به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، حجتالاسلام «حسن روحانی» عصر امروز در جلسه شورای اداری استان آذربایجانشرقی، اظهار داشت: امروز طرحها و پروژه بسیار زیادی افتتاح شد که فقط دو پروژه آن قیمت ۱۲ هزار میلیارد تومانی داشت و کار بسیار عظیم در یک روز و یک استان بوده و به معنی حضور، تلاش و ایثار مردم بود.
رئیس جمهوری تصریح کرد: من از تبریز خاطرات خوشی دارم و در سال ۵۷ به کرات به تبریز و بازار تبریز و در اواخر اردیبهشت ماه حضور داشتم و چندین نوبت به دعوت مرحوم شهیدان قاضی و مدنی به استان سفرها داشتم.
وی افزود: روز حضور من در تبریز مصادف با اعتراضات زیادی شد و لحظههای بسیار حساسی بود، در آن دوران به پایگاه هوایی تبریز رفتم که شهید فکوری فرمانده آن پایگاه بود.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تبریز نقش مهمی در حوادث داشته و اتکاء نظام در روزهای سخت به همه مردم و به ویژه تبریز بسیار مهم است، گفت: حادثه ۲۹ بهمن سال ۵۶ یک تکان بزرگی بود و رژیم هم فهمید که دیگر توان مقابله ندارد که ادامه آن منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.
وی با بیان اینکه آذربایجان و تبریز عالمپرور بوده و بیشترین علما مربوط به این دیار است، افزود: استان دارای علما، نخبگان، شعرا و ادبای بزرگی است و الحمدالله الان نیز یک هماهنگی بین مردم و مسوولان استان دیده میشود.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شرایط سیاسی کشور اظهار داشت: ما از آغاز دولت یازدهم شعار این را داشتیم که ایرانیها تنها در دفاع مقدس پیروز میدان نیستند بلکه در سایر زمینهها اگر وارد شوند، این مردم هوشیار میتوانند پیروز میدان باشند.
وی با بیان اینکه در مرحله اول مذاکرات رهبر معظم انقلاب، همه اختیارات را به من واگذار کردند و ما توانستیم در کمتر از ۱۰۰ روز به توافق موقت و پیروزی دست یابیم، افزود: از آن تاریخ هر ماه ۷۰۰ میلیون دلار از پولهای بلوکه ما آزاد میشود و سپس برای توافق نهایی رفتیم و دوباره من در محضر رهبری خواستار در اختیار قرار گرفتن تمام اختیارات بودم ولی ایشان فرمودند که من مصلحت شما نمیدانم و بگذارید کل نظام مسؤولیت را بر عهده گیرند و نمایندگان مجلس هم کمک کنند.
روحانی اضافه کرد: این امر بار مسوولیت تاریخی بوده و هست و نصیحتهای ایشان را الان متوجه میشوم که در چارچوب وحدت ملی و مصلحت نظام بود.
رئیس جمهور ادامه داد: ما توافقی را قبول کردیم که شورای عالی امنیت ملی، شورای نگهبان، مجلس و رهبری قبول کردند و در شورای امنیت ملی ۷ جلسه برگزار شد. لازم بود تا همه مردم بار این را امر بر عهده گیرند و در نهایت ۲۳ تیرماه سال ۹۴ این توافق با ۶ قدرت بزرگ دنیا را امضا کردیم.
روحانی اکید کرد: در دیماه این توافق اجرایی شد؛ همه حرفهایی که به دولت و نظام گفته میشد که آنها با نهادهای بینالمللی کار ندارند، از بین رفت، ایرانهراسی نباید در دنیا باشد و همه باید بدانند ایران ملتی قوی و مقاوم دارد.
وی تصریح کرد: پیشنهاد ما به سازمان ملل مبنی بر جهان عاری از خشونت در سازمان ملل به نام ایران به تصویب رسید و معلوم شد که ایران دنبال خشونت نیست و پیشتاز امنیت جهان است. هر روز شرکتهای زیادی وارد ایران میشوند و همین نیروگاهی که امروز در سهند بناب افتتاح کردیم یکی از آثار کوچک برجام است.
وی با بیان اینکه تندروهای آمریکا، صهیونیست و عربستان مخالف برجام بودند، اظهار داشت: اگر برجام پابرجا باشد، تمام تحریمهایی تسلیحاتی به صورت اتوماتیک در رابطه با هستهای سال آینده برداشته میشود. برخیها میگویند که برجام تمام شود و خلاص شویم در حالی که همین برجام الان نیز ثمره زیادی دارد.در عین حال فشار عظیمی بر مردم وارد کرده و با خروج آمریکا از توافق و ایجاد ریسک میخواستند در کشور ایجاد مشکل کنند.
روحانی با اشاره به کارشکنی های متعدد آمریکا در مسیر اجرای برجام گغت: کار آمریکا برای شرکتهای اروپایی این بود که برای آنها ریسک را در ایران بالا ببرد که برخلاف قانون و مقررات جهانی بود.
رئیس جمهور کشورمان ابراز کرد: وقتی دیدیم که کشورهای دیگر آماده نیستند ریسکهای بالا را بپذیرند، چند راهحل داشتیم که اولی این بود که مذاکره کنیم که در این مذاکره قولهای را نوشته و حتی به آن تاکید کردند ولی در مقام عمل ناتوان بودند که دلایل آن را راست یا دروغ مطرح کردند.
وی افزود: در این مقطع اقدامات خود را شروع کرده و به دنیا گفتیم که اگر از این فرصت استفاده کنیم قطعا کاهش تعهدات را قدم به قدم انجام خواهیم داد که این کار نشاندهنده این بود که دست ما بسته نیست و راهکارهایی برای دفاع از اقتصاد داریم.
روحانی توضیح داد: در مرحله اول دو تعهد خود را کنار گذاشته و سپس همزمان با مذاکره دو تعهد دیگر خود را کنار گذاشتیم. این کارها با مبنای اینکه به نتیجه نمیرسیم، بود و حتی بودجه سال کشور و دلار و غیره بر این اساس است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه قیمت دلار پایینتر از این حدی است که الان در بازار است،برای بقیه کارها نیز میتوان قیمت را کاهش داد، گفت: ما امسال افرایش ۳۵ درصد حقوق کارگر و ۲۵ درصد حقوق کارمند را افزایش دادهایم تا مقاومت خود را در برابر دشمن افزایش دهند.
وی بیان کرد: در حال مذاکره با برخی کشورها بوده و پیشنهادات زیادی نیز شده است ولی چون نامتوازن بود قبول نکردیم احتمالا هفته آینده به نتیجه برسیم و یا شاید هم نرسیم، اقدام بعدی ما در مرحله بعدی کاهش تعهدات خواهد بود که انجام خواهیم داد.
روحانی خاطرنشان کرد: ما در این مصاف کار سختی داریم ولی بیتردید پیروز خواهیم بود؛ چراکه میتوان مشکلات را پشت سر گذاشت و قطعا در این راه هرقدر وحدت بیشتر داشته باشیم، پیروز میشویم.
رییس جمهور با انتقاد از رواج تهمت و افترا در فضای رسانه ای کشور ادامه داد: واقعا چه زمانی میرسد تا صبح برخاسته و روزنامه را باز کنیم و ببینیم که هیچ تهمتی و دروغی نباشد و یا در رادیو و تلویزیون همه حرفها صدق و واقعیت و درستکاری باشد چراکه معتقدم اگر امروز نشود، فردا کارمان سختتر خواهد بود.
وی اذعان داشت: فرصتی که تحریم برای ما درست میکند، تنها برای فناوری و تولید و غیره نیست بلکه در وحدت و اتحاد و برادری ما هم هدف است.
نظر شما