به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سهیلا پیروز فر، استاد دانشکده فردوسی مشهد در همایش نکوداشت اندیشه های علامه طباطبایی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: علامه طباطبایی به ارزش تفسیری سنت و عترت پی برد و لزوم مراجعه به بیانات و توضیحات آن ستارگان درخشان را دریافت و معتقد بود این تنها رسول اکرم(ص) و خاندان ایشان(ع) هستند که به جهت ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با منبع وحی می توانند به عمق معانی و مقاصد قرآن کریم دست یابند.
وی افزود: از ارزشمندترین تلاش های تفسیری و روایی علامۀ طباطبایی، داوری در خصوص احادیث مجعول است چرا که به صورت محققانه، مستند و خردپسند، موارد باطل و نادرست را از احادیث درست و صحیح جدا کرده و حقایق ناب و بااصالت را چون مرواریدهای معارف و معانی در اختیار نسل های بعدی گذاشته است.
این استاد دانشکده الهیات گفت: علامه طباطبایی در سامان دادن این اثر ثمین، علاوه بر خود قرآن کریم که منبع وی در تألیف تفسیر المیزان بوده، به بیش از یکصد و 80 منبع تفسیری روایی، لغوی، تاریخی، علمی و اجتماعی مراجعه کرده است.
دکتر پیروزفر با بیان اینکه تفسیر المیزان ارزشمندترین تفسیر روایی است، گفت: علامه طباطبایی با استفاده از منابع تفسیری روایی در تفسیر المیزان خدمت بزرگی به سنت کرده است.
وی با بیان اینکه ویژگی های بارز تفسیر المیزان و تبیین سبک و شیوه های تفسیری علامه طباطبایی می تواند برجستگی های این اثر جاوید را بهتر روشن کند، گفت: سیاق آیات در المیزان از جایگاهی ویژه ای برخوردار است و علامه در این اثر از پدیده سیاق در زمینه های گوناگون تفسیری استفاده کرده است.
گفتنی است، همایش نکوداشت سی امین سالگرد علامه سید محمد حسین طباطبایی روز گذشته در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور اساتید و دانشجویان با سخنرانی آیت الله سیدان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما