کمال کرامت انسانی در دولت کریمه محقق می‌شود/حقوق شهروندی در ادبیات انتظار

حجت‌الاسلام مسگر با بیان‌اینکه حد کمال کرامت انسانی در دولت کریمه امام زمان (عج) محقق ‌می‌شود، گفت: در حکومت مهدوی که مصداق کامل حکومت دینی و اسلامی است انسان قادر خواهد بود نقش اساسی خود را بروز و ظهور دهد.

به گزارش خبرنگار گروه مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، در دعای افتتاح دولت و حکومت جهانی امام زمان (عج) دولت کریمه نامیده شده است، به جهت فرا رسیدن به دهه کرامت، در گفت‌وگو با حجت الاسلام «جلیل مسگر»، کارشناس مرکز تخصصی مهدویت مصداق‌های کرامت در دولت کریمه امام زمان (عج) را بررسی کردیم که در ادامه می‌خوانید:

 

چرا در دعای افتتاح دولت و حکومت جهانی امام زمان (عج)، دولت کریمه نامیده شده است؟

 

عنوان دولت کریمه بر اساس روایات و ادعیه مطرح شده از سوی امام زمان (عج) همچون دعای افتتاح به حکومت ایشان نسبت داده شده است. در دعای افتتاح که از سوی امام زمان (عج) به دومین نایب خود انشاء شده است، در فرازی می فرماید: «اَللّهُمَّ اِنّا نَرْغَبُ اِلَیْکَ فى دَوْلَةٍ کَریمَةٍ».

 

با توجه به ارزش بالای کرامت انسانی در دولت امام زمان (عج) آن را دولت کریمه می نامند. بهترین حکومتی که در آن انسان‌ها به اهداف عالیه خود در عرصه های مادی و معنوی دست پیدا می‌کنند، حکومت امام زمان (عج) است که در آن به تمام ابعاد و خصوصیات انسانی توجه می شود.

 

دستیابی انسان ها با اهداف عالیه خود در عرصه های مادی و معنوی به چه معناست؟

 

اگر به مصادیق و ویژگی های کرامت انسانی توجه شود به جایگاه واقعی انسان به عنوان خلیفه الله دست خواهیم یافت. قرآن کریم می فرماید: «وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ؛ ما فرزندان آدم را كرامت بخشيديم» یعنی ملائکه و حیوانات این ظرفیت را ندارند و تنها انسان دارای این کرامت است زیرا تنها انسان می‌تواند مظهر اسماء و صفات خداوند باشد.

 

حد کمال کرامت انسانی در دولت کریمه محقق می شود

 

این عزت انسان از سوی خداوند باید در یک فضا و جغرافیایی به بار بنشیند که حد کمال این کرامت انسانی در دولت کریمه امام زمان (عج) محقق می شود و تمام انبیاء از حضرت آدم تا رسول خاتم(ص) آمدند تا مراحلی از این کمال را طی کنند و زمینه سازی داشته باشند تا در دولت مهدوی این کرامت به کمال خود برسد.

 

نمونه ای از بشارت های  ائمه اطهار (ع) پیرامون ظهور و دولت امام زمان(عج) بفرمایید.

 

از امام صادق علیه السلام سوال شد قائم شما هستید ایشان پاسخ دادند: خیر، قائم هنوز متولد نشده است به من اگر ایام حضور ایشان را درک کنم تمام عمرم را خدمتش خواهم کرد یعنی تمام اولیای خداوند این بشارت را داده‌اند که کرامت بالای انسانی در دوران حکومت امام زمان (عج) تجلی خواهد یافت.

 

تعریف حقوق شهروندی در ادبیات دینی

 

یک منتظر در راستای توجه به این مولفه های کریمانه چگونه می تواند به زمینه سازی ظهور بپردازد؟

 

بر اساس معارف دینی امروز اگر انسانی بتواند در زمینه مشارکت های اجتماعی و همچنین احساس همدردی و همنوایی با دیگران که نامش را نظارت عمومی می نامند و مصداق اَتَم آن امر به معروف و نهی از منکر است، ظرفیت های خود را نشان دهد و بر اساس آن، انسان ها خود را در سرنوشت دیگران سهیم بدانند لذا دلسوزانه هر خدمتی را در حق دیگران انجام می دهند و آنان را از گناه باز می دارند و نشان دهنده آن است که ما به عزت و کرامت انسانی معتقد هستیم و بنا داریم انسان به گونه ای زندگی کند که خداوند او را برای آن خلق کرده است.

 این ارزش گذاری برای انسان ها در جامعه امروزی حقوق شهروندی نامیده می‌شود و در ادبیات دینی همان عزت و کرامت انسانی نام دارد.در حکومت مهدوی که مصداق اتم حکومت دینی و اسلامی است انسان قادر خواهد بود نقش اساسی خود را در آن حکومت بروز و ظهور دهد، در این راستا تمام ویژگی‌های کریمانه یک انسان در آن محقق می‌شود و انسان راحت‌تر می‌تواند مسیر کمال خود را طی کند.

 

در حکومت مهدوی تنها به مولفه های معنوی انسانیت پرداخته می شود و یا ملاک های دنیایی آن نیز مدنظر است؟

 

زندگی مادی انسان ها در حکومت مهدوی در بالاترین سطح خود قرار دارد و انسان فقیر و نیازمند نیست و در امور معنوی نیز انسان در عالی ترین مراتب خود قرار دارد، امروز در دنیای غرب اگر چه در ظاهر به خواسته های مادی انسان توجه زیادی شده است اما زمانی که او را در دام شهوت و هواهای نفسانی قرار دادند و از معنویت دور کردند در واقع کرامت انسانی را زیر سوال برده اند زیرا کرامت انسانی مستلزم آن است که به نیازهای حقیقی انسان پاسخ داده و ارزش و شُرف انسانی حفظ شود که متاسفانه این موارد در دنیای امروزی نادیده گرفته شده است.

 

کد خبر 807320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha