت: در ابتدای سخنانم می خواهم خاطره ای را تعریف کنم که به اتفاق یکی از مسئولان محلی به روستایی رفته بودم که درخواست توسعه ارتباطات تلفن همراه و همچنین اینترنت را داشتند، به آن فرد گفتم من خانه ای اینجا نمی بینم، چند خانوار اینجا زندگی می کنند که وی در پاسخ به من گفت پنج هزار گوسفند اینجا هستند، نمی دانم چند خانوار اینجا زندگی می کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: آن چیزی که ما برای حایز اهمیت است، توسعه ارتباطات روستایی است که اگر این موضوع با نگاه توسعه اقتصادی و اشتغال مورد توجه قرار می گیرد، می تواند محرکی برای اشتغال کشور باشد؛ اتفاقی که در سیستان و بلوچستان برای زنان هنرمند این استان افتاد، نشان داد که توسعه ارتباطات تا چه اندازه می تواند به توسعه اشتغال و درآمدزایی کمک کند.
وی ادامه داد: بعد از سال ها زنان ایرانی هنرمند در سیستان و بلوچستان با استفاده از توسعه ارتباطات هنر خود را به دنیا معرفی کردند. در واقع ما آنها را آموزش دادیم که چگونه محصولات شان را در شبکه های اجتماعی معرفی کنند و همین موضوع باعث شد که بحث مهاجرت معکوس، اشتغال و درآمدزایی مردم را در آنجا ببینیم.
آذری جهرمی با تاکید بر توسعه بوم گردی و تاثیر توسعه ارتباطات روستایی در این زمینه گفت: در برنامه ششم توسعه مجلس به ما تکلیف کرد که 90 درصد روستاهای بالای 20 خانوار را تحت پوشش ارتباطات و تلفن همراه و اینترنت قرار دهیم. در آن موقع ما قول دادیم که اهداف برنامه ششم را در صدر برنامه هایمان قرار دهیم و این اتفاق نیز افتاد.
عبداللهی از پاسخ های وزیر ارتباطات قانع شد
در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 27 خرداد سوال بیت الله عبداللهی، نماینده مردم اهر و هریس و تعداد دیگری از نمایندگان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد توسعه ارتباط تلفن همراه، اینترنت و اشتراک تلفن ثابت در روستاها مطرح شد که پس از سخنان وزیر و نماینده سوال کننده، عبداللهی اعلام کرد که از پاسخ های وزیر قانع شده است و نیازی به رای گیری مجلس نیست.
۱۵ هزار خانه بهداشت به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند/ مشکل ما هماهنگی بین دستگاهی است
«محمد جواد آذری جهرمی» در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 27 خرداد و در پاسخ به سوال محمود نگهبان سلامی، نماینده خواف و رشتخوار در مورد علت عدم تحقق موارد مندرج در بند ط ماده 3 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در برنامه ششم توسعه در مورد زیرساخت های چهار فعالیت وزارت ارتباطات یعنی سلامت الکترونیک، توسعه ارتباطات در بخش کشاورزی، آموزش و اتصال دهیاری ها به شبکه ملی اطلاعات تاکید شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در رابطه با خدمات دولت الکترونیک ما باید بگوییم که زیرساخت های سلامت الکترونیک 15 هزار خانه بهداشت و اتصال آنها به شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است و تمام روستاهایی که خانه بهداشت آنها به شبکه ملی اطلاعات متصل شده اند، دهیاری ها و بخشداری هایشان نیز به این شبکه متصل شده اند.
وی تصریح کرد: در رابطه با موضوع آموزش نیز باید بگوییم که این به بندی از برنامه ششم توسعه در رابطه با هوشمندسازی مدارس بر می گردد و اجرای این بند به دلیل اینکه بین بخشی است و بخشی از آن به وزارت آموزش و پرورش و بخشی به وزارت ارتباطات بر می گردد لذا روند کار کند پیش رفته است.
آذری جهرمی ادامه داد: در حال حاضر 106 هزار مدرسه در کشور داریم که ما به وزارت آموزش و پرورش اعلام کردیم آمادگی لازم برای تحت پوشش قرار دادن این مدارس و اتصال آنها به شبکه ملی اطلاعات را داریم که منتظر تصمیم نهایی وزارت آموزش و پرورش در این زمینه هستیم.
وی همچنین یادآور شد: در مورد بخش کشاورزی نیز باید بگوییم که با آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی به جمع بندی رسیدیم که زمینه اتصال دو هزار خانه کشاورزی به شبکه ملی اطلاعات را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه مشکل ما بودجه نیست، گفت: مشکل ما هماهنگی بین دستگاهی است و همین باعث شده است که روند کار در برخی بخش ها کند پیش برود.
مجلس به وزیر ارتباطات کارت زرد داد
در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 27 خرداد سوال محمود نگهبان سلامی، نماینده مردم خواف و رشتخوار از وزیر در مورد علت عدم تحقق موارد مندرج در بند ط ماده 3 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد که پس از پاسخ های وزیر، نماینده سوال کننده اعلام کرد از پاسخ های قانع نشده است و آن را به رای نمایندگان گذاشت.
نمایندگان با 83 رای موافق، 83 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 196 رای اعلام کردند که از پاسخ های آذری جهرمی قانع نشده اند و بدین ترتیب مجلس به وزیر ارتباطات کارت زرد داد.
رییس جمهوری مرداد ماه گزارش عملکرد سالانه خود را به مجلس ارایه دهد
«اسدالله عباسی» در حاشیه جلسه علنی امروز دوشنبه 27 خرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبات روز گذشته هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه روز گذشته هیئت رییسه مقرر شد ماده 227 آیین نامه داخلی مجلس را فعال کنیم. طبق این ماده رییس جمهور و وزرای کابینه دولت هر سال در مرداد ماه باید گزارش علمکرد سال خود را به همراه برنامه هایی که برای آینده دارند به مجلس ارایه دهند که در این زمینه تاکنون فرمت خاصی وجود نداشت و این موضوع به صورت پراکنده پیگیری می شد، مقرر شد دبیرخانه ای در این زمینه تشکیل شود.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از این پس بر اساس موضوعات مهم کشور به ویژه در رابطه با مسایل جاری کشور باید هر هفته از مسئولان دعوت شود تا در مجلس حضور یابند و راجع به آن موضوعات بحث و بررسی های لازم انجام شود.
وی ادامه داد: در هفته گذشته در مورد مسکن و شهرسازی این هفته نیز در مورد وضعیت صنعت جلساتی تشکیل دادیم و انشاءالله هفته های بعد در رابطه با وضعیت کشاورزی جلساتی را خواهیم داشت.
عباسی با اشاره به بند 8 ماده 22 آیین نامه داخلی مجلس گفت: این بند در رابطه با دعوت از اشخاص حقیقی و حقوقی برای حضور در صحن مجلس است که مقرر شد این بند نیز فعال شود. در واقع طبق این بند به درخواست مسئولانی که در ارتباط با وظایف خود درخواست حضور در صحن را دارند، پاسخ داده شود که در صحن حضور یابند و گزارش خود را ارایه دهند./
نظر شما