حمل و نقل ریلی اولویت اصلی توسعه شهری/ طرح تفصیلی به روشی برای ایجاد درآمد مدیریت شهری تبدیل شده

هاشمی با بیان اینکه طرح تفصیلی به روشی برای ایجاد درآمد شهرداری و مدیریت شهری تبدیل شده است، گفت: در تهیه طرح های جامع الحاق پیوست های ترافیکی ضروری است.

 

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان، «محسن هاشمی» در نخستین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیون های شهرسازی و معماری شوراهای کلان شهرها و مراکز استان ها گفت: عمده چالش ها و مشکلات موجود در حوزه شهرسازی و معماری شامل ضعف برنامه های توسعه شهری و نظارت بر آنها، فرسودگی شهری، تلاطم بازار مسکن و شکل گیری اسکان غیر رسمی، کیفیت نازل ساخت و سازها و ضعف در ضوابط و مقررات و سیما و منظر شهری نامناسب است.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: تقلیل دادن موضوع شهری به معماری و تقلیل حوزه معماری در توسعه شهری به بارگزاری یکی از مشکلات اصلی کلان شهرها به خصوص تهران است.

 

وی با بیان اینکه در توسعه شهری طرح جامع را به طرح تفصیلی تنزل می دهیم، خاطرنشان کرد: طرح تفصیلی را روشی برای ایجاد درآمد برای شهرداری و مدیریت شهری تبدیل کرده ایم که این موضوع باعث می شود تا معاونت های شهرسازی به عنوان منبع درآمد شهرداری ها محسوب شوند.

 

هاشمی با بیان اینکه شهرسازی و توسعه شهر باید به صورت مسئله ای جامع در نظر گرفته شود، افزود: حمل و نقل عمومی یکی از موثرترین عوامل در طراحی شهری و توسعه شهری است به طوری که TOD‌ یا توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی به یکی از پارادایم های اصلی توسعه شهری تبدیل شده است.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه امروز سخن گفتن از توسعه و بهسازی شهری بدون توجه به حمل و نقل عمومی معنایی ندارد، افزود: در عمل به موضوع حمل و نقل عمومی کمتر توجه شده است و مشاهده می کنیم طرح های جامعی که برای کلان شهرها تهیه شده، عموما فاقد پیوست ترافیکی و مدل حمل و نقل علمی است.

 

هاشمی با بیان اینکه طرح های تفصیلی به نقشه راه ایجاد درآمد برای مدیریت شهری تبدیل شده اند، افزود: تراکم فروشی باعث شده است که اکثر مناطق اشباع شوند، در حالی که به موضوع حمل و نقل و ترافیک در آن مناطق توجه نشده است و صرفا به جنبه درآمدزایی اکتفا شده است.

 

وی در ادامه با اشاره به خطبه های آیت الله هاشمی در خصوص مترو گفت: ایشان در خطبه معروف مترو یادآور شدند که نه تنها تهران بلکه همه کلان شهرها به مترو نیاز دارند و باید به فکر ایجاد حمل و نقل ریلی باشند.

 

وی در ادامه با اشاره به موضوع پسماند گفت: در اکثر شهرهای کشور پسماندها را از شهر خارج می کنیم در حالی که در شهری مانند وین پسماندهای هر منطقه در همان محل جمع آوری، جداسازی و به انرژی پاک تبدیل می شوند.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در طرح های جامع به پیوست پسماند نیاز داریم، خاطرنشان کرد: توسعه شهرها باید مبتنی بر طرح های انسان محور انجام شود و در این راستا باید به پیوست های مختلف توجه کنیم و صرفا شهرسازی به پلاک و نحوه بارگزاری خلاصه نشود.

 

وی در ادامه با اشاره به موضوع طرح بازآفرینی شهری گفت: به صورت طبیعی تقاضا برای خرید تراکم و توسعه شهر در مناطق مرغوب تر، نوساز و گران قیمت بیش از مناطق فرسوده و نیاز به بازآفرینی شهری است که این موضوع باعث شده است تا برخی مناطق اشباع شوند و برخی مناطق شهری نیاز به بازسازی و بازآفرینی داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه باید نیمی از سفرهای درون شهری را به سمت حمل و نقل عمومی سوق دهیم، افزود: شبکه حمل و نقل عمومی انبوه بر یا مترو باید در اولویت توسعه قرار گیرد.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: اگر نگاه ما به شهرسازی صرفا متکی بر درآمدزایی نباشد، می توانیم با ایجاد مزایا و جذابیت در بافت های فرسوده از طریق تامین زیرساخت های مناسب شهری و امتیازات شهرسازی در بافت های فرسوده سرمایه های صنعت ساخت و ساز را به جای تمرکز در بافت های گران و مرغوب شهری به سایر مناطق شهر سوق دهیم.

کد خبر 805396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha