مدارس خصوصی انیمیشن در غیاب دانشگاه ها فعالانه تر عمل کنند

سحر خیز گفت: زمان آن رسیده است که انیمیشن در کشور ما همانند سایر کشورها در بخش های مختلف مطرح شود و فقط محدود به کارگردانی نباشد.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: در بین سال های 1335 تا 1340 تلاش هایی برای ساخت انیمیشن در کشورمان صورت گرفت. نخستین انیمیشن کوتاه با عنوان ملانصرالدین در سال 1336 ساخته شد. تا به امروز نه تنها انیمیشن های زیادی در کشورمان ساخته شده است بلکه جشنواره ای تخصصی در این زمینه با عنوان جشنواره بین المللی پویانمایی هر دو سال یک بار به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود. به منظور اطلاع از وضعیت انیمیشن در کشورمان گفتگویی با «امیر سحر خیز»، رییس هیئت مدیره صنف انیمیشن ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

با توجه به پیشرفت انیمیشن در دنیا آیا زمان آن نرسیده است که انیمیشن در دانشگاه ها غنی شود ؟

بله. یکی از مسایلی که وجود دارد این است که به هر حال خروجی دانشگاه های ما ، کارگردانی است. یکی از دلایل این مساله این است که ما بیشتر انیمیشن در مقطع ارشد داریم و در مقطع کارشناسی دو جا بیشتر انیمیشن نداریم. بخش عمده این مساله می افتد بر دوش مدرسه های انیمیشن و آموزشگاه های خصوصی. شاید در دانشگاه ها فضای اینکه رشته های تخصصی آموزش داده شود، وجود نداشته باشد.

 

در کشورهای صاحب انیمیشن،‌وضعیت آموزش به چه شکل است؟

در دنیا هم همین طور است. ایده آل این است که اینگونه مدرسه های خصوصی کمی فعالتر شوند تا بچه ها علاقمند تر شوند. در ایران همه بیشتر دوست دارند کارگردان شوند اما نمی شود پروژه را بدون انیماتور پیش برد.

 

در صنف انیمیشن توجه به شاخه های مختلف انیمیشن تا چه اندازه وجود دارد؟

یکی از کارهایی که ما در صنف انیمیشن می کنیم، این است که به تک تک عناوین و تخصص ها وزن و اعتبار می دهیم. به عنوان مثال در جشنواره ای که خودمان برگزار می کنیم به همه رشته ها به شکل ویژه نگاه می شود، یعنی به عنوان مثال به کسی که داستان می نویسد و یا کسی که استوری برد می زند، نگاه ویژه داریم. کسی که استوری برد می زند شاید در هیچ جشنواره ای نتواند جایزه بگیرد و اثرش دیده نشود اما در جشنواره ما این اتفاق می افتد . ما سعی می کنیم به حرفه ها و مشاغل مختلف توجه کنیم و به آنها اعتبار دهیم.

 

تاثیر این نگرش تازه چیست؟

همین امر باعث ایجاد انگیزه در افراد می شود که به سراغ این تخصص ها بروند. واقعا زمان آن رسیده است که انیمیشن در کشور ما هم مانند سایر کشورها در بخش های مختلف مطرح شود و فقط محدود به کارگردانی نشود . مساله دیگر این است که ما برای انبوه سازی نیاز به نیرو داریم. نیروی ما در حوزه انیمیشن کم است و به نظرم باید یک اتفاق خیلی جدی رخ دهد و آموزش بیرون فضای آکادمیک هم باشد.

 

در سال قبل گفته بودید که سال 97 ، سال اثرگذاری در حوزه انیمیشن است آیا این امر تحقق پیدا کرد؟

از منظر نهادهای دولتی که در زمینه سیاستگزاری و بودجه در زمینه انیمیشن کار می کنند ،به طور خوشبینانه ، 50 تا 60 درصدش محقق شده است. متاسفانه همه ما به شرایط نامناسبی خوردیم. فکر کنم این مشکلاتی که همه به نوعی در جریانش هستیم و در دور و اطرافمان دارد اتفاق می افتد اگر به این شکل رخ نداده بود، الان اتفاقات بهتری را شاهد بودیم. ولی باز هم با وجود اینکه سعی می کنم نگاه امیدوارانه داشته باشم و با توجه به شرایط نامساعد حاکم، به نظرم در سال 97 حداقل 60 درصد تصوراتی که در زمینه انیمیشن داشتم و آرزو داشتم در این حوزه اتفاق بیفتد، رخ داد.

 

 

 

 

 

کد خبر 823105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha